ODLEWNICZA

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

hej

Postprzez chouppy » wtorek 19 kwietnia 2005, 10:34

Juz dwa razy zdawalam na tej Odlewniczej.Pierwszy raz trafil mi sie dosyc fajny egzaminator ale oblalam na miescie gdyz byla zima i wpadlam w poslizg.Z kolei drugi raz trafil mi sie cholerny egzaminator i oblalam na placu bo niby przy wjezdzie w parking skosny najechalam na linie.Kazal mi wyjsc i to zobaczyc.I co najciekawsze nie najechalam na linie bylam ok.centymetr od niej!Jak mu powiedzialam ze tego nie widze zebym najechala to sie wsciekl i wydarl sie ze chyba on lepiej wie!No i nie zdalam.Czepiaja sie o byle co, 1 osoba z mojej grupy zdala!!!Nie wiem co zrobic by wreszcie zdac.Juz wyjezdzilam oprocz 30godzin kursu,26 godzin wiec w sumie 56godzin to chyba juz cos umiem nie?Poradzcie jak zdac ten cholerny egzamin???
Jeszcze jedno jakie sa konsenkwencje nie stawienia sie na egzamin?Czy jesli nie stawilabym sie na 3 podejscie to bede musiala wykupic 5 godzin???
chouppy

Postprzez Dover » wtorek 19 kwietnia 2005, 12:18

Jeśli chodzi o miejsca w których trzeba uważać podczas egzaminu na Odlewniczej:
1. Jest taki wiadukt, który dochodzi z prawej i ma pierwszeństwo przejazdu. Często na egzaminie, jadąc drogą po lewej, nie zauważają, że nie mają pierwszeństwa. Dojeżdża się do tego wiaduktu tak: Z WORDu z bramy skręcamy w lewo, potem jeszcze raz w lewo i cały czas prosto, to dojedziemy do tego wiaduktu.
2. Jest tam gdzieś szkoła, przy której jest ograniczenie 30 km/h.
3. Rondo przy trasie toruńskiej. Uważajcie, żeby koniecznie zatrzymać się PRZED sygnalizatorem (nie ma namalowanej linii zatrzymania oraz jest drugi sygnalizator za drogą poprzeczną, który jest nieco mylący). Problem polega na tym, że każdy normalny człowiek staje nieco za sygnalizatorem i nie należy się tym zasugerować, bo egzaminatorzy oblewają za to.
4. W okolicach Odlewniczej jeździ się też przez uliczki ze skrzyżowaniami równorzędnymi oraz ograniczeniej do 40 km/h.
Dover

Re: ODLEWNICZA

Postprzez JMZ » czwartek 05 maja 2005, 19:32

Istana napisał(a):Kochani, dziś zdawałam egzamin na Odlewniczej i -czego w ogóle sie nie spodziewałam - zdałam za pierwszym razem!!!! . Egzaminator okazał się wspaniały i wyrozumiały (popełniłam nawet jeden błąd na mieście, ale wytłumaczył jak powinnam pojechać i co zrobić - i zaliczył :D :D :D
Polecam wszystkim ten WORD i jestem zdania, że jak się potrafo to się zda bez problemu.
Pozdrawiam i życzę samych uścisków gratulacyjnych od egzaminatorów.

....Istana łaski Ci nie zrobił,bo na mieście można popełnić 2 błędy!Powodzenia .Chłopak z Sosnowca.
JMZ

Postprzez marko instruktor » niedziela 08 maja 2005, 17:08

Witam, oblukajac temat ,,Odlewnicza'' doszedłem do wniosku, że moge udzielić przyszłym zdajacym na tym że WORD-zie paru rad, a mianowicie gdzie szczególnie uważać na trasie egzaminacyjnej!: Odlewnicza-Bródno-Targówek. Trasy 100% sprawdzone! Wiec jeżeli chcesz wiedziec wiecej info, pisz do mnie na GG:2631862( nawet jak jestem niewidoczny, pozostaw jedna wiadomość) e-maila, lub skypa: marek1555121. Służe pomoca i pozdrawiam wszystkich kursantów [L]
marko instruktor

Odlewnicza

Postprzez Iwona 1 » wtorek 10 maja 2005, 19:36

ja zdawalam niedawno i powie ci ze nie jet tak jak wszyscy strasza jak umiesz je|dzic naprawde to zdasz bo ludzie zdaj chyba ze ktos plac nie umie
Iwona 1

Postprzez Dover » wtorek 10 maja 2005, 19:52

Nie można tak jednoznacznie stwierdzić. Instruktorów jest wielu i każdy inaczej ocenia. Poza tym to nie chodzi tylko o dobrą umiejętność jazdy, ale także i o spostrzegawczość. Często możesz nie zauważyć jakeigoś znaku i już będzie problem. Kolega nie zatrzymał się, gdy miał zieloną strzałkę i oblał. Jak jest pusta droga i żadnego pieszego nie ma w pobliżu, to każdy normalny kierowca zwalnia, ale nie zatrzymuje się. A kolegę za to oblali. Poza tym z obserwacji widzę, że przy pierwszym egzaminie bardzo na takie szczegóły zwrracają uwagę, a przy następnych już przymykają oko.
Dover

egzamin odlewinicza 30.07.2008

Postprzez asiap » środa 30 lipca 2008, 13:40

Witam, zdawałam dziś egzamin na prawo jazdy na Odlewniczej niestety z efektem końcowym negatywnym , nie jest tak wcale tak źle prócz tego że jest kolosalny okres oczekiwania na egzamin, życzę wszystkim powodzenia , pozdrawiam
asiap

Re: egzamin odlewinicza 30.07.2008

Postprzez karolciac » poniedziałek 04 sierpnia 2008, 00:44

asiap napisał(a):Witam, zdawałam dziś egzamin na prawo jazdy na Odlewniczej niestety z efektem końcowym negatywnym , nie jest tak wcale tak źle prócz tego że jest kolosalny okres oczekiwania na egzamin, życzę wszystkim powodzenia , pozdrawiam

A ile się tam mniej więcej czeka na drugi egzamin? Bo na pierwszy strasznie szybko. Ja mogłam po 6 dniach. :!:
10.07.08r. - teoria (+)
24.07.08r. - placyk i miasto (+)
14.08.08r. - prawko odebrane!!! :D
karolciac

d

Postprzez rafal760 » wtorek 19 sierpnia 2008, 21:04

Ja nie zdałem za pierwszym razem (30.06) a drugi termin wyznaczyli mi na 20.08
rafal760

Poprzednia strona

Powrót do Egzamin na prawo jazdy