Egzamin w zimie

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Egzamin w zimie

Postprzez ubidragon » środa 21 listopada 2012, 00:25

Witam, bede ponownie zdawać egzamin 18 grudnia. Będzie to już zima, prawdopodobnie spadnie śnieg. W takich warunkach inaczej się jeździ. Oczywiście przed egzaminem wykupie sobie jeszcze kilka dodatkowych godzin, ale chciałbym się spytać od strony technicznej jak to wygląda, czy przebieg będzie inny, np. trudniej jest w takich warunkach wykonać zadania np. łuk i czy będzie może coś takiego jak większy próg błędu albo jakieś inne ułatwienia?
ubidragon

Re: Egzamin w zimie

Postprzez mls » środa 21 listopada 2012, 00:35

Plac raczej będzie wyglądał tak samo jak każdego innego dnia każdej innej pory roku. Za to miasto... im więcej śniegu, tym lepiej, serio! Im więcej śniegu tym wolniej wszyscy jeżdżą, jest spokojniej, parkowanie w zaspach też ma swoje plusy... Polecam, sam egzamin zdałem właśnie w zimie ;)
mls

Postprzez strusiu007 » środa 21 listopada 2012, 07:48

na mieście powinno być trochę łatwiej - jak napisał przedmówca. Jednak podjazd pod wzniesienie może okazać się problemem, jeśli jego powierzchnia będzie oblodzona a ty zbyt gwałtowanie ruszysz - poślizg. Więc uważaj bo wielu z moich znajomych zimą odpadło na tym zadaniu.
Prawo Jazdy kat. B zdane za 1 razem: 10.11.2012 r. :)
WORD Łódź ul. Maratońska.

Polecam Auto Szkołę Pałgan w Łodzi!
:thumb2:
strusiu007

Postprzez ubidragon » czwartek 22 listopada 2012, 00:50

No właśnie, będzie śnieg i może być oblodzenie, będzie ślisko. Więc chciałem się zapytać czy z tego tytułu jest jakoś zwiększony próg błędu czy coś?
ubidragon

Postprzez jpl » czwartek 22 listopada 2012, 01:05

Dosłownie nie jest (w sensie, że nie ma np. żadnych dodatkowych prób, te same są reguły do przejazdu przez wzniesienie i łuku) ale egzaminator powinien wziąć pod uwagę warunki i Twoje zachowanie wobec nich, co może oznaczać, że, przykładowo, będzie zwracał uwagę na dostosowanie prędkości do tych warunków.

Powodzenia na egzaminie :!: :!: :) :D
jpl

Postprzez aSi444 » poniedziałek 03 grudnia 2012, 14:18

Ja też będę mieć egzamin w grudniu tak jak Ty. Plac na pewno odśnieżą jakoś... Ale jak będzie dużo śniegu na mieście tym egzaminator mniej widzi w sensie linie na drodze, więc są i plusy... No i wolniej trzeba jechać - stosownie do warunków drogowych.. W następnym tygodniu mam jazdy, zobaczymy jak będzie...
aSi444

Postprzez Borys68 » poniedziałek 03 grudnia 2012, 19:38

aSi444 napisał(a):Ja też będę mieć egzamin w grudniu tak jak Ty. Plac na pewno odśnieżą jakoś... Ale jak będzie dużo śniegu na mieście tym egzaminator mniej widzi w sensie linie na drodze, więc są i plusy... No i wolniej trzeba jechać - stosownie do warunków drogowych.. W następnym tygodniu mam jazdy, zobaczymy jak będzie...

Egzaminator na pamięć wie gdzie która linia :)
Borys
PJ ("1.06"; "78") odebrane 4.V.2009
Borys68

Postprzez aSi444 » wtorek 04 grudnia 2012, 11:16

Borys68 napisał(a):
aSi444 napisał(a):Ja też będę mieć egzamin w grudniu tak jak Ty. Plac na pewno odśnieżą jakoś... Ale jak będzie dużo śniegu na mieście tym egzaminator mniej widzi w sensie linie na drodze, więc są i plusy... No i wolniej trzeba jechać - stosownie do warunków drogowych.. W następnym tygodniu mam jazdy, zobaczymy jak będzie...

Egzaminator na pamięć wie gdzie która linia :)
Borys

No może i wie...Ale jak Ci udowodni jak będzie zasypane śniegiem :]
aSi444

Postprzez ewcia123 » wtorek 04 grudnia 2012, 15:26

Witam ja swój egzamin zdawałam na początku listopada 2012 o godz 18 było juz ciemno zimno padał deszcz szyby parowały kurs robiłam w lipcu w upały kompletnie nieumiałam odnaleść sie w taka pogode egzaminator wcale niezwracał uwagi na pogode rzucał tekstami co sie tak pani wlecze chociaż wszyscy tak jechali jak ja wiec niewiem czy kazdy egzaminator przymknie oko jak bendzie snieg mój napewno nie
ewcia123

Postprzez aSi444 » środa 05 grudnia 2012, 13:56

ewcia123 napisał(a):Witam ja swój egzamin zdawałam na początku listopada 2012 o godz 18 było juz ciemno zimno padał deszcz szyby parowały kurs robiłam w lipcu w upały kompletnie nieumiałam odnaleść sie w taka pogode egzaminator wcale niezwracał uwagi na pogode rzucał tekstami co sie tak pani wlecze chociaż wszyscy tak jechali jak ja wiec niewiem czy kazdy egzaminator przymknie oko jak bendzie snieg mój napewno nie

Kursant jako przyszły kierowca powinien odnaleźć się w każdych warunkach drogowych. źle się stało, że wcześniej nie jeździłaś w deszczu.. Poza tym egzaminator nie powinien robić Ci takich uwag... To jest niedopuszczalne. Nie Ty tam jesteś dla niego, tylko on żeby odpowiednio wykonywać swą pracę..Takie teksty potrafią zdenerwować, ale jak warunki drogowe nie pozwalają na szybszą jazdę to co ja panu poradzę ;) ??
aSi444

Postprzez TheKatsuSama » środa 05 grudnia 2012, 14:34

Ja miałem egzamin dzisiaj gdzie był śnieg i powiem tak jak w lato nie zdałem to dzisiaj -2 zdałem spokojnie, co prawda trzeba trochę wcześniej hamować ale nie wiem jak inni ale ja to robiłem na wyczucie
Egzamin na prawo jazdy kat B : 05.12.2012 Zdany za 2 razem.
TheKatsuSama

Postprzez Yarrin » niedziela 09 grudnia 2012, 15:33

Ja zdawałem w ostry śnieg. Dasz gazu za mocno to auto driftuje xDD
Yarrin

Postprzez amatoreador » niedziela 09 grudnia 2012, 22:38

Droftuje, jak driftuje. Raczej koła buksują.
amatoreador

Postprzez 9imar9 » poniedziałek 10 grudnia 2012, 16:07

No jak na zakręcie da dużo gazu to rzeczywiście podriftuje. ;)
9imar9

Postprzez amatoreador » poniedziałek 10 grudnia 2012, 17:08

O ile w WORDach mają auta tylnonapędowe, a to się raczej nie zdarza. W przednionapędowym to może co najwyżej wpaść w podsterowny poślizg, a to z driftem nic wspólnego nie ma.
amatoreador

Następna strona

Powrót do Egzamin na prawo jazdy