W JAKIM OSK WARTO ZDAWAĆ C / C+E / w GDAŃSKU

Tutaj możecie zamieszczać opinie dotyczące kursów na prawo jazdy

Moderatorzy: ella, klebek

W JAKIM OSK WARTO ZDAWAĆ C / C+E / w GDAŃSKU

Postprzez Stefanos » piątek 10 stycznia 2014, 02:05

Witam wszystkich serdecznie, to mój pierwszy post na forum więc chciałem serdecznie pozdrowić wszystkich użytkowników. :D :D. Jestem kierowcą od wielu lat i postawiłem że zrobię C może C+E. Przeglądałem zasoby online i znalazłem kilka szkółek w mojej okolicy, problem polega na tym że jest nie wiele rzetelnych informacji, który OSK będzie najlepszy. Wiec pod uwagę biorę :
1) Elka - Klonowa 1
2) Expert - Pestoleziego 11/13
3) D. Śmiarowski - Mickiewicza
4) Poldek - Pilotów 3
Najbardziej interesują mnie dwie pierwsze pozycje gdyż wydają mi sie być najkonkretniejsze.
Czy ktoś z was drodzy forumowicze zdawał tam prawko na kat C i może podzielić się swoimi uwagami Pozdrawiam
Stefanos

Re: W JAKIM OSK WARTO ZDAWAĆ C / C+E / w GDAŃSKU

Postprzez Michal9191 » piątek 10 stycznia 2014, 08:59

Z tych dwóch pierwszych to wybrałbym elkę na klonowej też tam robię kurs
cena odpowiednia
materiały dają
lekarz 100zł (wypisuję od razu na c,c+e) jak chcesz kwpc to 100zl
pracują z lekarzem od psychotestów na wałowej w czerwonym budynku koszt ok 80zł też wypisuje 2 papiery
plac nie najgorszy mają na orunii koło straży pożarnej i NSR (teren transbudu)
auta mają dwa
dwóch instruktorów
jeden dzień teorii (wybrana sobota ludzie na kat B+e C C+E razem)
Michal9191

Postprzez Stefanos » piątek 10 stycznia 2014, 13:16

Elka ponoć jest dobra z komentarzy średnio to wygląda z teorią bo tak jak podają tylko 5 godzin !!!
Podobno można pochodzić jeszcze na teorie z kat B. ale godziny mi trochę kolidują z pracą.
Trochę mnie to martwi bo pytań na egzamin też nikt nie ma :!:
A jak ci instruktorzy ?
Stefanos

Postprzez Michal9191 » piątek 10 stycznia 2014, 13:49

No jak dla mnie to różnie ja czasem mam problemy z dwoma instruktorami
1.Jeden z instruktorów jest szefem tego ośrodka i prowadzi go razem z żoną ona pracuje w sekretariacie ale koleś ma jakąś obsesje na forsę ja płaciłem w ratach.Podpisujesz umowę normalną że bedziesz płacił itp a jak nie to sprawę daja komornikowi czy jakoś tak ale wiadomo że zapłacisz za kurs bo inaczej nie będzie papierów i egzaminu. Więc często irytujące jest kiedy zapłacisz i kiedy zapłacisz a czy już zapłaciłeś itp.
2.Jak dla mnie nie zawsze potrafią wytłumaczyć plac po prostu ja akurat muszę się sam nauczyć
3.Jazdy zazwyczaj po 3 godziny
4.Nie wiem jak teraz ale jak się zapisywałem to dawali książke kierowca doskonały CD RAZEM Z PŁYTĄ

Z komentarzy może i dobrze wygląda ale pamiętaj tak gdzie ktoś zdał będzie zachwalał
Michal9191

Postprzez Stefanos » piątek 10 stycznia 2014, 18:55

No czyli masz mieszane uczucia co do elki :) wiadomo że każdy chce swoją kasę, każdy pilnuje by go nie zrobili w bambuko :) Też chcę płacić w ratach, tak jest najlepiej bo pozostawia sprawę na równi nie rozstrzygniętą . Jak dadzą w lewo to zawsze można się zawinąć i nie zapłacić. :wink:
Ja nie jestem cwaniakiem chcę tylko by osk w którym się będę uczył pomógł mi w przygotowaniu do zdania :mrgreen: . Wiadomo że chodzi o to żeby zdać i taki jest główny cel całego tego zamieszania z kursem płatnościami i innymi historiami.

Michal9191 a ogólnie jesteś zadowolony z poziomu który reprezentuje ten OSK ?
Jak możesz to oceń w skali od 1-5
Stefanos

Postprzez Michal9191 » piątek 10 stycznia 2014, 20:36

No to tak z 3+/4- mógłbym im dać ciężko stwierdzić no wiadomo że są nie dociągnięcia jak wszędzie ale boli mnie to że jak dla mnie oczywiście nie zawsze potrafili wytłumaczyć manewrów na placu porobił kilka razy ze mną raz wyszło raz nie i u mnie tak było że sam dochodziłem do wszystkiego
Ale co do C+E to nie wiem czy nie lepszy byłby Artom na orunii bo podstawiają swojego mana i przyczepę na egzamin
Michal9191

Postprzez Stefanos » sobota 11 stycznia 2014, 01:54

Wiadomo że nie wszystko idzie za pierwszym razem, myślę że nie będzie problemu trzeba swoje pocierpieć i się nauczyć :thumb2: ...
Stefanos

Postprzez Baczynski » niedziela 09 marca 2014, 19:08

Ja ze swojej strony polecam OSK Poldek. Wszystkie szkolenia robiłem u nich i jestem zadowolony. Z ośrodków które wymieniłeś wypada w gruncie rzeczy najtaniej. Badanie lekarskie 60 zł, psychologiczne 65 zł, cena kursu 1900 zł w tym wszystkie opłaty za egzaminy wewnętrzne i papierkologia załatwiona przez Panie w biurze, dodatkowa godzina jazdy 80 zł. Szkolenie ma 25 teorii i 30 praktyki (dostępny e-learning). Ośrodek działa od 18 lat , akredytacja kuratorium oświaty i Super OSK. Własny plac manewrowy przy PORD. Przy dołączeniu na fb i zaproszeniu znajomego można dodatkowo zaoszczędzić 100 zł. Flota pojazdów chyba najnowsze z wymienionych.

W Elkce kurs 100 zł drożej, 5h mniej jazdy, badania droższe o 40 zł, dodatkowe jazdy o 20 zł drożej, własny plac, nie najgorsze auta, w gruncie rzeczy skupiają się raczej na kat. B.

W OSK Expert kurs 50 zł drożej, godziny te same, godziny dodatkowe 20 zł drożej, ośrodek od 5 lat a ryku, własny plac flota wymagała by odświeżenia.

O D. Śmiarowski nie wypowiadam się bo szkoda czasu. Jeśli byś się zapisał to żądaj od razu dokładnego cennika co wchodzi w kurs, bo potem za wszystko będziesz musiał dopłacać (za wszystko po 20 do 50 zł p. egzamin wewnętrzny) dodatkowo zbieraj wszystkie dokumenty i trzymaj je minimum przez 5 lat abyś nie miał problemu.Nie wierz ustaleniom słownym- tylko papier, podpis i pieczątka.

W związku z tym ranking ten wg. wygląda następująco:
1. POLDEK
2. ELKA
3. EXPERT
Baczynski

Postprzez Borys_q » niedziela 09 marca 2014, 22:30

Kiedyś ARTOM jeszcze był w czołówce nie wiem jak teraz.
Szybka jazda nie wymaga odpowiednich umiejętności. Trzeba jedynie wiedzieć który pedał odpowiada za jej zwiększanie.
Borys_q

Bezapelacyjnie Elka School

Postprzez agutexxxx » wtorek 22 lipca 2014, 14:50

Robiłem z kumplem ciężarówkę, przyczepę i kwalifikacje. Ja zdałem za pierwszym, kumpel za pierwszym na wszystko tylko na przyczepę za drugim. Wszystko sprawnie , mogliśmy płacic w ratach bez odsetek więc git. Szef ośrodka Wojtek bomba ze wszystkim można się dogadać i godzinami i jeśli coś nie pasuje a przede wszystkim z kaską to można sobie przedłużyć wpłatę nie ma żadnego problemu.
A więc krótko Pane Wojtku dzięki za ogromną wiedzę i cenne wskazówki, Panie Gieniu za super teksty i także wiedzę.
Tak trzymajcie bo szkołka super
Polecam w 100%
agutexxxx

Powrót do Szkolenie kierowców