PRZEREJESTROWANIE

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

PRZEREJESTROWANIE

Postprzez komorowskiszymon » sobota 09 marca 2013, 13:51

Witam. Ojciec kupił jakieś z 12 lat temu traktor z kółka rolniczego i niestety go nie przerejestrował teraz gdy policja zaczęła się kręcić to postanowił go zarejestrować. Poszedłem z fakturą kupna do starostwa i tam mi powiedzieli że muszę napisać podanie o odnalezienie dokumentów z kółka, napisałem takie podanie przyszło rozpatrzenie (pozytywne) no i kolejnym krokiem to jest przegląd i ubezpieczenie. Problem jest w tym że nie ma starej tablicy rejestracyjnej. I chciałbym się teraz dowiedzieć czy muszę wykupywać próbne tablice rejestracyjne czy mogę przepisać tą starą rejestracje na kartkę i jechać na przegląd. Bo bez przeglądu nic nie zdziałam w starostwie.
komorowskiszymon

Re: PRZEREJESTROWANIE

Postprzez among » poniedziałek 11 marca 2013, 00:54

komorowskiszymon napisał(a):czy mogę przepisać tą starą rejestracje na kartkę i jechać na przegląd. Bo bez przeglądu nic nie zdziałam w starostwie.

Na kartkę to możesz sobie napisać imię kierowcy :D Bez tablicy rejestracyjnej nic nie zdziałasz. Zacznij od zgłoszenia utraty tablic w swoim wydziale komunikacji. Wydadzą Ci nowe (oczywiście będziesz musiał za nie zapłacić). Dopiero jak będziesz miał tablice możesz jechać na przegląd.
Zbieraj punkty karne - 24 punkty możesz wymienić na rower.
"Gdy alkoholu pełne nieba - pękają mózgi oraz drzewa"
Obrazek
Obrazek
among

Powrót do Luźna gadka