przez Blacksmith » niedziela 28 sierpnia 2022, 19:17
przez ks-rider » niedziela 28 sierpnia 2022, 19:34
Cyryl8 napisał(a):z tego co czytam dotyczy to jednego wydawnictwa, a nie jest jakimś przepisem odgórnym ogólnokrajowym.
tak przynajmniej ja to zrozumiałem.
wydaje mi się, że tytuły "Winnetou zakazany w Nimczech" w mediach mają przyciągnąć większą ilość czytelników.
przez ks-rider » niedziela 28 sierpnia 2022, 19:36
Blacksmith napisał(a):Tak, ale jeszcze ogólnokrajowa państwowa telewizja ARD zapowiedziała, że już więcej nie pokaże filmów.
Efekt Streisand być może zostanie osiągnięty. Ale w dziwny sposób.
Co by nie było to na szczęście mam swój egzemplarz papierosy "Winnetou". A niedługo może już nie da rady kupić.
przez ks-rider » niedziela 28 sierpnia 2022, 21:26
przez Cyryl8 » niedziela 28 sierpnia 2022, 22:04
ks-rider napisał(a):Cyryl8 napisał(a):...wydaje mi się, że tytuły "Winnetou zakazany w Nimczech" w mediach mają przyciągnąć większą ilość czytelników.
Mge zapytac, dlaczego mialy by byc zakazane ?
przez Blacksmith » niedziela 28 sierpnia 2022, 23:56
ks-rider napisał(a):Ogladasz wogole panstwowa telewizje niemiecka ?
przez ks-rider » poniedziałek 29 sierpnia 2022, 07:10
Blacksmith napisał(a):ks-rider napisał(a):Ogladasz wogole panstwowa telewizje niemiecka ?
Nie wiem czy pamiętasz w ogóle jaką pracę ja wykonuje. Ale tak, często widzę siłą rzeczy telewizję państwową niemiecką. I często tam filmy z serii o Winnetou puszczali. Zazwyczaj w niedziele.
Nie wiem co tam było takiego rasistowskiego. Zaczyna być to wszystko zbyt ciężkie na pojmowanie mojego umysłu. Przecież Winnetou był tam poważanym bohaterem a nie kimś marginalizowanym czy coś.
Jeszcze bym rozumiał nasz Polski wierszyk Tuwima o murzynku Bambo (niedawno też nagle była afera w Polsce, że bardzo rasistowskie i chyba zakazali). Ale przecież ten wierszyk kończył się tym, że szkoda, że murzynek Bambo nie chodzi z nami do szkoły.
Ogólnie źle widzę przyszłość. Mogą spojonie np. zakazać filmu "Szeregowiec Ryan" bo strzela się tam do przymuszonych do wojny Niemców czy westernów z Clintem Eastwoodem gdzie ten zabijał poszukiwanych morderców skazywanych na śmierć bez procesu sądowego.
przez Cyryl8 » poniedziałek 29 sierpnia 2022, 07:44
ks-rider napisał(a):...Mnie fqurwia fakt, ze obecnie w kazdej reklamie musi byc jakis czorny...
przez gumik » poniedziałek 29 sierpnia 2022, 08:13
przez Cyryl8 » poniedziałek 29 sierpnia 2022, 14:24
przez ks-rider » poniedziałek 29 sierpnia 2022, 18:13
gumik napisał(a):Ale się zrobiło rasistowsko na tym forum chat.
przez mp0011 » poniedziałek 29 sierpnia 2022, 19:05
przez gumik » poniedziałek 29 sierpnia 2022, 20:13
Cyryl8 napisał(a):puszczam klipy muzyczne, mam przerwy pop, haevy metal, blues, klasyczne, gitra, uliczny jazz, inne i też muzykę romską.
przez Cyryl8 » poniedziałek 29 sierpnia 2022, 22:01
przez ks-rider » wtorek 30 sierpnia 2022, 10:34