Zdałem egzamin na prawo jazdy. We wniosku w WORD podałem adres zamieszkania, dlatego nic się nie czepiali. Niestety, od bardzo długiego okresu czasu, jestem bez zameldowania. Tak wynikło i już. Wiem, że tutaj, gdzie obecnie wynajmujemy mieszkanie, na meldunek nie mam szans, gdyż właściciel/właścicielka nie chcą nikogo meldować i się ich nie przekona (oczywiście jakbym się tego domagał grożąc obowiązkiem meldunkowym etc. nasze stosunki z nimi się pogorszą, czego byśmy nie chcieli).
W urzędzie miasta panie nie chcą mi wyrobić prawa jazdy bez adresu zameldowania, nawet wpłaty w okienku nie mogę wykonać. Pytanie moje jest następujące: Czy i jak jest możliwe wydanie takiego prawa jazdy, bez stałego adresu zameldowania, w tym urzędzie, pod którego patronatem obecnie zamieszkuję?
Dodam tylko, że ostatni adres zameldowania mam po drugiej stronie Polski

Fajnie by było jakby wypowiedział się ktoś, kto miał podobną sytuację, albo się z tym spotkał. Czytałem artykuł, że chłopak wyrobił sobie prawo jazdy, ale kosztowało go to dużo czasu i pełno odwołań, a ja po prostu nie mam ochoty na szamotanie się z urzędniczkami (wiadomo, siedzą tylko w pokoiku swoim i są wielce obrażone jak ktoś przyjdzie z jakąś sprawą, bo wtedy muszą przez te 5 minut popracować).