Czy to może być zatarty silnik?

Tutaj mile będą widziane wypowiedzi na temat techniki kierowania, oraz wszelkie porady dotyczące kupna, obsługi i eksploatacji pojazdu.

Moderatorzy: ella, klebek

Re: Czy to może być zatarty silnik?

Postprzez BOLEKlodz » piątek 18 stycznia 2013, 13:28

Ładna kwota. Ja za te pieniądze wolałbym znaleźć silnik 2.0, zmienić rozrząd i go wsadzić do auta. I jeszcze by na piwo zostało :)
A co dokładnie było zrobione?
BOLEKlodz

Postprzez Baranek » niedziela 20 stycznia 2013, 22:57

Borys_q napisał(a):
Dlatego teraz mam rozrząd na łańcuchu.

Dzisiejsze łańcuchy to takie samo g@#$%o jak te paski, łańcuch potrafi szlag po 150 tyś czasami trafić a jak pęknie to jeszcze więcej szkód narobi.

Może dzisiejsze łańcuchy tak. Ja mam wczorajszy ;)

Poza tym nie słyszałem jeszcze żeby w Saabie łańcuch zerwało.

Jak rozrząd zaczyna się "kończyć" tak po ok. 250-300 tys. to zaczyna być go słychać. Ale nawet z hałasującym rozrządem da się jeździć - choć rzecz jasna trza wymieniać :)

LeszkoII napisał(a):Zrobione. Zapłaciłem MMCC zł. :shock:

No niestety nie jest to tania operacja. NIe wiem co Ci robili dokładnie, ale rzeczywiście w takich przypadkach często taniej wychodzi przekładka silnika.
Choć z drugiej strony jeśli silnik był zdrowy to teraz przynajmniej wiesz co masz.
A zadowolony przynajmniej jesteś z tego co zrobili?
Baranek

Postprzez LeszkoII » wtorek 22 stycznia 2013, 22:24

Tak, jestem zadowolony. Silnik był i jest mój, wciąż młody (118 tyś. obecnie przejechane). Naprawy takich awarii raczej nie zlecałbym do niesprawdzonych warsztatów. Samochód został "zrobiony" szybko a zależało mi na czasie.
Co do kosztorysu - z głowy... - zawory, szklanka popychacza, jakieś uszczelki głowicy, rozrząd komplet i coś tam jeszcze... nie znam się na tym niestety.
"Specjalista to ktoś, kto wie wszystko o czymś i nie wie nic o czymkolwiek innym. W miarę postępów specjalizacji, to w końcu specjalista będzie to ktoś taki, kto wie wszystko o niczym i nie wie niczego o wszystkim" - śp. Józef Kossecki
LeszkoII

Postprzez Baranek » czwartek 24 stycznia 2013, 13:49

Dobrze, że jesteś zadowolony. To jest trzy czwarte sukcesu w takich sytuacjach. Dobrze zrobione i można fruwać :)
Baranek

Poprzednia strona

Powrót do Porady techniczne