Czy są jakies testy, które sprawdzą moją zdolność kierowania

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Re: Czy są jakies testy, które sprawdzą moją zdolność kierow

Postprzez lith » poniedziałek 18 lutego 2013, 22:49

Z takim podejściem pozostaje się cieszyć, że póki co tego prawka nie masz, bo rzeczywiście możesz narobić strat, albo komuś, czy sobie zrobić krzywdę. Na kursie masz na tyle opanować samochód, żebyś potem mogła się uczyć sama dalej.
lith

Postprzez Anfa » poniedziałek 18 lutego 2013, 23:05

W sensie że coś strasznie dużo wydałaś na to prawko
Kurs u mnie 1200 zł + 3zł nie wiem na co
Lekarz 50 zł
19h z innym instruktorem 950 zł
4h z inkszym 200 zł
1 opłata egzaminacyjna 134 zł
2 opłata 112 + 4 zł
3 dopłata do opłaty 32 zł
Suma 2685 + 100,50 opłaty wynik 2785,5
Także nie wiem skąd u Ciebie taka kwota, nie chce Ci tu wyliczać ale coś mi się wierzyć nie chce. Brata przecież możesz poprosić, jazdy można w soboty też załatwić, mężowi dziecko podrzucić, lub rodzicom te kilka godzin to przecież nikogo nie zbawi. Teraz poniekąd szukasz sobie wytłumaczenia, ale wiem że jak komuś zależy to próbuje wszystkiego. Koleżanka pojechała 200km żeby zdać i się udało. Nie wiemy gdzie mieszkasz ale przecież w Pomorskim, masz Gdańsk, Gdynia, Słupsk, obok Grudziądz, Bydgoszcz, Elbląg, Koszalin. Może zamiast przejmować się tymi Wordami i miastami w których nie zdałaś, chociaż spróbujesz, miałabyś pogląd na to. Ale to już Twoja sprawa.
STOP DLA CHEMII W JEDZENIU
Anfa

Postprzez jasper1 » poniedziałek 18 lutego 2013, 23:40

Myślę, że jest tylko jedna rada, ktoś już o niej tu wspomniał. Jeśli baaardzo chcesz mieć to prawko, to jeździć, jeździć, jeździć, po lekcji analizować własne błędy, przyczyny trudności, które miałaś itd. Jeśli bez tego uda Ci się zdać egzamin i tak nie będziesz korzystać z tego, że masz PJ, bo będziesz się bać i żadne jazdy z mężem, który, jak to mąż, będzie miał pewnie mniej cierpliwości od instruktora nie pomogą. Jeśli nie stać Cię teraz na to by zdać egzamin, to może odpuść go. Umawiaj się z instruktorem u siebie z raz dwa razy w miesiącu na dwie godziny by podtrzymać to co umiesz. Zamiast jeździć po swoim miasteczku wybierz się na okoliczne boczne drogi po wioskach - będą nowe sytuacje zamiast jeżdżenia na pamięć - i ćwicz. Nawet jeśli masz słabe predyspozycje do jeżdżenia, to możesz je poprawiać właśnie przez ćwiczenie. Na pewnym etapach życia jest czasem trudniej niż na innych - stresujące sytuacje życiowe itp. Sama coś o tym wiem, dlatego uważam, że na egzamin trzeba iść wtedy, gdy sama jesteś przekonana, że dajesz rade, a jednocześnie dwóch instruktorów "twój" i drugi "niezaangażowany" to potwierdzają. W przeciwnym razie to nie ma sensu.
Strach przed porażką, przed wyjściem na głupka to główna przeszkoda w uczeniu się
Genius is one percent inspiration and ninety-nine percent perspiration
jasper1

Postprzez violka1 » czwartek 21 lutego 2013, 18:33

Anfa> Z moich notatek wynika:
1360 za kurs (razem z lekarzem)
1 egzamin 134 zł
8x 114 zł (z kosztami za wpłatę) za egzaminy = 912
20 godzin jazd dodatkowych x 50 zł = 1000 zł
bilety PKS na przejazdy do 3-miasta (na jazdy i egzaminy) = 350 zł

łącznie 3756 zł.... czyli prawie 4 tysiaki- jak pisałam.... .

Wiem, że brzmi to wszystko jak wymówka. Tylko, ze nie każdy ma tak dobrze, że ma na kim polegać, ma z kim zostawić dziecko, ma wsparcie męża i rodziny. Ale nie ważne, nie napisałam tego wątku by się żalić.
violka1

Postprzez Anfa » czwartek 21 lutego 2013, 19:13

To w tym wypadku bier się dziołszka w garść i pokaż tej bandzie nie dowiarków ze umiesz. No wyjścia nie masz musisz, i nie przejmuj się że Ci nie wychodzi, napewno dasz rade
Anfa

Postprzez globuss2 » piątek 22 lutego 2013, 00:23

mam pytanie te 20 h dodatkowych to w tym samym osk ?bo jeśli tak do drogo .. u mnie jak sie dokupywało godzin to brali 35 od "swojego" i 45 od "obcego"
moja rada Weź kilka godzin u innego instruktora może Ci coś nowego do głowy włoży i za tym 9 czy 10 razem zdasz . ..
globuss2

Postprzez Anfa » piątek 22 lutego 2013, 08:06

globuss2 to gdzie ty mieszkasz że tak tanio?
50 zł za godzine wiekszość bierze ;>
45 zł to mi proponowali w OSK gdzie mnie niczego nie nauczyli :eek2:
Anfa

Postprzez violka1 » piątek 22 lutego 2013, 18:04

globuss2 napisał(a):mam pytanie te 20 h dodatkowych to w tym samym osk ?bo jeśli tak do drogo .. u mnie jak sie dokupywało godzin to brali 35 od "swojego" i 45 od "obcego"
moja rada Weź kilka godzin u innego instruktora może Ci coś nowego do głowy włoży i za tym 9 czy 10 razem zdasz . ..

45 zł mogłam zapłacić w jednym osk (w pakiecie), ale kilka rzeczy mi się tam nie podobało.... nie zaryzykowałam. Nie wiem czy globuss2 czytał uważnie, ale ja zmieniałam instruktorów już kilka razy, byli z innych ośrodków.
violka1

Poprzednia strona

Powrót do Luźna gadka