nikt nie mówił o tym że w nowych przepisach .....

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

nikt nie mówił o tym że w nowych przepisach .....

Postprzez gostek » niedziela 04 września 2005, 21:35

Nikt nie mówił ze zgodnie z nowymi przepisami egzaminowania zmianie ulec mają tez zasady przygotowania się do jazdy :?
oprócz tego co jest teraz a wiec ustawienie lusterek zapiecie pasów i upwenieniu się o mozliwości jazdy
przedtem osoba egzaminowana bedzie musiała: sprawdzić stan techniczny podtsawowych elementów pojzadu odpowiedzialnych za bezpieczeństwo ruchu drogowego
czyli bedzie musiała pokazac ,że potrafi sprawdzić

- poziom oleju w silniku
- poziom płynu hamulcowego
- poziom płynu w spryskiwaczach
- poziom płynu chłodzącego
- dziłanie sygnału dzwiekowego
- działanie swiateł zewnetrznych

:roll:
ciekawe nie :wink:
gostek

Postprzez ella » niedziela 04 września 2005, 21:57

Nikt nie mówił ze zgodnie z nowymi przepisami .....

Wszystko powiedzą co i jak , jak zatwierdzą zmiany na 100%. Teraz to każdy dodaje co innego :wink:
ella
Moderator

Postprzez cappricio » poniedziałek 05 września 2005, 07:25

ja bym sie nie pogniewala jakby mnie nauczyli co gdzie jest w srodku auta... bo tego to poki co na kursach chyba nie pokazuja... a ja oprocz zmiany koła (i tak czysto teoretycznie :| ) nie umiem zrobic nic od strony technicznej... i stane se gdzies kurde, gdzie aut nie ma, gdzie zasieg nie dociera i co? :lol:

D * * A :D

mi tam by to odpowiadalo... tak samo jak parkowanie w miescie... moim zdaniem lepiej to przygotuje do PRAWDZIWEGO uczestniczenia w zyciu drogowym :)
ma to rozne ALE, ale jakos nikt po samym kursie i placyku nie potrafi parkowac miedzy autami :)
a tak... bedzie szybciej z tą nauką po egzaminie :)

ot co chcialam dodac ;)
cappricio

Postprzez gostek » poniedziałek 05 września 2005, 09:07

jak dla mnie ok tylko,zeby tego tez uczyli na kursach bo jak ktoś nie ma w domu samochodu to niby skąd by to miał wiedzieć :wink:

i jest jeszcze jedno ale jak byś zatrzymała się gdzies na drodze [gdzie nie ma zasiegu :P }
wszytsko to posprawdzała i byłoby ok to co wtedy :?: :roll:
w takim razie powinien byc też szybki kurs z napray autka :D
gostek

Postprzez miros » poniedziałek 05 września 2005, 11:23

w nowszych autach niestety nie wiele da sie zrobic samemu. wiekszosc aut jest tak robiona, zeby ograniczyc czynnosci wykonywane przez kierowce. przyklad, toytota mojego starego, czynnosci jakie moj stary musi przy niej wykonywac to: dolewanie plynu do spryskiwaczy. nie ma tu mowy o sprawdzaniu poziomu oleju, czy tez plynu hamulcowego. wszystko sprawdza komputer.

stary mi kiedys odpowiadal jak to za jego czasow wygladaly egzaminy. kiedy to jeszcze byl pisemny z teorii. no i na tym pisemnym trzeba bylo wykazac sie wiedza z zakresu funkcjonowania auta, czyli przykladowo - co to jest przepustnica, wal korbowy itd.
na nowym forum od 05 Lip 2002, na starym od 2001
kat B: wydane 15.04.02
zdane za pierwszym.

Obrazek
miros

Postprzez cappricio » poniedziałek 05 września 2005, 16:37

gostek napisał(a):i jest jeszcze jedno ale jak byś zatrzymała się gdzies na drodze [gdzie nie ma zasiegu :P }
wszytsko to posprawdzała i byłoby ok to co wtedy :?: :roll:
w takim razie powinien byc też szybki kurs z napray autka :D

hy hy hy hy hy :D
mowie ze szatanskie plemie... :twisted: zawsze sie czegos uczepi :twisted:
:twisted: :twisted: :twisted:
cappricio

Powrót do Luźna gadka