przez aguusia88 » sobota 01 grudnia 2012, 00:12
powiem ci ze mam z tym problem niekiedy, chociaz mam prawo jazdy ale auto dopiero od miesiaca czasu, a mozliwe ze to domena kobiet
1. mozliwe ze dzisiaj tamowalam ruch przy lewo skrecie, ale nie bede ryzykowac utraty punktow, auta, zdrowia i czasu aby sie nagle zrywac a na obu pasach jechaly auta, jak nie jeden przejezdzal na jednym pasie to zaraz drugi sie pojawial na drugim, i jak tu skrecic? zrobila sie niezla kolejka za mna, jeden kierowca wyjechal i pojechal inna droga, a kierowcy za mna zajmowali miejsce obok mnie, jeden sie moze zerwal, drugi i tak poczekal na wolne bo rzeczywiscie nie bylo wolnego
2. ostatnio najechalam na sasiada parkujac prostopadle bo myslalam ze sie zmieszcze maska, auto sie zakolysalo, zrezygnowalam, podjechalam kawalek aby zawrocic i zle sobie wjechalam bo musialam wycofac na dwa razy, krzaki sie pojawily przed moja maska
3. czasem sie wkurzam jak musze kolo 2 aut wyjechac bo ja nie widze tam miejsca, faceci mnie namawiaja na wyjazd i o dziwo sie mieszcze, czego bym nie uczynila bez ich zdania (kolo mojego bloku przyjezdzaja zaopatrzeniowcy, a obok parkuja samochody i do wyjazdu mam korytarz, wole poczekac az zaopatrzeniowiec wyjedzie)
4. nie wyjade tylem z jakis problematycznych miejsc, np miedzy dwoma samochodami albo z podworka. nie wiem jak mi sie to udalo u mojej cioci.moze bylo nad wyraz szeroko
5. raz cofajac huknelam sobie w barierki od poreczy, zapomnialam ze tam sa, bylo ciemno i slabo bylo widac
6. parkowania rownoleglego nie umiem i nie chce umiec
7 zawsze jak parkuje prostopadle to na 2 razy albo i 3 bo zle sie ustawie
8 czasem nie widze na ktorym pasie jest auto i skrecajac czekam jak glupia az bedzie pusto, a jak pada i mam zakrapiona szybe to juz masakra.
9 zmiana pasow wieczorami to koszmar bo swiatla mnie oslepiaja ze nie wiem czy moge zjechac
Prawo Jazdy B - 2009r za I razem