ile czasu przed 18 moge zrobić badania i złożyć o pkk

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

ile czasu przed 18 moge zrobić badania i złożyć o pkk

Postprzez pkk1 » środa 09 października 2013, 21:23

czesć. mam do was kilka pytań. otóż z niecierpliwością czekam na prawo jazdy. osiemnastke mam za 5 mies. czy mógłbym już zrobić badania lekarskie z i złożyć o profil pkk już teraz. A jeżeli by nawet nie przyjęli takiego wniosku to czy orzeczenie lekarskie było by ważne po upływie około 3 mieś.
pkk1

Re: ile czasu przed 18 moge zrobić badania i złożyć o pkk

Postprzez rinn » czwartek 10 października 2013, 16:47

PKK można złożyć równo 3 msc przed osiemnastką, miesiąc przed możesz zdawać egzamin. Jeśli uda Ci się zdać wcześniej to i tak dokumenty starostwo wyśle dopiero w dniu urodzin.
rinn

Postprzez pkk1 » poniedziałek 04 listopada 2013, 20:36

wie ktoś z was może czy można zrobić badania lekarskie na 1,5 miesiąca przed złożeniem papierów o pkk. bo mam teraz akurat pare wolnych dni i chciałbym chociaz to załatwić, a o pkk moge skłądać dopiero pod koniec grudnia . czy jak bym zrobił teraz te badania to w urzędzie nie odeślą mnie żebym je powtórzył bo orzeczenie jest już niewazne?
pkk1

Postprzez dylek » poniedziałek 04 listopada 2013, 23:45

Jak masz teraz kilka wolnych dni, a potem już z tym wolnym będzie gorzej....to odłóż PJ do wakacji. Bez sensu zaczynać i potem z doskoku próbować coś podziałać. Do tego trzeba się przyłożyć, a nie latać z jęzorem na brodzie na wykłady (będzie ciężko jak wiecznie zajęty jesteś), a potem jazdy (tu w obecnych czasach termin ustalić łatwiej), ale jak ma być od przypadku do przypadku - gdy znajdziesz czas... to też bez sensu. Kurs ci nie ucieknie - zrób go wtedy jak będziesz miał możliwość się do niego przyłożyć. Instruktorowi będzie łatwiej cię poprowadzić, a i ty nie będziesz się potem bujać z egzaminami ... No i na spokojnie to sobie znajdziesz dobry OSK, a nie ten najbliżej, najtaniej, byle szybko itd...
Pozdrawiam z prawego fotela "eLki" :D
dylek
Moderator

Powrót do Luźna gadka