Mam pytanie odnośnie sytuacji przedstawionej na obrazku: http://i.imgur.com/qpcQ4gO.jpg
Niebieski samochód jedzie od lewej dolnej części ekranu (końcowa część drogi zaznaczona linią przerywaną) i będzie parkował tyłem w zaznaczonym na czerwono miejscu do parkowaina prostopadłego (te miejsca do parkowania równoległego z mapy są nieaktualne, dlatego dorysowałem stan obecny). Samochód zielony jedzie z prawego górnego rogu w kierunku lewego dolnego. Kto w takiej sytuacji ma pierwszeństwo?
Samochód niebieski żeby wykręcić musi wjechać na pas ruchu samochodu zielonego, co wskazywałoby na pierwszeństwo zielonego, ale jednocześnie samochód zielony nie jedzie w całości po swoim pasie, bo praktycznie na całej długości drogi jest zastawiony zaparkowanymi samochodami. Po ewentualnym wyminięciu niebieskiego tak czy tak musi w dodatku wjechać na pas niebieskiego, bo jego pas jest nadal zastawiony zaparkowanymi samochodami i w dodatku musi przejechać na szerokość lusterek za niebieskim jeśli chce się "zmieścić" w momencie przedstawionym na obrazku.
Co w takiej sytuacji? Niebieski powinien podjechać wyżej i poczekać aż zielony go wyminie zanim wrzuci wsteczny i zacznie parkować? Zielony powinien zatrzymać się i poczekać aż niebieski wycofa w miejsce parkingowe?