Kamera internetowa.

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Kamera internetowa.

Postprzez ella » piątek 19 sierpnia 2005, 11:59

Wyczytałam, że w jednym z Wordów trwają prace nad montażem kamery internetowej dzięki której będzie można, wchodząc na stronę, nie tylko oglądać plac ale również "podglądać proces egzaminowania.
ella
Moderator

Postprzez wiruswww » piątek 19 sierpnia 2005, 12:56

Ciekawy pomysł, może wreszcie skończą się pytania na forum jak wygląda egzamin, każdy bedzie mogl obejrzeć.
Czasami mam dość tej całej techniki. Przez tą całą technologie ludzie oduczyli się rozmawiać twarzą w twarz :( I to jest naprawde smutne.
wiruswww

Postprzez Silent » piątek 19 sierpnia 2005, 14:49

Mój word jest już w pełni przystosowany do nowych przepisów tj. są kamerki w samochodach i jest na placu, tylko póki co nie są używane... bo i po co jak jeszcze ustawa nie weszła w życie :?
Silent

Postprzez Agawa » poniedziałek 12 września 2005, 14:45

Pare tygodni temu jadąc moim samochodzikiem widziałam że w eLkach egzaminacyjnych w Krakowie są zamontowane kamery nagrywające przebieg egzaminu.Ale co z tego jak siostrzenica zdawała na prawko i nie zdała bo egzaminatorowi "wydawało się" że dziewczyna chciała komus zajechać drogę.I nic nie udowodniła bo z tych kamer podobno widac tylko co dzieje sie w aucie, a sytuacji na drodze wogóle nie widać :cry:
Agawa

Postprzez Silent » poniedziałek 12 września 2005, 19:11

Agawa napisał(a): z tych kamer podobno widac tylko co dzieje sie w aucie, a sytuacji na drodze wogóle nie widać :cry:
U mnie w Wordzie kamerka zainstalowana jest w lusterku wstecznym, i nie widać w ogóle co się dzieje wśrodku w samochodzie, widać tylko to co się dzieje przed samochodem.
Ostatnio zmieniony niedziela 11 grudnia 2005, 20:49 przez Silent, łącznie zmieniany 1 raz
Obrazek
Silent

Postprzez krpablo » poniedziałek 12 września 2005, 20:10

Podczas mojego egzaminu (w Krakowie właśnie) kamerka była skierowana tak, że było widać dach samochodu. Pomimo, że są zamontowane, to i tak nie służą do takich celów, jak powinny...
Prawo jazdy kat. B
odebrane 4 lipca 2005
krpablo

Postprzez Agawa » wtorek 13 września 2005, 08:33

Podczas mojego egzaminu (w Krakowie właśnie) kamerka była skierowana tak, że było widać dach samochodu. Pomimo, że są zamontowane, to i tak nie służą do takich celów, jak powinny...

Ja widziałam że ta kamera jest zamontowana między zagłówkami tylnich siedzeń.Wtedy chyba widac to co dzieje sie przed przednia szybą auta i w srodku w aucie.A to co po bokach to już nie.
Agawa

Postprzez ella » wtorek 13 września 2005, 10:13

Te wszystkie zwykłe kamerki to tylko dla kursanta i egzaminatora. Natomiast za pomocą kamery internetowej można podglądać sobie siedząc w domu jak inni męczą się na placu. Zresztą takie kamery internetowe to żadna nowość bo już od dawna można na żywo oglądać sytuację na wyciągach narciarskich albo ruch na niektórych odcinkach dróg w Warszawie.
ella
Moderator

Postprzez tikas » niedziela 11 grudnia 2005, 20:37

halo halo... co z ta kamerka interrnetowa :shock: ???/?
nie ma jej do tej pory?????
szkoda..fajnie by sie poogladalo....
ciekawe co ile by sie odswiezała... :)
Bochnia
tikas

Postprzez bodek541 » niedziela 11 grudnia 2005, 20:44

Może gdzieś jest tylko to troche żmudne szukanie ale można poszukać chyba
NIGDY NIE KŁÓĆ SIE Z IDIOTAMI....SPROWADZĄ CIE DO SWOJEGO POZIOMU I POKONAJĄ DOŚWIADCZENIEM..
bodek541

Postprzez Silent » niedziela 11 grudnia 2005, 20:47

Taka kamera miała być zainstalowana w sierpniu w Olsztyńskim WORDzie. Administrator we wrześniu powiedział:
Na stronie internetowej pojawi się odpowiednia informacja na ten temat. Prosimy o cierpliwość. Wstępnie mogę powiedzieć tyle, że testowo kamera będzie działać w godzinach trwania egzaminów i prezentować będzie widok na główne stanowiska placyku. Ilość jednoczesnych połączeń z kamerą będzie ograniczona.

Dyrektor natomiast kilkanaście dni później stwierdził że są jakieś problemy z instalacją okablowania i że uruchomienie kamerki przesunie się dość mocno... minęło już kilka miesięcy... na placu egzaminacyjnym zainstalowana jest obrotowa kamera, jednak jest ona wyłączona... prawdopodobnie uruchomią to gdy w życie wejdą nowe przepisy. Natomiast kamerki w samochodach są u nas już od bardzo dawna ;)
Obrazek
Silent

Postprzez ella » niedziela 11 grudnia 2005, 21:16

Silent napisał(a):Taka kamera miała być zainstalowana w sierpniu w Olsztyńskim WORDzie.

To chyba o tej olsztyńskiej czytałam, że miała być. Teraz WORDY mają inne problemy a nie kamerka internetowa :wink:
ella
Moderator

Powrót do Luźna gadka