Nowy system egzaminów na prawo jazdy od 10 stycznia 2006 rok

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez ella » czwartek 12 stycznia 2006, 22:29

Bo zeszla kobita nie uczyla mnie żadnego parkowania ani górki.

dziś,w 2 godziny ,ten Pan nauczył mnie wszystkiego,tak,że załapałam od razu

Nic dziwnego, Pan Maciek jest rzeczywiście dobry :lol: .

Powiedz, że lusterka nie na linie i tak ma ciebie uczyć bo tak wymagają i tak jest w rozporządzeniu.
ella
Moderator

Postprzez Vella » czwartek 12 stycznia 2006, 22:30

Krzyk_oceanu - naprawdę wolałabym, zeby Twój instruktor miał rację. Wtedy miałabym dużą szansę zdać...
Ale niestety, szerszy łuk, inne zasady.
Uzyj wybiegu, jesli musisz, zwal na "tych z Odlewniczej", albo na "tych z Siedlec" (wie pan, w kazdym mieście inaczej), ale nie daj się wmanewrować w naukę tego czego nie będzie na egzaminie.

Swoją drogą w Wawce wznowili egzaminowanie, nadal jesteś zdecydowana na Siedlce czy zdajesz w Warszawie?
Coś być musi... coś być musi, do cholery, za zakrętem...
Vella

Postprzez miros » czwartek 12 stycznia 2006, 22:31

wedle przepisow lusterka mozna ustawiac raz - wchodzi to w sklad zadania: przygotowanie do jazdy. jesli podczas egzaminu poprawisz lusterka, egzaminator moze uznac, ze nie wykonalas poprawnie "przygotowania do jazdy".
nie wiem o co wam chodzi z ta niemozliwoscia ustawiania lusterka tak zeby widziec linie. ja mysle, ze lusterka mozna ustawic jak sie chce tylko problem bedzie na miescie. nie zobaczysz samochodu z prawej strony i bedzie szybciutko po egzaminie.
ciekawi mnie jeszcze jak niby egzaminator ma sprawdzic czy rzeczywiscie ustawilas sobie lusterko tak zeby widziec linie?
cos mi sie wydaje, ze ktos spanikowal bo myslal ze lusterka mozna sobie ustawiac dowolna ilosc razy i nagle uslyszal, ze na "nowym" egzaminie mozna tylko raz na placu. wczesniej ustawial na plac i potem na miasto, a teraz pozostalo jedno - ustawienie tak zeby na miescie bylo wygodniej. zaczal wiec mowic, ze juz nie da rady sobie ustawic lusterek na linie bo potem na miescie bedzie gorzej.
a ludzie przekazujac dalej informacje troche ja zmienili na wersje: lusterek nie wolno ustawiac do dolu.

a moze sie myle?
na nowym forum od 05 Lip 2002, na starym od 2001
kat B: wydane 15.04.02
zdane za pierwszym.

Obrazek
miros

Postprzez Krzyk_oceanu » czwartek 12 stycznia 2006, 22:36

Vella- wznowili,dlatego zostaje w Warszawie.
jutro jadę się zapisać na egzamin..

Hm,również jutro mam jazdy z nowym instruktorem, powiem mu więc o rozporządzeniu,dziwne że sam nie wie :p

myślę,że jak poproszę aby uczył mnie patrząc do tyłu to napewno się zgodzi :)

Ella-czytałam,że polecasz OSK "Przemko"

czy znasz Pana Maćka?
masz o nim jakąś opinię?

pozdrawiam.
(za)bardzo chciałabym zdać...
Krzyk_oceanu

Postprzez jjaacc » czwartek 12 stycznia 2006, 22:37

Wystarczy że spyta ile widzisz palców. Sądzę że opis w tabeli jest dość klarowny
jjaacc

Postprzez Vella » czwartek 12 stycznia 2006, 22:42

miros napisał(a):wedle przepisow lusterka mozna ustawiac raz - wchodzi to w sklad zadania: przygotowanie do jazdy. jesli podczas egzaminu poprawisz lusterka, egzaminator moze uznac, ze nie wykonalas poprawnie "przygotowania do jazdy".
nie wiem o co wam chodzi z ta niemozliwoscia ustawiania lusterka tak zeby widziec linie. ja mysle, ze lusterka mozna ustawic jak sie chce tylko problem bedzie na miescie. nie zobaczysz samochodu z prawej strony i bedzie szybciutko po egzaminie.
ciekawi mnie jeszcze jak niby egzaminator ma sprawdzic czy rzeczywiscie ustawilas sobie lusterko tak zeby widziec linie?
cos mi sie wydaje, ze ktos spanikowal bo myslal ze lusterka mozna sobie ustawiac dowolna ilosc razy i nagle uslyszal, ze na "nowym" egzaminie mozna tylko raz na placu. wczesniej ustawial na plac i potem na miasto, a teraz pozostalo jedno - ustawienie tak zeby na miescie bylo wygodniej. zaczal wiec mowic, ze juz nie da rady sobie ustawic lusterek na linie bo potem na miescie bedzie gorzej.
a ludzie przekazujac dalej informacje troche ja zmienili na wersje: lusterek nie wolno ustawiac do dolu.

a moze sie myle?

wiesz miros, wszyscy zdajemy sobie sprawę z tego co w tak skomplikowany sposób wyłuszczyłeś.
Tyle, ze to po prostu do jednego się sprowadza - musisz ustawić lusterka "raz a dobrze". Nie możesz potem już zmienić, a chyba nie zamierzasz potem wyjeżdżać na miasto z lusterkami informującymi cię jak wygląda twoje tylne koło, zamiast jak wygląda sytuacja za samochodem.
A czy egzaminator może stwierdzić, czy ustawilismy sobie lusterka tak by widzieć linie - no, chyba idiota nie jest? I tak na upartego, są zasady informujące co ma być widoczne w lusterku, skoro może oblac bo zagłówek był źle ustawiony (i nie pomaga tłumaczenie "bo mnie tak wygodniej") to i już za samo ustawienie lusterek zapewne też.
:( Tak czy siak, skoro ustawienia lusterek nie mozna zmieniać (a nie można) to i tak nikt nie ustawi wyłacznie na plac. Przecież samo zaliczenie placu nie wystarczy do zaliczenia egzaminu.

Ale tak się, hipotetycznie, zastanawiam - jesli egzamin w nowej wersji wygląda tak jak u mnie w starej: po kolei wszyscy zaliczają (lub nie) plac, a potem po kolei jeżdżą tym samym autkiem po miescie, to i tak muszą sobie ustawiać lusterka każdorazowo wsiadając do auta.
Wniosek nasuwa się sam...
Coś być musi... coś być musi, do cholery, za zakrętem...
Vella

Postprzez Cyc » czwartek 12 stycznia 2006, 22:50

Vella napisał(a):Ale tak się, hipotetycznie, zastanawiam - jesli egzamin w nowej wersji wygląda tak jak u mnie w starej: po kolei wszyscy zaliczają (lub nie) plac, a potem po kolei jeżdżą tym samym autkiem po miescie, to i tak muszą sobie ustawiać lusterka każdorazowo wsiadając do auta.
Wniosek nasuwa się sam...

Wlasnie;] Mnie to tez zastanawia...przeciez odrazu z placyka nie wyjezdzalo sie tak odrazu na miasto :) no chyba ze wyjatki :]
Danke Szynke :)
"...PonoćWieszJużOMnieWszystko-NieZnaszMnieWcale..."
Cyc

Postprzez Myslovitz » czwartek 12 stycznia 2006, 22:59

Cyc napisał(a):...przeciez odrazu z placyka nie wyjezdzalo sie tak odrazu na miasto :) no chyba ze wyjatki :]

Są. W W-wie od razu z placu jedzie się na miasto, tym samym samochodem :D
6.03.2006 - zdane
21.03.2006 - odebrane
Myslovitz

Postprzez Cyc » czwartek 12 stycznia 2006, 23:13

Ale z tego co mi wiadomo to nie we wszystkich osrodkach tak jest :)
Danke Szynke :)
"...PonoćWieszJużOMnieWszystko-NieZnaszMnieWcale..."
Cyc

Postprzez lucyas » czwartek 12 stycznia 2006, 23:24

a w Tarnowie jest róznie... do tej pory wybierąło sie auto na plac i było przygotowanie do jady... potem auto naleząło dstawic (niekturzy wyjezdzali odrazu na miasto) i czekać na miasto w poczekalni.
PRAWO JAZDY KAT T
zdane za 1 razem;]
B za 2 ;]
lucyas

Postprzez Myslovitz » czwartek 12 stycznia 2006, 23:36

Cyc napisał(a):Ale z tego co mi wiadomo to nie we wszystkich osrodkach tak jest :)

Nie no oczywiście, że nie we wszystkich, ja mówię tylko, jak jest w Warszawie :P
Zresztą o tym już było na forum :roll:
6.03.2006 - zdane
21.03.2006 - odebrane
Myslovitz

Postprzez laciak » czwartek 12 stycznia 2006, 23:45

Może ktoś z tego skorzysta. Poniżej podaje link do krótkiego filmiku nowego rękawa w Łodzi w WORDzie. Film jest nagrywany telefonem komórkowym więc jakość nie jest rewelacyjna. Pokazuje on jak szeroki jest rękaw i tak naprawde nie ma sie czego obawiać drodzy kursanci.

Pamiętać należy o tym że w momencie przejechania którejś z lini bądź też trącenia pachołka egzamin jest przerywany z oceną negatywną bez możliwości przejechania rękawa drugi raz.
Co do lusterek w ustawie ja niczego nie znalazłem. W niedziele dowiem się czy dotarła do egzaminatorów jakaś instrukcja egzaminowania i czy jest ona ujednolicona dla wszystkich województw.

http://www.megaupload.com/?d=YYB1W05P
laciak

Postprzez ad87 » piątek 13 stycznia 2006, 00:34

Witam, to mój debiut na forum :)

Mam do was pytanie: piszecie, że mozna tylko raz ustawić lusterka w samochodzie - jak rozumiem placyk i miasto zdaje sietym samym samochodem. Czy to jest nowość zwiazana t nowymi zasadami, czy po prostu zawsze tak było w danym ośrodku.

Na przykład w Gliwicach przed zmiana było tak, że na placyku było Punto a na mieście jeździło się Corsa.

BTW - fajnie laciak, że dałeś tu ten filmik, czuje siepewniej po nim :)
ad87

Postprzez Mesee » piątek 13 stycznia 2006, 00:44

filmik rzeczywiście budujący ;)
ale chyba nie ma tam pachołka na środku przy zatrzymaniu tyłem- ktorego tak bardzo sie obawiam, ze sie z nim przywitam tylem samochodu :evil:
kat.B- od 30.01.2006

:-D :-D :-D
Mesee

Postprzez Myslovitz » piątek 13 stycznia 2006, 00:49

ad87 napisał(a):Witam, to mój debiut na forum :)

Witamy, witamy :lol:

ad87 napisał(a):Mam do was pytanie: piszecie, że mozna tylko raz ustawić lusterka w samochodzie - jak rozumiem placyk i miasto zdaje sietym samym samochodem. Czy to jest nowość zwiazana t nowymi zasadami, czy po prostu zawsze tak było w danym ośrodku.

Na przykład w Gliwicach przed zmiana było tak, że na placyku było Punto a na mieście jeździło się Corsa.

A o tym to już troszkę było. Proszę bardzo oto link, w którym ten temat był poruszany:
http://www.prawojazdy.com.pl/forum/view ... ight=corsa
6.03.2006 - zdane
21.03.2006 - odebrane
Myslovitz

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Egzamin na prawo jazdy