Deszcz.

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Deszcz.

Postprzez Fidelloz » niedziela 17 kwietnia 2005, 17:07

Zdawal ktos z was prawo jazdy podczas opadow deszczu ? jak było , jak to wplynelo ? Duzo gorzej jest ? Pozdroo
Fidelloz

Postprzez wiruswww » niedziela 17 kwietnia 2005, 18:40

Czy jest gorzej? no nie wiem, mi się wydaje że lepiej, wszyscy modlą się o deszcz podczas egzaminu. Deszz to same plusy: brak hamowania awaryjnego, możesz jechać wolniej niż prędkość dopuszczalna (wiem że agzaminatorzy potrafią się czepiąc że 40 to za wolno gdy ograniczenie do 50 a w czasie dzeszczu trzeba jechać ostrożniej), na placyku egzaminator nie chce moknąć więc też jest łagodniejszy. Minu to tylko widoczność na placyku ale jak ktoś umie jeździć to nie stanowi to większego problemu, ja wparwdzie egzaminu w deszczu nie miałem ale troche kursu na placu miałem w deszczu i nie było tak źle, naprawde da się jeździć
Czasami mam dość tej całej techniki. Przez tą całą technologie ludzie oduczyli się rozmawiać twarzą w twarz :( I to jest naprawde smutne.
wiruswww

Postprzez Wiedźma » niedziela 17 kwietnia 2005, 21:52

Zdawałam podczas deszczu ze śniegiem. Było dokłądnie tak, jak napisał popzrednik. Z racji fatalnej pogody jazda po mieście króciutka i łatwa, bo mało pieszych, rowerzystów i innych takich utrudniaczy ;)) Tylko tzreba na kałuze uważać - w sensie, żeby pieszych nie ochlapać, bo to też ponoć niemile bardzo widziane na egzaminie ;))
Wiedźma

Postprzez Aarienka » poniedziałek 18 kwietnia 2005, 19:48

Zdawalam egzamin za III razem w deszczu. to bylo dla mnie jak blogoslawienstwo bo:
-malo ludzi (pieszych)
-brak hamowania awaryjnego
-wolniejsza jazda
-orientacja typu, acha kaluza i idzie sonie obok pani to musze zwolnic albo zrobic manewr typu omijanie a to jest duzy plus podczas egzaminu o ile egzaminator sam nie poleci tego zrobic :-)
Kat. B

10 VIII 04 -Kaputt...
7 IX 04 - Kaputt...
27 X 04 - Zdane :-)
12 XI 2004 -Odebrane :D
Aarienka

Postprzez cyfronik » środa 18 maja 2005, 23:53

W czasie deszczu zdawałem na C. I modliłem się o deszcz w w czasie egzaminu na E. Największe zalety to brak najgorszych uczestników ruchu drogowego czyli rowerzystów, po drugie piesi w ograniczonej liczbie. A jeżeli już taki się trafi to albo stoi przed przejściem, albo idzie, a nie jedną nogą na chodniku drugą na jezdni i się zastanawia. Oczywiście trzeba uważać na pieszych idących wzdłuż jezdni żeby nie ochlapać (raz że to chamstwo, dwa na pieszych zawsze egzaminatorzy są wyczuleni). Także życzę deszczu.....
cyfronik

Powrót do Egzamin na prawo jazdy