absurd na kat c w kielcach?

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

absurd na kat c w kielcach?

Postprzez piklik » poniedziałek 31 stycznia 2005, 22:50

1)czy nie wydaje się wam absurdem zdawanie na kat c w kielcach na starze man`ie gdy kursy we wszystkich ośrodkach szkolenia kierowców są prowadzone na innych pojazdach (np star 1124)?
2)jeśli się mylę (że to absurd) to podajcie prosze adres ośrodka gdzie prowadzą naukę jazdy na manie (chętnie wykupie parę godzin) w swiętokrzyskim mogą być województwa ościenne.
3) proszę nie pisać że to przecież bez znaczenia na jakim aucie się zdaje itp - jeśli ktos jest laikiem powiem że wszystkie manewry starem1124 robie ok (patrząc na koła )na egzaminie 1 raz wsiadłem do mana i dupa rozzstaw osi jest krótszy i nie widać kół zza burt,a to kolosalna różnica.HELP!
piklik

Postprzez miros » wtorek 01 lutego 2005, 02:57

moze i jest to absurd ale nikt ci nie kazal sie uczyc na starze 1124, trzeba bylo wybrac taki osrodek w ktorym ucza na man'ie. to osrodki powinny sie przystosowac do tego zeby miec pojazdy takie same jakimi sa przeprowadzane egzaminy a nie odwrotnie. tak to juz jest.

ad 3)
wszystkie manewry starem1124 robie ok (patrząc na koła )

hmmm na kola? ja sie na tych samochodach nie znam, ale czy przypadkiem to nie byl twoj blad ze sie uczyles na cos tam? moze i nie jest to zle, ale mi sie wydaje, ze trzeba jednak jezdzic z wyczuciem, a nie ze dla kazdego samochodu posiadac oddzielny zestaw zasad postepowania.
na nowym forum od 05 Lip 2002, na starym od 2001
kat B: wydane 15.04.02
zdane za pierwszym.

Obrazek
miros

Postprzez Sławek_18 » wtorek 01 lutego 2005, 11:17

Miros, było by naprawde ciezko zdawac bez uzycia tej "techniki" w tym starze. W manie napewno sa tez podobne techniki nie wiem nie uczylem sie na Manie. A co do reszty miros ma racje.
Prawo Jazdy na C uzyskane: 20-10-04
Ilość egzaminów: sztuk 1
Prawo jazdy na B uzyskane: 08-02-02
Prawo Jazdy na C-E uzyskane: 23.04.2008
Ilość egzaminów: sztuk 3
Sławek_18

Postprzez miros » wtorek 01 lutego 2005, 13:54

jesli tak jest ze innego wyjscia nie ma na zdanie egzaminu jak patrzenie na kola to sorry zwracam honor :) :) :)
na nowym forum od 05 Lip 2002, na starym od 2001
kat B: wydane 15.04.02
zdane za pierwszym.

Obrazek
miros

Postprzez piklik » wtorek 01 lutego 2005, 23:18

Sęk w tym że w świętokrzyskim nie ma ośrodka nauki jazdy w którym uczą na manie ,a jeśli ktoś wie że takowy w tym województwie istnieje to niech da namiar.A co do techniki jazdy (na placu przynajmniej )to w zależności od pojazdu się one różnią inaczej by mi lepiej poszło.Na wyczucie to można sobie jeżdzić po kilkumiesięcznej praktyce na danym pojeździe(codzi np o łuk do tyłu i zatrzymanie pojazdy w odległości mniejszej niż 40 cm)na stronie Wordu kielce wprawdzie pisze ,że można zdawac na starze 1124 ale egzaminator nam wyboru takiego nie postawił.Myśle że technika jazdy na koła w 1124 jest elegancka stosowałem ją też w poldku trucku wychodziło całkiem ,całkiem chociaż jest tu różnica w maksymalnym skręcie kół,co samochód to obyczaj i do wszystkiego idzie się przyzwyczaić ,trzeba mieć tylko taką możliwość a u nas jej nie ma (chyba), a jak jest to dajcie znać gdzie, może być nawet Częstochowa ,Radom lub okolice HELP!
A jeszcze jedno ciekawe czy wymiary placu na 1124 byłyby takie same jak dla mana,bo wymiary tych pojazdów się różnią od siebie i to sporo?
piklik

Postprzez Sławek_18 » wtorek 01 lutego 2005, 23:50

nie wiem ja u Was, ale wydaje mi sie, ze miejsca parkingowe sa z poltora razy wieksze niz powinny byc. Nie wyobrazam sobie niezrobienia prostopadle przodem i skosne na tym placu (wordu)co ja zdawalem. Normalnie malo brakuje a dwa stary by sie zmiescily. Uczylem sie na duzo mniejszych stanowiskach, przynajmniej jesli chodzi o te skosne, prostopadle i koperte. Popytaj sie w wordzi, moze to trzeba zaznaczyc przy zapisywaniu sie na egzamin, ze chce sie zdawac na tym lub tamtym pojezdie :)
Prawo Jazdy na C uzyskane: 20-10-04
Prawo jazdy na B uzyskane: 08-02-02
Prawo Jazdy na C-E uzyskane: 23.04.2008
Ilość egzaminów: sztuk 3
Sławek_18

Postprzez piklik » środa 02 lutego 2005, 11:18

O.K Dzięki ,może wykupie gdzieś ze 2h na manie(jak znajde taka możliwość)myśle ze powinno wystarczyć na znalezienie punktów odniesienia i obycie się z pojzdem egzamine juz 21 luty.
piklik

Postprzez ella » środa 02 lutego 2005, 11:59

Sęk w tym że w świętokrzyskim nie ma ośrodka nauki jazdy w którym uczą na manie ,a jeśli ktoś wie że takowy w tym województwie istnieje to niech da namiar

Zobacz ten ośrodek w Ostrowcu Świętokrzyskim. Mają tam jakiegoś mana.

http://www.autosaw.prawojazdy.com.pl/index.php?site=2
ella
Moderator

Postprzez piklik » środa 02 lutego 2005, 17:41

Dzięki za chęć pomocy ella niestety w Ostrowcuu mają Mana na C+E(ciągnik siodłowy +naczepa) na somo C jest Renaut (jest los :( )
piklik

Powrót do Egzamin na prawo jazdy