DOTYCZY KAT. C, C+E

Tutaj możecie zamieszczać opinie dotyczące kursów na prawo jazdy

Moderatorzy: ella, klebek

DOTYCZY KAT. C, C+E

Postprzez jjaacc » poniedziałek 16 stycznia 2006, 23:31

Podobno Unia wymaga aby nasi kierowcy zawodowi byli lepiej wyszkoleni. Tak więc ministerstwo szykuje jeszcze jedną zmiane, nowe wymagania dla kierowców zawodowych. Całe szczęście termin zmian jest dość odległy ale pomysł już jest, już się coś wykluwa w tęgich główkach. Może ktoś jeździł w krajach Unii i wie jakie są tam wymagania w stosunku do kierowców, czy też mają takie wysokie wymagania, czy to kolejna ściema ministerstwa, tak jak z kursami kwalifikacyjnymi?
http://www.mtib.gov.pl/moduly/prasa/pri ... _inf=20727
jjaacc

Postprzez ella » wtorek 17 stycznia 2006, 00:03

ella
Moderator

Postprzez operator » wtorek 17 stycznia 2006, 12:39

Z tego co sie orientuje (pol roku jezdze po Europie) w zadnym panstwie nie sa wymagane inne dokumenty badz kwalifikacje jakie obowiazuja w naszym kraju.Co wiecej podczas kontroli jakie mi sie przytrafialy wymagano ode mnie:prawo jazdy,paszport,licencja oraz dokumenty towaru(cmr,badz karnet tir).Nie wiem po co to bedzie zmieniane gdyz duza czesc tego co sie ma zmienic jest na obecnych kursach na przewoz rzeczy(budowa pojazdu,podstawowe pojecia,sposob zabezpieczania ladunku,wzory dokumentow,przepisy itp.)Pozdrawiam i bajo!!
kat.B 22.11.99
kat.C 09.06.03
kat.BE i CE 03.12.04
obecnie kierowca tzw. TIRa :)
operator

Postprzez majkii » czwartek 09 lutego 2006, 16:14

Jezdze po Irlandii i jedyne czego sie odemnie wymaga to prawojazdy :)
majkii

Powrót do Szkolenie kierowców