Autoryzowani dealerzy

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Autoryzowani dealerzy

Postprzez RossoneriDevil » poniedziałek 08 kwietnia 2013, 21:51

Witam, chciałbym poznać waszą opinie na temat Autoryzowanych Dealerów różnych marek.
Czy jeżeli wystawiają samochód używany na sprzedaż jest on odpowiednio sprawdzony, czy dają gwarancję, czy mieli byście jakieś obawy kupując z takiego miejsca samochód i żądali byście zrobienia przeglądu albo czegoś co potwierdzi stan techniczny auta .
Czy raczej jest to taki zwykły komis tyle że danej marki...?
Pozdrawiam.
RossoneriDevil

Re: Autoryzowani dealerzy

Postprzez lith » poniedziałek 08 kwietnia 2013, 22:07

Mi się takie komisy przy dealerach pewniejsze wydają od innych. Autka raczej biorą z tych co ludzie im zostawią i jest to tylko dodatek do sprzedawanych nówek. Więc wydaje mi się, że nie skupiają się na składaniu puzzli z niemieckich powypadków. Taki dealer też więcej ryzykuje jak wyjdzie wałek. W każdym razie z mojego malutkiego doświadczenia wynika, że dużo rzetelniej opowiadali o sprzedawanych samochodach w takich przy takich salonach. A tak 100% to nigdy też nie wiadomo co za samochód do takiego komisu trafił i z jaką przeszłością.
lith

Postprzez RossoneriDevil » poniedziałek 08 kwietnia 2013, 22:17

Jest oferta od takiego Dealera który ma też serwis...
I ogólnie wygląda porządnie http://www.honda-ariesmotor.pl/pl/samochody.html

Niestety tak średnio z opiniami na temat tego dealera...
RossoneriDevil

Postprzez daghda » wtorek 09 kwietnia 2013, 08:52

IMHO nie ma reguły, że używki od dealera mogą być lepsze. Jeżeli przygotowują auta tak, jak mnie w ASO u nich próbowali skasować błąd poduszki (panie, nie da się do centralki podłączyć - koniec końców, sam to zrobiłem postępując zgodnie z instrukcją z FES'a...), to byłbym jeszcze bardziej ostrożny. Żeby było śmieszniej - koledze w tym samym serwisie dealera, mechanik nie wypatrzył braku drążka skrętnego (nikt nie wie, jak doszło do tego, że go w ogóle nie ma ale jakim cudem diagnosta tego nie widział pomimo wlezienia pod auto...?). Aut może nie składają, dealer dealerowi nierówny ale byłbym równie ostrożny z oceną aut przyjętych w rozliczeniu 8) Znam za to (na Śląsku) trzech handlarzy aut, którym można zaufać (bo nie każdy handlarz to oszust i złodziej) 8)
Není nutné plakat nad rozlitým mlékem - vždyť to není pivo. | Kultura kulturą, lecz prawo i zdrowy rozsądek ponad wszystko.

Była Lancia Lybra SW, jest Seat Ibiza II FL 1.9 SDI - Kapitan Snuja :D

Obrazek
daghda

Postprzez silvox » wtorek 09 kwietnia 2013, 10:23

lith napisał(a):Autka raczej biorą z tych co ludzie im zostawią

Najlepiej gdy jest to auto kilkuletnie i z tego też salonu.. Często gdy ludzie zmieniają na nowe, zostawiając stare w rozliczeniu, wracają do "swojego" dealera.. To by było najlepsze rozwiązanie, ale czy nie za wiele wymagam ??
silvox

Postprzez RossoneriDevil » wtorek 09 kwietnia 2013, 11:35

To pewnie taki samochód kosztuje koło 30-40 K. :)
Pozostaje mi tylko, upolować kogoś z ogłoszenia prywatnego i umówić się z nim na przegląd.
Bo raczej z takiego komisu nie mogę się umówić na przegląd, a tym gorzej jak mają swój serwis ....
RossoneriDevil

Postprzez lith » wtorek 09 kwietnia 2013, 14:10

Z komisu tak samo możesz umówić się na przegląd. I to w żadnym razie nie na najbliższej stacji diagnostycznej ;) A do autoryzowanego serwisu to przynajmniej z VINem pojechać.
Z resztą większość cwianiaków to szybko idzie wyczuć jak się nie zajarasz autem i zachowasz czujność. I to bynajmniej nie po stanie auta, a po przebiegu rozmowy, jego zachowaniu itd.
lith

Powrót do Luźna gadka