Wzory dokumentów które wypełnia lekarz badający kandydata

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Wzory dokumentów które wypełnia lekarz badający kandydata

Postprzez biep2 » środa 03 września 2014, 08:23

Witam,

przystąpiłem do prawa jazdy. Wizyta była w takim pośpiechu, że nawet nie można było przeczytać co dokładnie się podpisuje (wiem, że to nieodpowiedzialne, ale pędzili nas jak przysłowiowe bydło i sytuacja zrobiła swoje).
Otrzymałem orzeczenie lekarskie (jak załączyłem poniżej), ale potrzebuje ten dokument wypełniany z kwadracikami (które wypełniał lekarz) a pod którym miał się podpisac każdy z kandydatów.
Proszę o pomoc w znalezieniu tego dokumentu oraz informację czy to jest jakiś ściśle określony druk z którego zawsze się korzysta.

czy to może będzie to?:
http://www.wcmp.pl/dzialy/skierowania/O%C5%9Bwiadczenie%20dotycz%C4%85ce%20stanu%20zdrowia%20kierowcy.pdf
Znalazlem to tutaj: Wielkopolskie Centrum Medycyny Pracy
Jest to opisane jako: "Oświadczenie dotyczące stanu zdrowia kierowcy"

Poniżej wzór orzeczenia które otrzymałem:
………………………………………………. ……………………
(oznaczenie jednostki przeprowadzającej badanie lekarskie) (miejscowość, data)

ORZECZENIE LEKARSKIE nr .........../(rok) ..........

W wyniku badania lekarskiego przeprowadzonego na podstawie art. 75 ust. 1 pkt 1/ pkt 2/ pkt 3/ pkt 4/ p kt 5*) ustawy z dnia 5 stycznia 2011 r. o kierujących pojazdami (Dz. U. z 2014 r. poz. 600)

u Pana/Pani ................................................................................................................................................
(imię i nazwisko)
numer PESEL, a w przypadku osoby, której nie nadano numeru PESEL – nazwa i numer dokumentu
stwierdzającego tożsamość …………………………………...……..…………………………………………………………………………
zamieszkałego (-łej) .....................................................................................................................................
(miejscowość, ulica, nr domu, nr lokalu)

Stwierdzam
I. Brak/istnienie*) przeciwwskazań zdrowotnych do kierowania pojazdami, do których jest wymagane:
1) prawo jazdy kategorii **):
a) [ ] A1, A2, A,
b) [ ] AM, B1, B, B+E, T,
c) [ ] C1, C1+E, C, C+E, D1, D1+E, D, D+E;
2) [ ] pozwolenie na kierowanie tramwajem**):

II. Ograniczenie w zakresie:
1) pojazdów, którymi może kierować osoba badana, ich wyposażenia, oznakowania lub przystosowania***);
2) specjalnych wymagań wobec osoby kierującej pojazdem***).
…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
…………..………………………………………………………………………………………........................................................

Termin następnego badania ……………………………………..……
biep2

Re: Wzory dokumentów które wypełnia lekarz badający kandydat

Postprzez jasper1 » środa 03 września 2014, 09:46

biep2 napisał(a):
czy to może będzie to?:

Pewnie tak, nie chce mi się porównywać dokumentów i sprawdzać czy to nowy wzór.
Obowiązujący masz w tym rozporządzeniu, załącznik nr 1.
Strach przed porażką, przed wyjściem na głupka to główna przeszkoda w uczeniu się
Genius is one percent inspiration and ninety-nine percent perspiration
jasper1

Postprzez biep2 » środa 03 września 2014, 12:19

Porównałem to jest to samo. Dziękuję.
Mam jeszcze jedno pytanie...

W trakcie wizyty, powiedziałem, że mam wadę wzroku - niedowidzenie oka.
PRzemilczę postawę lekarza...Ponieważ się upierałem jakby nie było - jest to istotne. Ostatecznie, ustaliliśmy, że przyniosę dokument od okulisty.
Okulista napisał, że jest niedowidzenie jednego oka, ale noszenie okularów nic nie zmieni i że pacjent może być kierowany na prawo jazdy kat. B.
Lekarz uznał, że orzeczenie o braku przeciwwskazań które wystawił jest prawidłowe i następnego dnia złożono je w Urzędzie.

Później dopiero przypomniało mi się o zał. nr 1 który - podpisywałem i nie chciałbym aby ktoś posądził mnie o zatajanie czegokolwiek.

Teraz pytanie czy zał. nr 1 (Oświadczenie dotyczące stanu zdrowia kierowcy) które podpisałem trzeba zaktualizować - jest tam tylko jedno pole które odnosi się do wzroku: "podwójne widzenie, kłopoty ze wzrokiem".
Ewentualnie pole:" Czy korzysta pan z opieki zdrowotnej z powodu jakiejkolwiek choroby, przebytych urazów lub niepełnosprawności"

Czy może zostawić to tak jak jest, tylko przekazać do dokumentacji zaswiadczenie od okulisty?
Co radzicie?
biep2

Postprzez jasper1 » środa 03 września 2014, 13:36

Wyluzuj, aktualizujesz dane poprzez dostarczenie zaświadczenia od okulisty. Poza tym lekarz najprawdopodobniej dopisał sobie informacje z uzyskanego od Ciebie wywiadu własnie do formularza, który wypełniałeś.
Jak jesteś straszny formalista, to zostaw sobie ksero z zaświadczenia od okulisty, które otrzymałeś (okulista powinien zostawić sobie kopię tego zaświadczenia w dokumentacji i pewnie tak zrobił).

Problem może pojawić się jedynie, gdy zataisz coś, co dyskwalifikuje Cię jako kierowcę lub nakłada na Ciebie poważne ograniczenia, a potem spowodujesz wypadek z ofiarami śmiertelnymi lub poważnymi obrażeniami ciała.
Strach przed porażką, przed wyjściem na głupka to główna przeszkoda w uczeniu się
Genius is one percent inspiration and ninety-nine percent perspiration
jasper1

Powrót do Luźna gadka