Jak przerejestrować samochód zmieniając ubezpieczyciela.

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Jak przerejestrować samochód zmieniając ubezpieczyciela.

Postprzez unixpert » niedziela 15 września 2013, 21:25

Witam,
chciałbym się zapytać w jakiej kolejności rejestrować samochód z innego powiatu tak by również zmienić ubezpieczyciela. Chcę uniknąć rekalkulacji składki ze względu na młody wiek.
Wydaje mi się że najlepszym sposobem byłoby wypowiedzenie umowy oc od razu, a następnie wykupienie ubezpieczenia gdzie indziej tylko jak potem pójdę przerejestrować samochód to będę miał taką sytuację że zmienią się tablice. Będę musiał zmieniać nr. rejestracyjny w polisie. :eek2:
Można to zrobić jakoś łatwiej?
unixpert

Re: Jak przerejestrować samochód zmieniając ubezpieczyciela.

Postprzez Radhezz » niedziela 15 września 2013, 22:00

unixpert napisał(a):Wydaje mi się że najlepszym sposobem byłoby wypowiedzenie umowy oc od razu, a następnie wykupienie ubezpieczenia gdzie indziej tylko jak potem pójdę przerejestrować samochód to będę miał taką sytuację że zmienią się tablice.
Bo tak to się robi?
unixpert napisał(a):Będę musiał zmieniać nr. rejestracyjny w polisie.
Oj, wielki problem - w siedzibie firmy ubezpieczeniowej wydrukują nową w 5 minut...

unixpert napisał(a):Witam,
chciałbym się zapytać w jakiej kolejności rejestrować samochód z innego powiatu tak by również zmienić ubezpieczyciela. Chcę uniknąć rekalkulacji składki ze względu na młody wiek.
Ale tego to ja nie kumam... Jeśli masz niższe zniżki niż poprzedni właściciel zmieniając polisę (ubezpieczyciela) i tak policzą wszystko pod ciebie. Ale w odniesieniu do "starej" polisy nie słyszałem o takim przypadku żeby była jakaś rekalkulacja...
[A][B][BE][C][CE][D][DE]
Pojazdy uprzywilejowane ABCD
Jeśli nie przeklinasz w trakcie prowadzenia samochodu, to znaczy, że prawdopodobnie należysz do tej grupy kierowców, na których my wszyscy przeklinamy.
Radhezz

Re: Jak przerejestrować samochód zmieniając ubezpieczyciela.

Postprzez unixpert » niedziela 15 września 2013, 22:18

Radhezz napisał(a):
unixpert napisał(a):Witam,
Ale tego to ja nie kumam... Jeśli masz niższe zniżki niż poprzedni właściciel zmieniając polisę (ubezpieczyciela) i tak policzą wszystko pod ciebie. Ale w odniesieniu do "starej" polisy nie słyszałem o takim przypadku żeby była jakaś rekalkulacja...

Jak dla mnie jest wszystko jasne. To chyba oczywiste że gdy nabywany samochód ma ubezpieczenie np. do czerwca to po rekalkulacji mieć do zapłaty nawet 1500zł(nie mam zniżek żadnych + zwyżka za młody wiek). Wymówię ubezpieczenie i ubezpiecze się tam gdzie najtaniej (niecałe 1000zł za rok).
Nie dość że taniej to mam ubezpieczenie na dłużej. :wink:
unixpert

Powrót do Luźna gadka