Strata PRAWKA PRZEZ PUNKTY

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Strata PRAWKA PRZEZ PUNKTY

Postprzez JohnCristo » środa 19 lutego 2014, 13:44

WITAM .

Chciałbym się dowiedzieć jednej rzeczy:
Wstęp

Miałem 19 punktów zatrzymała mnie policja dostalem z miejsca 10 , pozwolili mi dalej jechać .

-pozniej zatrzymał mnie radiowóz powiedział że został skierowany wniosek na sprawdzenie Kwalifikacji zabrali mi prawko przesiadłem się kolega pojechał .

- Samochód jest mi niezbędny i tak jeżdzę ( raz mnie zatrzymali ale dogdalismy sie;-) ) lecz w koncu muszę się zapisać na egzamin .

Jade teraz do Austrii z kolegą i on będzie prowadził w Polsce a pozniej się przesiądziemy i gdy Policja by mnie zatrzymała : powiem po porstu że zapomniałem dokumentów i zorientowałem się już bo kilki godzinach podrózy a musimy się zmieniać bo kolega prowadził wczesniej i jest zmęczony a ja prawo jazdy mam tylko że nie ze sobą. Czy oni mogą to sprawdzić ? dadza mi jakis mandat ? czy po porstu kolega się przesiada i jedzie dalej.

Jak wróce to odrazu ogarne te egzaminy. :hmm: :help:
JohnCristo

Re: Strata PRAWKA PRZEZ PUNKTY

Postprzez Anfa » środa 19 lutego 2014, 13:47

Przeczytaj jeszcze raz co napisałeś. Do Austrii aż tak daleko nie jest, a oni Ci nie popuszczą na pewno. Tak jak Czesi mandata dają za brak kamizelki odblaskowej :D

Lepiej idź od razu na egzamin, to że się zapiszesz dziś nie znaczy że on będzie jutro
STOP DLA CHEMII W JEDZENIU
Anfa

Postprzez oskbelfer » piątek 21 lutego 2014, 22:39

dzonkristo - napisze po raz pierwszy na tym forum i ubliże człowiekowi --------- ale ty faja jesteś...

trzeba być fają żeby dostac tyle punktów

znam kiermanów zawodowych, kórzy całe życie spędzają za kierą i nigdy łącznie przez 10 lat nie nazbierali tyle punktów..

jak myślisz że policjancia - zwłaszcza w ausrtii sa takimi samymi fajami jak Ty to się mylisz..

tak Cię "dojadą" - że się nie pozbierasz... no chyba że Cię nie zatrzymają - wtedy Ci się upiecze :)
sorry taki mamy klimat....sorry - na autostradach nie ma skrzyżowań, am sorry
N'attendez pas le Jugement dernier. Il a lieu tous les jours.
oskbelfer

Postprzez kursantochota » sobota 22 lutego 2014, 23:04

Kolega pewnie z tych co mi na zderzaku siedzą non stop :lol: I to nawet nie wtedy jak jadę zgodnie z przepisami...
Na serio - odpocznij sobie i nie kombinuj, dobrze Ci to zrobi.
kursantochota

Postprzez Synekura » sobota 22 lutego 2014, 23:36

A niech jedzie. Ma prawo wolności. Przynajmniej wróci z eskortą policyjną do Polski :D
Znaki mają być sugestią, nie przepisem
Synekura

Postprzez lith » niedziela 23 lutego 2014, 21:25

Ale ktoś zna jakieś konkrety jak wygląda przepływ informacji Polska-Austria, czy tylko jechać po nim wszyscy będziecie?
Jak np. mi wystawili mandat za parkowanie na Łotwie to od pół roku nic nie przyszło i jakoś nie wierzę to, że kiedyś przyjdzie.
lith

Postprzez oskbelfer » niedziela 23 lutego 2014, 21:47

Aurtria to nie Łotwa to po 1:)

Jedź bez prawka do Austrii i jak Cię zatrzymają Policjanci - to zobaczysz jak jest milusio :)
sorry taki mamy klimat....sorry - na autostradach nie ma skrzyżowań, am sorry
N'attendez pas le Jugement dernier. Il a lieu tous les jours.
oskbelfer

Postprzez lith » niedziela 23 lutego 2014, 22:46

No właśnie nie wiem jak mnie potraktują. Wypadałoby, żeby mogli sprawdzić w jakimś systemie, czy ktoś z innego państwa UE ma uprawnienia... ale jak jest to nie mam pojęcia.
lith

Powrót do Luźna gadka