Kurs po kilku latach

Tutaj możecie zamieszczać opinie dotyczące kursów na prawo jazdy

Moderatorzy: ella, klebek

Kurs po kilku latach

Postprzez asdasadas » piątek 26 września 2014, 00:16

Witam.
Po kilku latach chciałem wznowić staranie się o prawo jazdy. W tym celu udałem się do Wydziału Komunikacji i utworzyłem PKK. Niestety po sprawdzeniu jego statusu okazało się, że nie ma w nim informacji o tym, iż odbyłem kurs szkoleniowy. Nie chciałbym realizować ponownie pełnego pakietu godzin, dlatego też zależy mi na uporządkowaniu tej sprawy. Co powinienem zrobić, aby w moim profilu pojawiła się informacja o tym, że kurs został już ukończony?
Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi.
asdasadas

Re: Kurs po kilku latach

Postprzez jasper1 » piątek 26 września 2014, 09:42

Czy tylko ukończyłeś kurs (masz zaświadczenie o ukończeniu) czy przystąpiłeś też do jakiegoś egzaminu w WORD?
Czy miało to miejsce w miejscowości podlegającej kompetencjom WK, w którym teraz wyrobiłeś PKK?
Strach przed porażką, przed wyjściem na głupka to główna przeszkoda w uczeniu się
Genius is one percent inspiration and ninety-nine percent perspiration
jasper1

Postprzez Makabra » piątek 26 września 2014, 12:04

Pytanie podstawowe. Czy w ogole kolega ukonczyl formalnie kurs te kilka lat temu?
Makabra

Postprzez asdasadas » piątek 26 września 2014, 14:51

Kurs ukończyłem. Przystępowałem do egzaminu, ale go nie zdałem.
Natomiast co do drugiego pytania jaspera, to kurs odbywałem w innym mieście niż wyrabiałem PKK (nie jestem pewien czy dobrze rozumiem pytanie).
asdasadas

Postprzez jasper1 » piątek 26 września 2014, 16:33

Może nieprecyzyjnie zapytałam.
Twoje dokumenty z WORD powinny w rok od ostatniego egzaminu trafić do WK zgodnie z Twoim miejscem zamieszkania w tamtym okresie.
Tam musisz ich poszukać sam, względnie za pośrednictwem WK, w którym obecnie wyrobiłeś PKK (dopytaj w urzędzie jak to zrobić). Zostaną podłączone do Twojego PKK i przekazane do WORD, który wskażesz jako obecne miejsce zdawania egzaminu.
Strach przed porażką, przed wyjściem na głupka to główna przeszkoda w uczeniu się
jasper1

Postprzez asdasadas » piątek 26 września 2014, 19:09

Ależ ja byłem w WK, do którego trafiły moje dokumenty i tam wyrobiłem PKK...
Najprawdopodobniej więc drogie pracujące tam Panie założyły mi PKK, wiedząc że ukończyłem wcześniej kurs (bo o tym informowałem) i po prostu zapomniały mi to dodać do profilu, tak? Teraz muszę jechać tam po raz kolejny, czy może wystarczy telefon (jeśli ktoś łaskawie odbierze) lub jakieś podanie?
asdasadas

Postprzez jasper1 » piątek 26 września 2014, 19:41

Miłe panie powinny być przez Ciebie poinformowane, że przystępowałeś do egzaminów i WORD odesłał do nich Twoje dokumenty, a nie tylko, że ukończyłeś kurs.
Nie zaszkodzi zacząć od telefonu.
jasper1

Postprzez asdasadas » piątek 26 września 2014, 21:28

Miłe panie były informowane także o tym...
Tak czy inaczej dziękuję za wszystkie pomocne informacje.
asdasadas

Powrót do Szkolenie kierowców