Psychotesty

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Psychotesty

Postprzez pawel24 » środa 09 października 2013, 21:37

Witam za kilka dni bede miał badnie psychotechniczne na kat C i dreczy mnie jedna sprawa , kolega zdawał je niedawno i miał problem z jednym urzadzeniem przez co otrzymał wynik negatywny z tego co mi opowiadał to było takie urzadzenie w którym krecą się dwa koła z kropkami i trzeba je zatrzymać w odpowiednim czasie przy wzroście i spadku, mógł by mi ktoś to wytłumaczyć o co w tym chodzi może ma ktoś link do jakiegoś filmu z tym urzadzeniem.
pawel24

Re: Psychotesty

Postprzez furby » środa 09 października 2013, 22:40

Po wlaczeniu maja dwie rozne predkosci. Reagujesz jak ich predkosc jest identyczna.
furby

Postprzez Radhezz » piątek 11 października 2013, 02:50

Urządzenie to nazywa się bodajże wirometr, służy do sprawdzenia wyczucia prędkości u kierowcy. Z tego co wiem jest obowiązkowe dla kierowców kat. D, na kat. C mogą acz nie musi być wykonane.
[A][B][BE][C][CE][D][DE]
Pojazdy uprzywilejowane ABCD
Jeśli nie przeklinasz w trakcie prowadzenia samochodu, to znaczy, że prawdopodobnie należysz do tej grupy kierowców, na których my wszyscy przeklinamy.
Radhezz

Postprzez Borys_q » piątek 11 października 2013, 10:02

Niektóre urządzenia wydają dźwięk którego ton zmienia się ze zmianą prędkości (falownik silniczka którym są napędzane) można je na słuch złapać jak ma się lepsze uszy niż oczy:)
Szybka jazda nie wymaga odpowiednich umiejętności. Trzeba jedynie wiedzieć który pedał odpowiada za jej zwiększanie.
Borys_q

Postprzez oskbelfer » piątek 11 października 2013, 20:07

te wirujące kółka - jak kto napisał -- w chwili gdy obracają się z jednakową predkością nie zatrzymujemy ----------tylko naciskamy przycisk, a "aparatura" rejestruje nasze "zachowanie"....

nie ma się, co bardzo stresować :)
sorry taki mamy klimat....sorry - na autostradach nie ma skrzyżowań, am sorry
N'attendez pas le Jugement dernier. Il a lieu tous les jours.
oskbelfer

Powrót do Luźna gadka