Szkoly jazdy i oszustwa?

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Re: Szkoly jazdy i oszustwa?

Postprzez Anna001 » niedziela 05 stycznia 2014, 11:06

W piśmie wyjaśniającym z Urzędu napisano,ze rzeczywiście owy szkoleniowiec nie posiadał kwalifikacji by nauczać przez internet i to mu zakazano.Reszta rzekomo nie należy do wyjaśniania Urzedu.Sprawa w sądzie jest złożona a prokuratura odmówiła wszczęcia postępowania bo policjant potraktował sprawę pobieżnie i nawet nie zwrócił się do Urzędu ani do Rzecznika o wyjaśnienia.Będę zatem pisała odwołanie do prokuratury i zażalenie do komendanta Policji o nierzetelnie i niefachowe podejście do sprawy osoby zajmującej się wyjaśnieniem tej sprawy.Żenujące jest to,że każdy spokojnie patrzy jak nieuczciwi ludzie dorabiają się na uczciwych ale łudzę się,że w końcu trafie na kogoś rzetelnego i czciwego. Może chociaż w Sądzie będą tacy ludzie?
Anna001

Postprzez oskbelfer » poniedziałek 06 stycznia 2014, 00:08

Anna001 napisał(a):Będę zatem pisała odwołanie do prokuratury i zażalenie do komendanta Policji o nierzetelnie i niefachowe podejście do sprawy osoby zajmującej się wyjaśnieniem tej sprawy.

a konkretnie, której osoby - bo już się pogubiłem...

prokurator --- nierzetelny ?

policjant --- nierzetelny ?

urzednik w starostwie --- nierzetelny ?

Sorki Anna - albo masz kiepskiego prawnika, albo ten prawnik Cię olewa, albo tylko tutaj wypisujesz że coś robisz by to wszytstko "wyregulować" a w rzeczywistości nic nie robisz lub nie masz zielonego pojęcia jakie kroki należy podejmować by Cię nie "olewano" i by jednak rzetelnie sprawę "wyregulować"...

Jeśli chcesz to mogę Ci coś podpowiedzieć - ale to na PW :)
sorry taki mamy klimat....sorry - na autostradach nie ma skrzyżowań, am sorry
N'attendez pas le Jugement dernier. Il a lieu tous les jours.
oskbelfer

Postprzez Anna001 » poniedziałek 06 stycznia 2014, 09:56

Nie rzetelny moim zdaniem jest policjant który rozpatrywał sprawę na wniosek prokuratury.Starostwo wydało oświadczenie już dawno i nic dalej nie robi bo stwierdzono,ze nie maja takowej mocy prawnej.Byłam u dobrego w Toruniu adwokata i także u mojego dzielnicowego o poradę i obaj Panowie stwierdzili,ze jest to sprawa dla prokuratora.Złożyłam wniosek a co nastąpiło to opisałam wyżej.Jeżeli chcesz to podaj proszę emaila to opisze cała sytuacje dokładnie.Sprawa w prokuraturze dotyczy głownie tego,ze szkoleniowiec w piśmie wyjśniającym do Urzędu napisał,ze odbywał ze mną zajęcia gdzie ja przyniosłam zaświadczenie z pracy,ze owego dnia byłam w owych godzinach w pracy a to jest już kłamstwo .A każde słowa skierowane do Urzędu powinny być prawdziwe gdyż ponosi sie za nie odpowiedzialność za ew. nieprawdę.
Anna001

Postprzez oskbelfer » poniedziałek 06 stycznia 2014, 10:46

Anna001 napisał(a):Nie rzetelny moim zdaniem jest policjant który rozpatrywał sprawę na wniosek prokuratury.Starostwo wydało oświadczenie już dawno i nic dalej nie robi bo stwierdzono,ze nie maja takowej mocy prawnej.Byłam u dobrego w Toruniu adwokata i także u mojego dzielnicowego o poradę i obaj Panowie stwierdzili,ze jest to sprawa dla prokuratora.Złożyłam wniosek a co nastąpiło to opisałam wyżej.Jeżeli chcesz to podaj proszę emaila to opisze cała sytuacje dokładnie.Sprawa w prokuraturze dotyczy głownie tego,ze szkoleniowiec w piśmie wyjśniającym do Urzędu napisał,ze odbywał ze mną zajęcia gdzie ja przyniosłam zaświadczenie z pracy,ze owego dnia byłam w owych godzinach w pracy a to jest już kłamstwo .A każde słowa skierowane do Urzędu powinny być prawdziwe gdyż ponosi sie za nie odpowiedzialność za ew. nieprawdę.

Nie podaję emaila ------ możesz pisać na PW :)

Pozdrawiam :)
oskbelfer

Postprzez Anna001 » piątek 14 lutego 2014, 23:24

Prokuratura umorzyła sledztwo ale zrobilam odwołanie a do sądu napisałam zapytanie czy sprawa jest prowadzona bo niebawem minie 2 miesiące jak złożyam wniosek i cisza nadal.
Anna001

Postprzez Anna001 » piątek 21 lutego 2014, 10:55

W związku z moim odwołanie do prokuratury wszczęto sledztwo.No to juz humor mi sie poprawia.
Anna001

Postprzez oskbelfer » piątek 21 lutego 2014, 14:58

a ja mam wrażenie - że takie bajeczki tutaj opisujesz...

proponowałem Ci - że jeśli chcesz - to podpowiem na priva, jak zadziałać b coś ruszyło...

nie raczyłaś się odezwać - oczywiście Twoja sprawa, wola, etc....

teraz nawet mi się już pisać i wgłębiać w sprawe nie chce....ale czuje, że prokratura i tak teraz nic nie zrobi...

masz jakiś papier od prokuratora, wrzucisz tutaj skan, oczywiście z zatarciem pewnych danych... ?

Uważam że tworzysz, jakiś "sztuczny temat"
oskbelfer

Postprzez Anna001 » poniedziałek 24 lutego 2014, 14:27

Z przyjemnościa wrzuciłabym skan ale nie wiem jak to sie robi. A poza tym nie musisz mi wierzyc i coraz bardziej uzmysławiam sobie,ze chyba jestes jakos dziwnie powiązany z ta sprawą skoro od samego początku negujesz wszystko co pisze.Jezeli jesteś szkoleniowcem i masz takie nieufne podejście do klienta co co Ty robisz w pracy?jest ona zadowalająca dla kursantów?Miałam opisać problem bo rzekomo możesz mi pomóc ale skąd ja mam wiedzieć kim Ty jesteś?Radzę sobie świetnie a za pomoc dziekuję a opisałam całą tą sytuacje by inni liczyli sie z faktem,że istnieją takowe osoby które potrafia oszukać innych by osiągnąć korzyści dla siebie.
Anna001

Postprzez Anfa » poniedziałek 24 lutego 2014, 17:54

Anno ja się dziwię, że ty tak lekcważysz ludzi którzy Ci chcą pomóc bo wiedzą jak to zrobić. 8)

Jaka ty podejrzliwa ;D wiesz on w CBA pracuje ;D i rozwala szajkę nie uczciwych szkół jazdy :help:
STOP DLA CHEMII W JEDZENIU
Anfa

Postprzez oskbelfer » poniedziałek 24 lutego 2014, 20:58

Anfa, obiecywałś że nikomu o tym nie powiesz, a tu co ja widzę, chyba będę Cię musiał zaaresztować i wymyślić, jakieś przemyślne tortury :evil: :lol:
oskbelfer

Postprzez Anfa » poniedziałek 24 lutego 2014, 21:26

belfer przepraszam kurde :lol: nie mogłam się powstrzymać

masz rację teraz twoja akcja może się nie powieść.
Anfa

Postprzez jasper1 » poniedziałek 24 lutego 2014, 21:40

I tak właściciele takich szkół już mają pełne gacie w trosce o swój biznes, bo dzięki dzielnej demaskatorce Anna001 (dlaczego nie 007?) absolutnie wszyscy teraz już będą wiedzieć, że za 899 PLN można mieć tylko badziew, a nie porządny kurs. :lol:
Myślę, że teraz oskbelfer może poświęcić swój cenny czas na inne ważne zadania, bo plajta takich szkól jest nieunikniona :roll:
Strach przed porażką, przed wyjściem na głupka to główna przeszkoda w uczeniu się
Genius is one percent inspiration and ninety-nine percent perspiration
jasper1

Postprzez Anfa » poniedziałek 24 lutego 2014, 21:50

japer, ja to się dziwię jak kurs można za 1200 zrobić, skoro przeciętna godzina kosztuje 50 zł brutto :D

Jak wyjezdzisz 30 x 50zł to już masz 1500 zł i niby jest jeszcze jakieś 30h teori (nie pamiętam już), ale skoro ja przeciętniak za 45 minut mam stawkę 35 zł, (za siedzenie za biurkiem)

To jak to się policzy 35x 30 to masz 1050 zł :>

godziny nauki + jazdy jak dla mnie 1500 zł + 1050 = 2550 zł tyle powinien uczciwy kurs kosztować :> za 1/3 tego to przepraszam ale jest nie opłacalne zresztą jaka płaca taka praca.

Tak wiem teorie to dla większej ilości się prowadzi, ale te minmum 2k trzeba by dać za porządny kurs, nie wiem jak coś można robić po kosztach (wynajęcie sali, amortyzacja auta, nauka z instruktorem) dla mnie to nie do pomyślenia.
Anfa

Postprzez ks-rider » poniedziałek 24 lutego 2014, 22:23

Anfa napisał(a):Jak wyjezdzisz 30 x 50zł to już masz 1500 zł.

Anfa, tak z ciekawosci sie spytam, a co bedzie jak dana osoba bedzie potrzebowac 70 - 80 h ? :mrgreen:

:wink:
ks-rider

Postprzez Anfa » poniedziałek 24 lutego 2014, 22:26

A niech pracuje :) ja wam tego życze, uczciwej pensji za pracę

Ale oczekuje tego samego, ostatnio na rondziu eleczka mi na czołówkę jechała pod prąd, nie wiem kto tam zahamował ale panu chyba telefon z ręki wypadł. no miodzio
Anfa

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Luźna gadka