Chyba tak. A Ty co tam widzisz?LeszkoII napisał(a):A widzisz gdzie tam pobocze?:
Moderatorzy: dylek, ella, klebek
przez maryann » czwartek 12 czerwca 2014, 11:36
Chyba tak. A Ty co tam widzisz?LeszkoII napisał(a):A widzisz gdzie tam pobocze?:
przez kombi » czwartek 12 czerwca 2014, 12:11
LeszkoII napisał(a):Od zawsze, jeśli spełnisz wymóg:kombi napisał(a):Od kiedy to można wjeżdżać za linię P-7b?A widzisz gdzie tam pobocze?znak P-7b oznacza ponadto zakaz wjazdu na pobocze kierującemu pojazdem samochodowym
przez szerszon » czwartek 12 czerwca 2014, 12:16
przez LeszkoII » czwartek 12 czerwca 2014, 14:51
Wiem, że weszła już nowelizacja znaku D-44 (90 dni od bodaj 14 lutego b.r.). Szukam podstawy prawnej (już dość długo i bezskutecznie)na to, że właśnie chodzi o wyznaczone miejsca. Może UoDP? Przed nowelą było chyba(?) inaczej - czyli niezależnie od wyznaczenia miejsc postojowych.szerszon napisał(a):To jest bodajże strefa płatnego parkowania... w wyznaczonych miejscach
No to się zdecyduj, jest tam pobocze czy nie?kombi napisał(a):Nie wiem może widzę, może nie. Za to widzę przepis który zabrania mi zatrzymywać się wzdłuż linii ciągłej (art. 49.5) czy to na jezdni czy poboczu.LeszkoII napisał(a):A widzisz gdzie tam pobocze?
Żadnej części drogi tam nie widzę. Jak to miejsce nazwę - sprawa drugorzędna. Niech będzie i wyspa.maryann napisał(a):Chyba tak. A Ty co tam widzisz?