Bezmyślne odśnieżanie.

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Bezmyślne odśnieżanie.

Postprzez Agawa » czwartek 03 lutego 2005, 10:11

Mieszkam w dzielnicy domków jednorodzinnych.Nasz dom stoi na uboczu.Żeby wyjechac od nas samochodem trzeba przejechać przez 150 m ulicę.Ludzie mieszkający na tej ulicy zachowuja sie strasznie bezmyślnie.Odśnieżają sobie chodniki przed domem i wyrzucaja śnieg na jezdnię.Efekt jest taki że na jezdni utworzyły sie koleiny którymi mozna poruszac sie tylko w jednym kierunku.Problem pojawia sie w momencie kiedy trzeba sie z kims na tej ulicy wyminąć.Nie za bardzo jest sie gdzie schować żeby ustapić samochodowi jadącemu z naprzeciwka pierwszeństwa, ponieważ po boku tych kolein utworzyły się ponad półmetrowe zaspy snieżne...hehehehe.Jedyny ratunek to wjeżdżać do kogos na podjazd i czekac aż drugi samochód przejedzie.Ale nie w każdym punkcie ulicy sie tak da.
Zaznacze tylko że u nas koło naszego domu gdzie mieszkają 4 osoby zawsze jest odśnieżony jak i podjazd tak i plac koło domu.A na tamtej ulicy mieszka ok.40-50 osób i nie ma kto odśniezyć jezdni..tylko sobie chodniczki będą odśnieżać.A wszyscy ludzie i tak chodza tymi koleinami...
Czy u Was są jakies problemy z wyjazdem z domu lub dojazdem do pracy lub szkoły :?:
Agawa

Postprzez ella » czwartek 03 lutego 2005, 11:42

U mnie na osiedlu jest parking dla trzech bloków. Po jednej stronie parkingu stoją garaże a po przeciwnej stronie parkuje się pod chmurką. Dwie osoby posiadające garaż jak odśnieżają przy swoich drzwiach garażowych to rzucają śnieg na drugą stronę zasypując wyjazd samochodom parkującym pod chmurką. Efekt jest taki, że jak się człowiek spieszy to musi dodatkowo oprócz odśnieżenia swojego samochodu odrzucić śnieg jeszcze z przed samochodu, żeby wyjechać. Po kilku awanturach i przysypaniu tych dwóch garaży nadmiarem śniegu na razie jest spokój :D
ella
Moderator

Postprzez jezierek » czwartek 03 lutego 2005, 15:30

u mnie spokój :D
najbogatsza spółdzielnia w białmstoku 8) wiec maja sprzet :D
w nocy pada snieg rano około 5 sniegu nie ma :D traktorem jeźdza i odsniezaja. Tylko zostaja takie slady ze było cos na ulicy robione ;) wyjeźdza sie bezproblemowo :)
ale za to jak sie parkuje :D

stoisz w miejscu, skrecasz i buta :D ( tył napęd 8) ) aj....
rozpoczecie kursu : 25.08.2004
zakonczenie kursu : 02.12.2004
egzamin teoretyczny : 04.01.2005
egzamin praktyczny : 25.01.2005
zdane : za 1 razem :!:
odbiór : 07.02.2005 Yepa 8)
jezierek

*

Postprzez Polonez » czwartek 03 lutego 2005, 17:44

U mnie jest podobnie. Wprawdzie śniegu już rano nie ma podobnie jak u jezierka ale jak ten traktor jedzie to płóg ma skierowany w strone parkingu i wszystkie auta zasypuje :) Jak spadnie śniegu naprawde dużo to trzeba sobie autko odkopywac i robić fajny wyjazd ale to nie ma sensu po potem przyjedzie jakiś haśpel i zajmie moje miejsce z fajnym wjazdem :)

P.S. Agawa fajne masz autko. Mam identyczne tylko zielone. A to jest Caro czy Atu bo na zdjęciu nie widać ;)
Polonez

Postprzez gabi121 » czwartek 03 lutego 2005, 18:19

A u mnie dziś o 8 rano rozległ się dźwięk domofonu. okazało się, że sprzątaczka ma misję:usunąć samochody z parkingu w celu jego odśnieżenia. poza tym mnóstwo pługów i wszelkiego typu odśnieżaczy:) miasto o nas dba. ale rzeczywiście mieszkańcy domków jednorodzinnych mają ciężki orzech do zgryzienia:) do łopat:)))
gabi
gabi121

Postprzez jezierek » czwartek 03 lutego 2005, 18:24

hehe dlatego Polonez nie odsnieza sie tego wyjazdu :) wyjeźdzasz na ha*** :P :lol:
a musze przyznac ze dzis odsniezałem parking na 1 miejsce samochodwe dla taty przy sklepie, oj ciezko było :cry:

dobra akcja z tym budzeniem ludzi i zabieraniem samochodów :D hehe moj tata tez miał taki kiedys pomysł ale jak wiemy ludzie sa leniwi :wink:
rozpoczecie kursu : 25.08.2004
zakonczenie kursu : 02.12.2004
egzamin teoretyczny : 04.01.2005
egzamin praktyczny : 25.01.2005
zdane : za 1 razem :!:
odbiór : 07.02.2005 Yepa 8)
jezierek

Postprzez Cubaza » czwartek 03 lutego 2005, 21:41

Ja wręcz inaczej. Teraz znowu śnieżek pada, ja garażu nie mam i coś czuje, że z wyjazdem będzie ciężko bo u mnie nie odśnieżają z takiego powodu iż jest to centrum miasta. Taki powód wymyśliłem bo innego racjonalnego raczej nie mam. Nie wiem w sumie czemu miasto nie odśnieża, ale się nie kłóce. Sam odśnieżyłem za swoim autkiem żebym mógł wyjechać a dzisiaj koleś od razu wykorzystał sytuacje, że odśnieżone i stanął za mną i nie mogłem wyjechać. To nie jest parking tylko stawiam autko na chodziku koło kamienicy mieszkalnej.
Cubaza

Re:

Postprzez Agawa » piątek 04 lutego 2005, 09:10

Polonez napisał(a):P.S. Agawa fajne masz autko. Mam identyczne tylko zielone. A to jest Caro czy Atu bo na zdjęciu nie widać

ATU Plus GSI MPI.Super autko :D 5-latek.Z początku jak zrobiłam Prawko to troche bałam sie nim jeździc bo wydawał mi sie taki duży.Ale z czasem bardzo go polubiłam :D :D :D i nie zamieniłabym go na zadne inne :!:
Agawa

1

Postprzez Polonez » piątek 04 lutego 2005, 19:26

Moderatorzy moga się zdenerwować ale muszę odpowiedzieć Agawie :P
Nasz : Atu Plus GSI MPI , 8-latek duży jest to prawda dobrze że ma wspomaganie i narazie tez się dobrze sprawuje :) :
Polonez

Postprzez leila » niedziela 06 lutego 2005, 13:29

ja doszłam do wniosku ze kupię sobie małą łopate żeby odgarniać śniej jak się gdzieąś zakopię..a zdarzyło mi się tak zakopać w śniegu ze gdyby nie tata to nie wiem kto by mnie wypchnąć...a pod blokiem takie koleiny śnieżne że czasem jak parkuje czuje się jak pług ,ale dobrze że mam garaz i na terenia garażów odśnieża pług :D
Opel Corsa 1.2 City:)od 11.10 moja!!!!
leila

Postprzez Agawa » piątek 11 lutego 2005, 09:18

Polonez napisał(a):dobrze że ma wspomaganie

Święta prawda...hehehe :D

Ale wracając do tematu to dzis znów pada snieżek...znów trzeba będzie złapac za łopatę :wink:
Przynajmniej 20 stopniowe mrozy juz puściły :P
Agawa

Postprzez Thomasso » piątek 11 lutego 2005, 16:07

Agawa napisał(a): Ale wracając do tematu to dzis znów pada snieżek...znów trzeba będzie złapac za łopatę

Jak się tak rozpędziesz z odśnieżaniem,to może i mi przed garażem śnieg odgarniesz?? :lol:
Thomasso

Postprzez Agawa » piątek 11 lutego 2005, 16:20

Thomasso napisał(a):Jak się tak rozpędziesz z odśnieżaniem,to może i mi przed garażem śnieg odgarniesz??

Być może...
Agawa

Re: Bezmyślne odśnieżanie.

Postprzez Agawa » wtorek 20 grudnia 2005, 12:51

Agawa napisał(a):Mieszkam w dzielnicy domków jednorodzinnych.Nasz dom stoi na uboczu.Żeby wyjechac od nas samochodem trzeba przejechać przez 150 m ulicę.Ludzie mieszkający na tej ulicy zachowuja sie strasznie bezmyślnie.Odśnieżają sobie chodniki przed domem i wyrzucaja śnieg na jezdnię.Efekt jest taki że na jezdni utworzyły sie koleiny którymi mozna poruszac sie tylko w jednym kierunku.Problem pojawia sie w momencie kiedy trzeba sie z kims na tej ulicy wyminąć.Nie za bardzo jest sie gdzie schować żeby ustapić samochodowi jadącemu z naprzeciwka pierwszeństwa, ponieważ po boku tych kolein utworzyły się ponad półmetrowe zaspy snieżne...hehehehe.Jedyny ratunek to wjeżdżać do kogos na podjazd i czekac aż drugi samochód przejedzie.Ale nie w każdym punkcie ulicy sie tak da.
Zaznacze tylko że u nas koło naszego domu gdzie mieszkają 4 osoby zawsze jest odśnieżony jak i podjazd tak i plac koło domu.A na tamtej ulicy mieszka ok.40-50 osób i nie ma kto odśniezyć jezdni..tylko sobie chodniczki będą odśnieżać.A wszyscy ludzie i tak chodza tymi koleinami...
Czy u Was są jakies problemy z wyjazdem z domu lub dojazdem do pracy lub szkoły :?:

Sytuacja sprzed roku się powtarza...hehehe :evil: :roll:
Agawa

Postprzez ella » wtorek 20 grudnia 2005, 13:04

U mnie nie ma kto odśnieżyć i posypać piaskiem chodnika przed blokiem. Całe szczęście, że zmienia sie od stycznia dozorca. Ulice to mam odśnieżone bo to główne więc inaczej nie może być.
ella
Moderator

Następna strona

Powrót do Luźna gadka