Przygotowanie samochodu do egzaminu z rana.

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Przygotowanie samochodu do egzaminu z rana.

Postprzez nowy555 » wtorek 15 października 2013, 15:24

Witam. Ustaliłem sobie egzamin na 7 rano, a o tej godzinie są ogromne mgły, i pewnie szyby będą zaparowane/mokre i teraz moje pytanie, w jaki sposób mam przygotować samochód do jazdy? Będe musiał powycierać szyby czy ktoś już za mnie to zrobi? I jeszcze jedno pytanie, w jaki sposób przeciwdziała sie parowaniu szyb? Co musze włączyć aby temu zapobiec?
nowy555

Re: Przygotowanie samochodu do egzaminu z rana.

Postprzez rusel » wtorek 15 października 2013, 16:18

najlepiej rękawem
rusel

Postprzez szerszon » wtorek 15 października 2013, 18:10

:mrgreen:
rusel coś dzisiaj nie w humorze....
samochód powinien byc przygotowany..jeśli nie to
otworzyć i zamknąć boczne okna...uszczelka ściągnie co trzeba, użyć wycieraczek, ogrzewania tylnej szyby i lusterek..włączyć klimatyzację ( odparuje szyby od środka), nie zaszkodzi mieć ze sobą chusteczkę, aby na szybko przetrzeć sobie lusterka zewnętrzne...przygotowanie do jazdy nie jest objęte limitem czasowym i można sobie poszaleć bez oglądania się na egzaminatora...podejrzewam ,że taka zaradność może zapunktować.
szerszon

Postprzez nowy555 » wtorek 15 października 2013, 18:56

Dzięki wielkie, ale mam nadzieje że będzie przygotowany :/Nie włączenie ogrzewania szyb (tak że by parowały) byłoby uznane za błąd?
nowy555

Postprzez eLLLka » wtorek 15 października 2013, 19:25

Auto powinno być przygotowane do jazdy. Nie wiem jak w Twoim mieście wygląda jazda po łuku, w moim jest w budynku, więc nie ma problemu tego rodzaju, na ale jeżeli trafisz na egzaminatora nie w humorze pokroju rusela, który każe Ci powycierać szyby rękawem, a Ty to zrobisz ściereczką, no to masz chłopie przechlapane.
eLLLka

Postprzez szerszon » wtorek 15 października 2013, 19:39

nowy555 napisał(a):Dzięki wielkie, ale mam nadzieje że będzie przygotowany :/Nie włączenie ogrzewania szyb (tak że by parowały) byłoby uznane za błąd?

nie..ale zrobic w razie czego dobre wrażenie nie jest źle..przy tej pogodzie wypadałoby wiedzieć, jak sie włacza wycieraczki.
szerszon

Postprzez tomcioel1 » wtorek 15 października 2013, 22:50

rusel napisał(a):najlepiej rękawem

po raz kolejny mamy przykład "właściwego podejścia" osoby egzaminującej do egzaminowanej ...

ktos kto będzie zdawał i zwyczajnie boi sie nowych warunków jazdy chciałby sie czegos dowiedzieć na forum a tu taka odpowiedź ... no gratulacje ... normalnie poziom iście egzaminatorski ...

jak czytam niektóre komentarze szanownych panów egzaminatorów w stosunku do przestraszonych i zestresowanych zdających to oczami wyobraźni widzę podobne podejście w realnym egzaminie...

nie chce być egzaminatorem ...
chociaż tam tez można byc człowiekiem ...
tomcioel1

Postprzez nowy555 » środa 16 października 2013, 10:35

Dziękuje wszystkim za odpowiedzi, egzamin udało się zdać, a samochód był przygotowany więc praktycznie nie musiałem nic robić. Pana egzaminatora rusela pozdrawiam i życze lepszego humoru na przyszłość :)
nowy555

Postprzez tomcioel1 » środa 16 października 2013, 12:37

no to gratulacje !!!!!
a egzaminatora rusela musisz zrozumieć - ma bardzo trudną i odpowiedzialna pracę , pod stałym monitoringiem , w dodatku musi egzaminowac "bezmózgowców , chamskich , niedouczonych i niedomytych" . No i w większości brak im podstawowej kultury i właściwego szacunku w stosunku do PANA egzaminatora !!!

Jeżeli do tego dodać jeszcze bandę "chamskich i niedouczonych instruktorzynów" którzy nie dość że źle uczą to jeszcze cały czas namawiają do składania skarg na niewłaściwą ocenę czy przebieg egzaminu oraz stale dręczące widmo redukcji stanu osobowego w word z uwagi na spadek ilości osób przystępujących do egzaminów - to musisz uwierzyć - lekko nie mają ...

oj , ciężka jest dola egzaminatora ...
tomcioel1

Postprzez oskbelfer » środa 16 października 2013, 14:14

tomcioel1 napisał(a):

po raz kolejny mamy przykład "właściwego podejścia" osoby egzaminującej do egzaminowanej ...

przecież rusel nie egazminuje na forum :) a jak sie zachowuje na egzaminach --- to już jego sprawa i jego szefów....

ktos kto będzie zdawał i zwyczajnie boi sie nowych warunków jazdy chciałby sie czegos dowiedzieć na forum a tu taka odpowiedź ... no gratulacje ... normalnie poziom iście egzaminatorski ...

to było cvżłowieku odpowiadać -- Szerszon jakoś nie miał problemu tylko tutaj napisał .....

jak czytam niektóre komentarze szanownych panów egzaminatorów w stosunku do przestraszonych i zestresowanych zdających to oczami wyobraźni widzę podobne podejście w realnym egzaminie...

a ja jak czytam pytania -- co robić z szyba --- to zastanawiam się gdzie Ty jestes że tak uczysz ż ekursant nie wie co zrobić z zaparowaną szyba... na szczęście jest troche solidnych instuktorów

normalnie, zaraz cała wordowska branża ogłosi żałobe bo Ty nie chcesz być egzaminatorem

znaczy, że co - że rusel nie jest człowiekiem, ale za to Ty jestes "nadczłowiekiem " ? Chyba naczytałeś się zbyt dużo o eugenice...
sorry taki mamy klimat....sorry - na autostradach nie ma skrzyżowań, am sorry
N'attendez pas le Jugement dernier. Il a lieu tous les jours.
oskbelfer

Postprzez szerszon » środa 16 października 2013, 14:31

Odpowiedzieć nie boli... w razie czego mogę podac adres, gdzie należy przesyłać dowody wdzięczności...
szerszon

Postprzez tomcioel1 » środa 16 października 2013, 14:34

oskbelfer napisał(a):
tomcioel1 napisał(a):

przecież rusel nie egazminuje na forum :) a jak sie zachowuje na egzaminach --- to już jego sprawa i jego szefów....

to było cvżłowieku odpowiadać -- Szerszon jakoś nie miał problemu tylko tutaj napisał .....

a ja jak czytam pytania -- co robić z szyba --- to zastanawiam się gdzie Ty jestes że tak uczysz ż ekursant nie wie co zrobić z zaparowaną szyba... na szczęście jest troche solidnych instuktorów

normalnie, zaraz cała wordowska branża ogłosi żałobe bo Ty nie chcesz być egzaminatorem

znaczy, że co - że rusel nie jest człowiekiem, ale za to Ty jestes "nadczłowiekiem " ? Chyba naczytałeś się zbyt dużo o eugenice...

sie odezwał kolejny "życzliwy egzaminator" który na pytanie o link do kodeksu odsyła do google.pl

ludzie , ja sie tak zastanawiam czy wy się już tacy urodziliście czy ta praca tak na was wpływa ...
a później się dziwią że większość zdających mówi o chamskim i wrednym egzaminatorze...

może to by trzeba leczyć ???
tomcioel1

Powrót do Luźna gadka