EGZAMIN W WARSZAWIE NA BEMOWIE:)

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

EGZAMIN W WARSZAWIE NA BEMOWIE:)

Postprzez monisz » wtorek 02 sierpnia 2005, 15:07

Mam pytanie do osob, ktore zdawaly na bemowie, czy zauwazyliscie ze tam ustawienie pol do manerwow jest inne.... chodzi mi szczegolnie o miejsce do parkowania prospotadlego tylem, bo dzis na tym mnie uwalil, zdawalam pierwszy raz i bylam w szkou tym co zobaczylam poniewaz wygladalo to zupelnie inaczej niz jak sie uczylam. A mianowicie patrzac od strony poczatku luku bylo ulozenie:
1) pole do koperty
2) skosne
3) prospotadle,
a normalnie na moich kursach i na bródnie wyglada to tak
1) prospotadle
2) koperta
3) skosne.
Przy tym ulozeniu jakie jest na bemowie zupelnie inaczej wjezdza sie w prostpoadle, bo mnie uczono zeby przy wjezdzie w prostpoadle ustawic sie przy lini do skosnego, ale tu sie tak nie da poniewaz prostpadle jest przed skosnym i linia do skosnego juz sie konczy, mam w zwiazku z tym prosbe, niech ktos mi powie jaki jest patent na to bemowo :)
monisz

Postprzez BigSmoke » wtorek 02 sierpnia 2005, 16:19

zle cie nauczyli
BigSmoke

Postprzez monisz » wtorek 02 sierpnia 2005, 16:29

no to w takim razie jak to zrobić mistrzu
monisz

Postprzez BigSmoke » wtorek 02 sierpnia 2005, 22:51

jade do prostopadlego. jak widze pierwszy slupek na koncu bocznej szyby to hamuje. skrecam kola maksymalnie. jade dalej i dojezdzam do drugiego slupka. hamuje, kola maksymalnie w druga strone. cofam do lini ograniczajacej. stop kola delkatnie w przeciwna strone i wjezdzam w stanowisko.
BigSmoke

Postprzez ella » wtorek 02 sierpnia 2005, 23:18

bo mnie uczono zeby przy wjezdzie w prostpoadle ustawic sie przy lini do skosnego, ale tu sie tak nie da poniewaz prostpadle jest przed skosnym i linia do skosnego juz sie konczy, mam w zwiazku z tym prosbe, niech ktos mi powie jaki jest patent na to bemowo

Najlepiej popatrz na plac na głównej stronie tam pokazano jak się ustawiać do poszczególnych manewrów.
Albo do działu "Najczęściej zadawane pytania"

http://www.prawojazdy.com.pl/forum/viewtopic.php?t=1269
ella
Moderator

Powrót do Egzamin na prawo jazdy