Jakim cudem zdał egzamin?

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Re: Jakim cudem zdał egzamin?

Postprzez disaster » środa 07 sierpnia 2013, 13:21

Dla sporej części kierowców przepisy zaczynają obowiązywać dopiero wtedy kiedy dojdzie do kolizji i trzeba wykazać, że to ten drugi winien.
A tak poza tym to:
Jeździmy szybko ale bezpiecznie
Ciągła to nie mur
Koperty to specjalnie wydzielone miejsca dla nas.
Pierwszeństwo zależy od masy i mocy silnika
czerwone to tylko ostrzeżenie
etc.

Przy takim podejściu szkolenie prywatnym autem to kamikaze boski wiatr nie ma przebacz :D
Nawet tutaj doświadczeni kierowcy twierdzą, że wjeżdżając na rondzie można motocykliście bezkarnie zajechać drogę...
Ty masz rację, a ja mam karabin.
disaster

Postprzez LexiconAvenue » czwartek 08 sierpnia 2013, 22:18

eLLLka, ja nie napiszę chyba niczego nowego, bo wszystkie argumenty padły już wyżej- ale co u diabła ma jedno do drugiego?
Teoretycznie też żadne pijany kierowca nigdy nie powinien był zdać egzaminu, prawda- idąd Twoim tokiem myślenia. Tylko oni przechytrzyli niesamowicie egzaminatorów i przyszli trzeźwi zdawać :lol:
Nie chce mi sie po raz milionowy pisać, że na pewno istnieją chamscy egzaminatorzy, bo fakt, że ja ich nie spotkałam, niczego nie dowodzi.
A, w ubiegły piątek metaforycznie potrąciłam pachołek- znaczy, otarłam drzwi o bramę. Ale po co uczyć głupiego łuku, prawda?
Would you get hip to this kindly tip
And go take that California trip
Get your kicks on Route 66
LexiconAvenue

Postprzez reassor » wtorek 27 sierpnia 2013, 14:10

"18-latek, tuż po zdanym egzaminie na prawo jazdy, ale jeszcze przed odebraniem dokumentu z WK"
Czyli de-facto uprawnień nie miał?
Nie wypłaci się do końca życia chyba :(
Kat.B - 24.02.2012 - Kat.B zdane :) (Mobilek Tychy)
Kat.A - 10.02.2016 - Teoria 71/74 (1 raz) :) (Radmar Tychy)
Kat.A - 11.04.2016 - Praktyka (1 raz) :) (Radmar Tychy)
reassor

Postprzez furby » czwartek 29 sierpnia 2013, 12:02

disaster: wolniej tez nie znaczy bezpieczniej.
furby

Postprzez sankila » piątek 30 sierpnia 2013, 02:11

reassor napisał(a):"18-latek, tuż po zdanym egzaminie na prawo jazdy, ale jeszcze przed odebraniem dokumentu z WK". Czyli de-facto uprawnień nie miał?
Chyba nie jest tak źle:
"18-letni sprawca wypadku niedawno zdał egzamin na prawo jazdy i nie zdążył jeszcze odebrać dokumentu uprawniającego do jazdy samochodem".

Wypadek też wyglądał trochę inaczej:
"18-latek jadący samochodem osobowym wymusił pierwszeństwo i na skrzyżowaniu zderzył się z prawidłowo jadącym volkswagenem passatem kierowanym przez 43-letniego mężczyznę.
Tuż po zderzeniu, samochód kierowany przez nastolatka wjechał na chodnik i potrącił 27-letnią kobietę, która w stanie ciężkim została odwieziona do szpitala."

Vw miał pogniecioną blacharkę na drzwiach, więc prędkość nie mogła być duża; młodziak musiał stracić głowę. Niestety - człowiek nie jest przeciwnikiem dla pojazdu i nie trzeba dużej predkości, żeby spowodować poważne obrażenia.
Gdyby nie przypadkowe uderzenie w kobietę, to byłaby zwykła, niegroźna stłuczka na skrzyżowaniu. A tu już zrobiono z chłopaka psychopatę i mordercę.
To jest głos w dyskusji a nie: "zaśmiecanie forum, wprowadzanie bałaganu, kłótnia, prowokacja".
sankila

Postprzez furby » piątek 30 sierpnia 2013, 16:28

Powinien poniesc b.surowe konsekwencje karne i finansowe. Nie tyle za auta, ile za uszkodzenie ciala.
furby

Postprzez sakuwbarakushow » piątek 30 sierpnia 2013, 17:51

furby napisał(a):Powinien poniesc b.surowe konsekwencje karne i finansowe. Nie tyle za auta, ile za uszkodzenie ciala.

oraz za to, że jeździł bez uprawnień dożywotnio pozbawić go PJ.
sakuwbarakushow

Postprzez furby » piątek 30 sierpnia 2013, 18:19

Tylko skad pewnosc, ze nie wsiadzie bez prawka (mimo kary)?
furby

Postprzez Baczynski » piątek 30 sierpnia 2013, 18:28

Kara powinna być, ale kto nie popełnia błędów? Jeśli wyciągnie wnioski z swojego zachowania, to nie uważam aby dożywotnio pozbawiać uprawnień. Przydadzą mu się jak będzie odpracowywał przewinienie i rekompensował poniesione straty osobom poszkodowanym.
Warsztaty dla instruktorów -ukończone :)| Kurs na przewóz rzeczy i osób zrobiony| Nauka jazdy w Gdańsku kat. A,B, C+E, D. W planach lot w kosmos... jak będzie tańszy :D
Baczynski

Postprzez furby » piątek 30 sierpnia 2013, 18:35

Baczynski napisał(a):Kara powinna być, ale kto nie popełnia błędów? Jeśli wyciągnie wnioski z swojego zachowania, to nie uważam aby dożywotnio pozbawiać uprawnień. Przydadzą mu się jak będzie odpracowywał przewinienie i rekompensował poniesione straty osobom poszkodowanym.

Nikt nie jest swiety.
Jednak nie ma calkowitej pewnosci czy ew.skrucha nie bedzie na pokaz.
furby

Poprzednia strona

Powrót do Luźna gadka