Szkoly jazdy i oszustwa?

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Re: Szkoly jazdy i oszustwa?

Postprzez tomcioel1 » czwartek 27 lutego 2014, 23:09

jasper1 napisał(a):Tutaj wyliczenia dylka z 2011, teraz pewnie trzeba powiększyć koszta o około 15 - 20 % - sam ZUS wzrósł o 20%:
http://www.forum.prawojazdy.com.pl/viewtopic.php?f=10&t=27552&start=15
Parę innych fragmentów wątku też coś wnosi w temacie.

taaaaa... a podatek dochodowy płaci sie od przychodu ...
tomcioel1

Postprzez ks-rider » czwartek 27 lutego 2014, 23:16

Adiii napisał(a):Może powiesz pierw co to ma do rzeczy bo nie jestem w stanie skumać :hmm:
Nie ilość, a jakość nawiniętych kmów na kursie się liczy.
...natomiast opinia moja taka że podobał mi się ten sposób ...

Więc nie jestem w stanie Ci powiedzieć ile zrobiłem kilometrów na kursie, ale jestem w stanie powiedzieć ile się nauczyłem mimo 3 letniego doświadczenia na moto. Od razu odpowiadam: DUŻO :roll:

To, ze nie jestes w stanie zakumac, to wiem. Wiec zapytam Cie czy wiesz co to jest psychomotoryka i w jaki sposob sie ja wyrabia / wypracowuje ?

Jezeli wiec dla Ciebie nie liczy sie ilosc nawinietych km, to juz publicznie sie osmieszyles. Zgodze sie, ze liczy sie jakosc, ale bez ilosci bedzie to kulalo.

Poznales jeden czy dwa sposoby i to jest wszystko co znasz, a aby sie wypowiedziec jest niestety za malo.

Z moto to niestety tez nie Argument bo zalezy od ilosci postawionych zadan / manewrow.

Wejdz zaloguj sie na Forum motocyklistow jest temat a wlasciwie tematy. Kandydat podchodzacy w topowym OSK robi gora 200 km podczas calego kursu. I teraz przychodzisz Ty i mowisz, ze duzo ci dal / duzo sie nauczyles. POtrafisz sobie wyobrazic, ze u mnie Kursant wyjezdza miedzy 650 a 800 km ? Po wszystkich mozliwych obszarach.

Sie wiec przy okazji zapytam, zamknales tylna opone podczas robienia slalomu ?

:wink:
ks-rider

Postprzez Adiii » czwartek 27 lutego 2014, 23:48

800km na kurs, wychodzi 26.6km na 1h. Sam dojazd z placu manewrowego do centrum w moim wypadku to 7km. Być może dlatego nie zwróciłem uwagi na ilość nawiniętych km, bo zakładam na oko że robiłem 20km/1h co jest wynikiem - jak się okazuje - normalnym.
Nie zapomnij o czym rozmawiamy, bo rozmawiamy proporcji ceny do jakości kursu. Nie potrzebuje być instruktorem ze stażem w kilkunastu OSK, aby dać jednostkowy przykład, że za 1200zł można odbyć kurs, który nauczy nie tyle co zdać egzamin, a prowadzić samochód.
A jak to się mojemu szanownemu instruktorowi opłaca? Nie wnikam. Ale z kolesiem tak mi się dobrze rozmawia i przebywa w jego towarzystwie, że ciągle utrzymuję z nim kontakt.

Również na kursie jeździłem po wszystkich możliwych obszarach. Na egzaminie państwowym miałem parkowanie, zawracanie i hamowanie w wyznaczonym miejscu dokładnie w tych punktach, gdzie najczęściej to ćwiczyliśmy. Magia :lol:

Sie wiec przy okazji zapytam, zamknales tylna opone podczas robienia slalomu ?

Na kursie? Byłem 30min, zapoznałem się z moto i to mi wystarczy. Zamknięcie tyłu to żaden wyczyn dla kogoś "rozjeżdżonego" (nie zagłębiając się w moje umiejętności, przebiegi, wyczyny, osiągnięcia, dokonania, bo zaraz wyjdzie że się chwalę i jestem alfą i omegą).
Znam instruktora, który poświęca na kursie dużo czasu na szlifowanie techniki jazdy. Ambitniejsi kursanci latają u niego po placu na kolanie. W deszczu.
Adiii

Postprzez Anna001 » czwartek 18 września 2014, 14:11

Moi drodzy.Wracam do rozpoczętego jakiś czas temu wątku dotyczącego oszustów.
Otóż sprawę w sądzie wygrałam mimo,że czekałam dość długo(ponad rok). Zatem warto ubiegać sie o swoje mając pewność ,że ma się racje.Życzę każdemu wytrwałości w walce z oszustami.
Anna001

Poprzednia strona

Powrót do Luźna gadka