PARKOWANIE PROSTOPADŁE NA MIESCIE

Tu możecie podzielić się uwagami lub wątpliwościami związanymi z poruszaniem się na drogach

Moderatorzy: dylek, ella, klebek

PARKOWANIE PROSTOPADŁE NA MIESCIE

Postprzez seba 19 ksc » wtorek 09 sierpnia 2005, 09:21

Witam wszystkich mam taki problem z parkowaniem na miescie chodzi o parkowanie prostopadle boje sie ze komus auto porysuje znacie moze jakis dobry sposob na to parkowanie gdyz mam dlugie auto pomocy !!!!!!
seba 19 ksc

Postprzez Daro » wtorek 09 sierpnia 2005, 09:38

po prostu na początku staraj się to robić bardziej dokładnie i w razie braku pewności zrobić korekte.
Rozpoczęcie kursu: 27 IV 2005
Zakończenie kursu: 04 VIII 2005
Egzamin: 04 VIII 2005
Zdane za 1 razem.
Daro

Postprzez miros » wtorek 09 sierpnia 2005, 09:44

jesli juz zdales prawko i teraz chcesz sie poszkolic to proponuje wybrac sie na jakis duzy parking (najlepszy bylby taki przy super markecie), ustawil sie w miejscu gdzie aut stoi mniej i gdzie sa luki do parkowania i tam cwiczyl.

na poczatku rob to bardzo powoli, z korektami a pozniej jak juz nabierzesz wprawy to bedziesz parkowal prostopadle bez korekty, zreszta w rzeeczywistosci miejsca do parkowania sa znacznie szersze niz te, ktore masz na egzaminie.
na nowym forum od 05 Lip 2002, na starym od 2001
kat B: wydane 15.04.02
zdane za pierwszym.

Obrazek
miros

Re: PARKOWANIE PROSTOPADŁE NA MIESCIE

Postprzez jimorrison » wtorek 09 sierpnia 2005, 09:45

seba 19 ksc napisał(a):Witam wszystkich mam taki problem z parkowaniem na miescie chodzi o parkowanie prostopadle boje sie ze komus auto porysuje znacie moze jakis dobry sposob na to parkowanie gdyz mam dlugie auto pomocy !!!!!!

na razie jak nie umiesz to jesli nie musisz to nie parkuj w ten sposob. z Twojego postu wnioskuje ze masz nie za dlugo to auto, bo sie nie wjezdziles w nie :). auto trzeba poczuc i to przychodzi z czasem.. jak duzo jezdzisz to szybciej, a w kwestii treningu jedz pod hipermarket/supermarket/market* i masz do woli miejsc do parkowana prostopadlego tylem jak i przodem. wpierw postaraj sie nie wyjezdzac za linie, dopiero potem jedz parkuj pomiedzy samochodami.

* - niepotrzebne skreslic.
pozdr.
jimorrison

prawo jazdy kat.B, 1 podejście
teoretyczny 1.07.2005=>zdany, praktyczny 21.07.2005=>zdany, odebrane 4.08.2005

Był: FSO Caro 2.0 DOHC, FSO Atu 1.6 OHV, FSO Caro 1.4 DOHC
Jest: FSO Caro 1.6 DOHC
jimorrison

Powrót do Sytuacje na drodze