Pijana nauka jazdy

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Pijana nauka jazdy

Postprzez bodek541 » środa 08 czerwca 2005, 09:44

Nietrzeźwego instruktora nauki jazdy jadącego z dwoma kursantami złapała częstochowska policja. Mężczyzna odpowie za popełnienie przestępstwa i wykroczenie.

Wczoraj częstochowska policja wyruszyła na ulice miasta z zamiarem dokładnego sprawdzenia wyposażenia i stanu technicznego samochodów. Nacisk położono na samochody nauki jazdy i taksówki. Sprawdzano, czy auta są odpowiednio przygotowane do drogi: czy znajduje się w nich gaśnica, apteczka, czy posiadają aktualne badania diagnostyczne. Baczną uwagę zwracano także na trzeźwość kierowców. Skontrolowano wiele aut. O godz. 10.10. na ulicy Faradaya patrol zatrzymał do kontroli nissana micrę należącego do prywatnej firmy organizującej kursy na prawo jazdy. Okazało się, że siedzący obok kursanta instruktor jest nietrzeźwy. Badanie alkomatem wykazało, że ma 0,8 promila alkoholu we krwi. Na dodatek w samochodzie jechał jeszcze jeden uczeń, który niebawem miał zamienić się z kolegą. Pijany 37-latek to mieszkaniec powiatu myszkowskiego. Instruktorem nauki jazdy jest od sześciu lat. — Mężczyzna odpowie za przestępstwo — jazdę po pijanemu oraz wykroczenie, w tym przypadku wykonywanie zawodu po spożyciu alkoholu — informuje nadkom. Joanna Lazar, oficer prasowy Komendy Miejskiej Policji. — Oczywiście zostało mu zatrzymane prawo jazdy. Za jazdę po pijanemu grozi kara do 3 lat więzienia. Sąd zadecyduje, na jak długo mężczyzna straci prawo jazdy. Poza tym nie będzie mógł wykonywać swojego zawodu

Życie Częstochowskie
NIGDY NIE KŁÓĆ SIE Z IDIOTAMI....SPROWADZĄ CIE DO SWOJEGO POZIOMU I POKONAJĄ DOŚWIADCZENIEM..
bodek541

Re: Pijana nauka jazdy

Postprzez Mmeva » środa 08 czerwca 2005, 12:39

Niezły przykład daje swoim kursantom, nie ma co... :evil:

bodek541 napisał(a): Poza tym nie będzie mógł wykonywać swojego zawodu

No i bardzo dobrze.
Mmeva

Postprzez jmz.chdy » czwartek 16 czerwca 2005, 10:31

Ciekaw jestem ,czy czyta Ktoś moją wypowiedż ,kto będzie "sądził"Instruktora za jazdę po pijanemu ,narażenie życia i zdrowia przewożonych osób i innych Użytkowników drogi !?.Jeśli czyta ,to podpowiadam:,że ów Instruktor "powinien być osądzony"jako osoba "szczególnie uprzywilejowana"podczas wykonywania zawodu przez 6 lat i tylko przypadek ,że Policja "zrobiła akcję "i wyłapała tego pijaka!!!,a ile razy wcześniej był po alkoholu !? Policja takich aut nie kontroluje (a powinna jak najczęściej!) i dlatego "wpadł"!.Kierowcy Taxi także często są po alkoholu(lub piwie,ale to to samo!) i Policja ich bardzo rzadko kontroluje,bo najczęściej w tym samym mieście znają się z Policjantami ! (pachnie to korupcją!). A propo w / w Instruktora -pijaka,to proponuję karę: 5000 zł.(bez względu na status obecny ! materialny ),zatrzymanie prawa jazdy dożywotnio !,bo jako instruktor zrobił to z premedytacją !!!.-Jak ma własne dzieci,to niech sobie zrobią prawko i wożą tatusia,a on niech cierpi !.Dla takich ludzi niema miejsca wśród kierujących na drogach (cikawe ilu kierowców"wyszkolił"?..i jaki przykład im dawał...).Sąd będzie"opierał się ,że to pierwsze (niewiem?) "przewinienie"i zatrzyma mu prawko na 1 rok + 2000 zł.+na Alter-Ego 300 zł. !!!!!!Znam to !!!!,choć młody Wałęsa za kolizję i potrącenie człowieka dostał 600 zł.(powtarzam 600 zł.!!!?? )+ 1rok pozbawiony prawa jazdy,by nie przystępował do ponownego egzaminu,bo wielokrotnie by go nie zdał !!!,lub wcale,a to się wiąże , że za każdy kolejny egzamin musiałby płacić 94 zł.+4 zł.przelew bankowy !!!,a ludzie zdają wielokrotnie,bo WORD-y,to Fabryki pieniędzy !!! dla siebie,egzaminatorów,panienek które Was szanowni kursanci bardzo chętnie chcą widzieć za kolejne 2-3 tygodnie !!!,bo przyniesiecie kolejne 98 zł.!!!
jmz.chdy

Postprzez ella » piątek 17 czerwca 2005, 09:56

jmz napisał(a):Dla takich ludzi niema miejsca wśród kierujących na drogach

Dla żadnego pijanego kierowcy nie powinno być miejsca na drogach. Niezależnie od tego czy to kierowca instruktor, czy normalny człowiek. Wszystkim powinni zabierać prawko dozywotnio. Prawda ? :wink:
ella
Moderator

Postprzez Mmeva » niedziela 19 czerwca 2005, 01:23

ella napisał(a):
jmz napisał(a):Dla takich ludzi niema miejsca wśród kierujących na drogach

Dla żadnego pijanego kierowcy nie powinno być miejsca na drogach. Niezależnie od tego czy to kierowca instruktor, czy normalny człowiek. Wszystkim powinni zabierać prawko dozywotnio. Prawda ? :wink:

Prawda, a w przypadku instruktora takie zachowanie jest tym bardziej naganne.
Mmeva

Postprzez bodek541 » niedziela 19 czerwca 2005, 19:33

A co do taxi to nie mów ,że nie ma kontroli bo są bo mój ojciec jeździ i nie jest tak różowo. Nie wszyscy taksiarze są pijani i tak samo nauka jazdy. Ale fakt obydwa powinny być kontrolowane często.
bodek541

Postprzez jmz.chdy » czwartek 30 czerwca 2005, 21:04

bodek541 napisał(a):A co do taxi to nie mów ,że nie ma kontroli bo są bo mój ojciec jeździ i nie jest tak różowo. Nie wszyscy taksiarze są pijani i tak samo nauka jazdy. Ale fakt obydwa powinny być kontrolowane często.

bodek ja nie generalizuję żadnego zawodu ,tylko ich "nadzwyczajne przywileje",że najczęściej są na drodze i mnóstwo z nich jest nie wporzadku ! ,a kontrole mają rzadko !!!ze względu na niewiadomo co !?,i właśnie to Ci użytkownicy powinni mieć najczęściej kontrolę !
jmz.chdy

Postprzez jimorrison » niedziela 19 marca 2006, 17:57

Kod: Zaznacz cały
Ponad jeden promil alkoholu w wydychanym powietrzu miał 19-letni uczestnik kursu nauki jazdy w Białymstoku - podała policja. Chłopak odpowie za to przed sądem.

Fakt, że kursant jest pijany wyszedł na jaw w trakcie badania alkomatem przez policję. Policja została wezwana po tym, gdy w kierowane przez kursanta auto uderzył inny samochód powodując kolizję. Sprawca kolizji dostał mandat. Oba auta mają niewielkie uszkodzenia.

Kursant, który nie został dopuszczony do dalszej jazdy przez policję, odpowie za swój czyn przed sądem - tłumaczy Andrzej Baranowski z zespołu prasowego podlaskiej policji. Grozi mu kara od grzywny do pozbawienia wolności do dwóch lat, a także zakaz prowadzenia pojazdów od roku do 10 lat.

Konsekwencje poniesie także instruktor nauki jazdy. Jak podała policja, odpowie za to, że dopuścił do prowadzenia samochodu przez osobę będącą pod wpływem alkoholu. Za to grozi mu kara od grzywny do pozbawienia wolności do dwóch lat.

LINK
pozdr.
jimorrison

prawo jazdy kat.B, 1 podejście
teoretyczny 1.07.2005=>zdany, praktyczny 21.07.2005=>zdany, odebrane 4.08.2005

Był: FSO Caro 2.0 DOHC, FSO Atu 1.6 OHV, FSO Caro 1.4 DOHC
Jest: FSO Caro 1.6 DOHC
jimorrison

Postprzez BoGo » środa 22 marca 2006, 10:14

Nie wyobrażam sobie aby instruktor, który szanuje siebie i kursanta mógł prowadzić zajęcia w takim stanie. TO JEST NIEDOPUSZCZALNE. Świadczy o niskim poziomie i totalnej głupocie tego pseudo instruktora. Pozbawienie uprawnień wykonywania zawodu na zawsze to minimum kary (nie mówiąc już o konsekwencjach z tytułu prowadzenia pojazdu pod wpływem alkocholu).
Również nie wyobrażam sobie aby kursant przyszedł na zajęcia w stanie nietrzeźwym a tym bardziej prowadzić zajęcia z taką osobą. Jaki to "instruktor" będzie prowadził zajęcia, o jakim poziomie umysłowym?
Głupota!!!!!

Dodam jesszcze, że instruktor jest tą osobą która w pewnym sensie narzuca pewien styl jazdy, poprawne zachowanie. Powinien być wzorem!!!!
Ale to tylko moje marzenie - i jak się okazuje tylko subiektywne.
BoGo

Postprzez kulniak » środa 31 maja 2006, 00:14

musze przyznac ze ja własnie u takiego robiłem prawko kat B
gosc był zawsze nawalony od rana juz. jeżdziłem po mniastach mimo ze on był na dryngolony. Placu uczyłem sie sam . zjadłem nerwów ho hoho . Wyjezdziłem z 70 godzin :) bo jak przjechał rano zostawił mi samochód i wieczorem go odbierał :)))))
zdałem za pierwszym razem heheh mimo ze nawracania na 3 uczyłem sie na egzaminie heheeh
kulniak

Postprzez ella » środa 31 maja 2006, 11:00

jeżdziłem po mniastach mimo ze on był na dryngolony

Szybko bym zrezygnowała z takiego instruktora. A on sam szybko powinien stracić uprawnienia.
Dziwię się, że kursanci to tolerowali. Przecież nie ty jeden się tam uczyłeś.
ella
Moderator

Postprzez kulniak » środa 31 maja 2006, 14:28

nom wiem :)
ale człowiek był młody i głupi :) patrzył tylko zeby miec prawko
30.09.2003 - zaczecie kursu B
20.03.2004 - egzamin
31.03.2004 - wydanie prawka
2005/2006 - kierowca w wojsku
31.05.2006 - rozpoczecie kursu na C
kulniak

Postprzez ella » piątek 09 czerwca 2006, 21:17

Pijany instruktor na miejscu dla inwalidów.

Prawie dwa promile alkoholu w wydychanym powietrzu miał instruktor nauki jazdy zatrzymany przez policjantów w Wejherowie (Pomorskie).

Rzeczniczka policji w Wejherowie Anetta Kwidzińska powiedziała, że instruktorowi zostaną postawione zarzuty dotyczące jazdy po pijanemu. Grozi za to kara do dwóch lat więzienia.

Policjanci zainteresowali się fiatem punto zaparkowanym na miejscu dla osób niepełnosprawnych. Okazało się, że w samochodzie siedziała 29-letnia kursantka, a instruktor przyszedł po kilku minutach. Podczas rozmowy z nim i sprawdzania dokumentów policjanci wyczuli woń alkoholu. Okazało się, że mężczyzna ma prawie 2 prom. alkoholu w wydychanym powietrzu. Policjanci zatrzymali prawo jazdy instruktora oraz dowód rejestracyjny samochodu; nie miał on ważnych badań technicznych.
PAP

A podobno instruktor i egzaminator to mają być wzory do naśladowania :wink: I chyba są bo mamy tyle promilowych kierowców za kierownicą.
ella
Moderator

Postprzez vitoss » piątek 16 czerwca 2006, 01:25

kulniak - mialem podobnie, tylko moj egzaminator zostawial mi samochod jedynie na placyku, sam szedl pic, pozniej wracal "bardziej nakrecony" i jak wyjezdzalismy na miasto, to sluchalem roznych pierdół :evil: ostatecznie nie wyjezdzilem nawet z nim wszystkich godzin :!: a w dniu mojego pierwszego egzaminu, kiedy umowilismy sie na przecwiczenie ostatecznie wszystkich manewrow, koles tak sie uchlal, ze nie byl w stanie przyjechac - i musialem leciec sam, ale niestety nie zdazylem i sie spoznilem... komorke mial wylaczona przez 3 dni, dopiero nastepnego dnia sie dowiedzialem, jaki byl prawdziwy powod, ze koles nie przyjechal :twisted: no i tak sie jeszcze mecze z tym prawkiem... :(
vitoss

Postprzez invx » czwartek 20 lipca 2006, 19:48

ja podczas mojej pierwszej jazdy z indt (ktorego po tych 2h zmienilem !) mialem wrazenie ze koles mial % w wydychanym powietrzu. A ogólnie to był cham i gbór.
invx

Następna strona

Powrót do Luźna gadka