karta, którą po każdej jeździe uzupełnia instruktot

Tutaj możecie zamieszczać opinie dotyczące kursów na prawo jazdy

Moderatorzy: ella, klebek

karta, którą po każdej jeździe uzupełnia instruktot

Postprzez vaaleanroosa » niedziela 17 sierpnia 2014, 13:11

po każdej jeździe instruktor ma karte, jest na niej ileś tam podpunktów i zaznacza krzyżykiem te zrobione. Ktoś wie jakie tam są te podpkt? Bo mi wzroikiem udało się wypatrzyć tylko pierwszy, czyli przygotowanie do jazdy. na pierwszych 4 godz nie zwróciłam na to uwagi, a teraz jestem ciekawa, co on tam zaznacza, co mi wychodzi. Czy ja mogę mieć wgląd do tej karty, instruktor może mi ją pokazać, żebym zobaczyła dokładnie jak mi idzie? czy to jest tylko dla samych instruktorów, żeby oni widzieli moje postępy i wiedzieli na co zwracać uwagę?
vaaleanroosa

Re: karta, którą po każdej jeździe uzupełnia instruktot

Postprzez Anett » niedziela 17 sierpnia 2014, 14:08

Poszukaj w google karta przeprowadzania zajęć praktycznych na prawo jazdy...
Kursant powinien mieć do niej wgląd.
W moim OSK dostawaliśmy te karty i przynosiliśmy je na jazdy sami. Brak karty = nie można przystąpić do jazd.
Anett

Postprzez vaaleanroosa » niedziela 17 sierpnia 2014, 14:19

Anett napisał(a):Poszukaj w google karta przeprowadzania zajęć praktycznych na prawo jazdy...
Kursant powinien mieć do niej wgląd.
W moim OSK dostawaliśmy te karty i przynosiliśmy je na jazdy sami. Brak karty = nie można przystąpić do jazd.

u nas nie, instruktorzy mają te karty i my ich do domu nie odstajemy
vaaleanroosa

Postprzez szerszon » niedziela 17 sierpnia 2014, 22:55

Karta jest własnościa kursanta w czasie kursu potwierdzającą odbycie zajęć.
Instruktorzy trzymają karty tylko z powodu, aby kursant nie zapomniał zabrać ze sobą na kolejne jazdy.
Sam tak robię i jest święty spokój.Oczywiście po poinformowaniu o prawach kursanta.
szerszon

Postprzez Anett » niedziela 17 sierpnia 2014, 22:57

No ale kursant jak chce może zerknąć w nią... A raczej powinno być pokazane na żądanie.

Na mojej było odhaczane wiele rzeczy typu parkowanie którego nie miałam ani razu podczas kursu w 1 OSK. Ale w zaparte szli że było :p
Anett

Postprzez nika83 » poniedziałek 18 sierpnia 2014, 15:49

U mnie jest tak jak wspomniał szerszon,a mianowicie kartę ma zawsze instruktor którą po każdych wyjechanych godzinach podpisuje.Na którejś godzinie przejrzałam sobie te wszystkie rubryczki i nie było z tym żadnego problemu.Jedyną niezgodną rzeczą był fakt odnotowywania dat które mijają się z rzeczywistością.Czasem miewałam bardzo długie odstępy w kolejnych zajęciach a z wpisanych dat wynika że jeżdżę co trzeci dzień.Ale to chyba nie ma większego znaczenia. :shock:
nika83

Postprzez Makabra » wtorek 19 sierpnia 2014, 12:47

Te X zaznaczane przy pozycjach to pic na wode. Wazne zeby to wszystko bylo przerobione na drodze a nie na papierze zaznaczone. Przez 2h jazdy po miescie to chyba za kazdym razem trzeba by X-owac prawie wszystkie podpunkty. Wezmy pkt.4 wlaczaczanie sie do ruchu, da sie na ktorychs jazdach pominac ten manewr? Chyba by trzeba zaczac jazdy na placu maneewrowym i przez cale spotkanie z niego nie wyjechac. Chyba tylko pkt.15 realizuje sie na powaznie na jakims konkretnym spotkaniu.
Makabra

Postprzez rafal5757 » niedziela 07 września 2014, 20:03

To co jest ważne na karcie przeprowadzonych zajęć to podpis kursanta, że jeździł np. dwie godziny. Jeżeli instruktor skraca czas jazd nie podpisujcie odbytych zajęć.
Havranek - Nauka Jazdy Warszawa
Jazdy doszkalające Warszawa
rafal5757

Postprzez szerszon » niedziela 07 września 2014, 20:53

że jeździł np. dwie godziny.

Odbył 2 godziny zajęć praktycznych.
Bo inaczej będzie sobie odliczał np czas na sprawdzenie świateł i płynów, stanie na czerwonym sygnale, parkowanie...bo nie jechał.. :wink:
szerszon

Powrót do Szkolenie kierowców