Skrzynia automatyczna

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Skrzynia automatyczna

Postprzez bocz1993 » niedziela 14 lipca 2013, 04:49

Witam mam do was pytanie jeżdżę od jakiegoś czasu z automatyczną skrzynia biegów i mam pytanie na temat odpalania samochodu. Jak odpalam samochód na pozycji P to jak dodaje gazu i go lekko rozkręcę a potem puszcze to mi gaśnie na parkingu zanim zmienię na D to muszę go przy gazować żeby ruszyć na hamulcu żeby mi nie zgasł przez co zacierają mi się klocki i mam takie pytanie czy jest sposób na to żeby go odpalić a on chodził na postojowym trybie od razu żeby mi było łatwiej ruszać jest na to jakiś sposób prosił bym wymienić się doświadczeniem ze mną bo ja od niedawna jeżdżę automatem a nie mam nikogo co takim czymś jeździ
bocz1993

Re: Skrzynia automatyczna

Postprzez karmazynowy » niedziela 14 lipca 2013, 07:46

bocz1993 napisał(a):Witam mam do was pytanie jeżdżę od jakiegoś czasu z automatyczną skrzynia biegów i mam pytanie na temat odpalania samochodu. Jak odpalam samochód na pozycji P to jak dodaje gazu i go lekko rozkręcę a potem puszcze to mi gaśnie na parkingu zanim zmienię na D to muszę go przy gazować żeby ruszyć na hamulcu żeby mi nie zgasł przez co zacierają mi się klocki i mam takie pytanie czy jest sposób na to żeby go odpalić a on chodził na postojowym trybie od razu żeby mi było łatwiej ruszać jest na to jakiś sposób prosił bym wymienić się doświadczeniem ze mną bo ja od niedawna jeżdżę automatem a nie mam nikogo co takim czymś jeździ

Masz niesprawny samochód. To się kwalifikuje do naprawy.
karmazynowy

Postprzez Cyberix » niedziela 14 lipca 2013, 16:35

Tylko jeszcze niech napisze co to za auto i jaka skrzynia. Bo automat automatowi nie równy. Np. w smartach to są takie pół automaty...
Cyberix

Postprzez karmazynowy » niedziela 14 lipca 2013, 18:54

Cyberix napisał(a):Tylko jeszcze niech napisze co to za auto i jaka skrzynia. Bo automat automatowi nie równy. Np. w smartach to są takie pół automaty...

że gasną?
karmazynowy

Postprzez Cyberix » poniedziałek 15 lipca 2013, 09:58

W smarcie masz A N R, nie ma P. Auto zostawiasz na parkingu na hamulcu ręcznym lub dodatkowo na R. Natomiast przed uruchomieniem musisz przestawić na N.

Ale mniejsza z tym, bo skoro autor wątku pisze, że auto gaśnie samo w pozycji P zanim przełączy na D to powinien pojechać z autkiem do naprawy.
Cyberix

Powrót do Luźna gadka