Ulubione alkohole

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Ulubiony browarek

Żubr
8
11%
Tyskie
12
16%
Żywiec
9
12%
Warka
6
8%
Lech
15
21%
Okocim
3
4%
Łomża
2
3%
inne
18
25%

Liczba głosów : 73

Postprzez Agawa » czwartek 26 stycznia 2006, 09:58

Zaznaczyłam Warka...ale tylko Strong :mrgreen:
Lubiłam tez kiedyś Okocimka zielonego(ale teraz nie moge go nigdzie dostać) i Harnasia :lol:
Agawa

Postprzez milena » czwartek 26 stycznia 2006, 11:01

cappricio napisał(a):jako że temat brzmi: ulubione alkohole, a nie piwo ;P

Dokładnie.

Ja bardzo lubie piwko, od samego dzieciństwa je pije.
Moim ulubionym alkoholem jest winko wyprodukowane przez mojego brajdaka :D
A browarek, to różnie bywa.
Chyba nie mam ulubionego browarku, jakie jest, takie pije :)
Feci, quod potui, faciant meliora potentes.
milena

Postprzez scorpio44 » czwartek 26 stycznia 2006, 11:12

cappricio napisał(a):a ten Special caly to w Łodzi tez dostac mozna? :hmm: w zyciu Macieja o tym nie slyszałam :shock:

Chyba nie bardzo... To jest w sumie też zagadka - w rankingu na najlepsze polskie piwo był w pierwszej piątce chyba nawet, a wciąż pozostaje piwem regionalnym - tak jak koledzy pisali: można dostać na szeroko pojętej Warmii i Mazurach.
A co do Macieja, to przyjedź do Elbląga, to Maciej Cię zabierze na Specjala. ;) :D :D

milena napisał(a):Chyba nie mam ulubionego browarku, jakie jest, takie pije :)

Ja pisałem o moich ulubionych, ale zasadniczo to też piję jakie jest, z wyjątkiem Warki naturalnie. ;)
scorpio44

Postprzez MarryAnn » czwartek 26 stycznia 2006, 11:46

A opcji żadne nie przewidziałeś? :lol:
Teoria 13 stycznia, WORD Warszawa bemowo, godzina 10, stanowisko 6
Praktyka 13 stycznia, WORD Warszawa bemowo, godzina 12, samochód 6

24 stycznia, Białołęka Ratusz, odbiór prawka

Do kompletu brakuje mi jeszcze tylko samochodu
MarryAnn

Postprzez _Kalik_ » czwartek 26 stycznia 2006, 11:51

Z tym Specjalem to faktycznie dziwne, nad morzem jest, na warmii i mazurach a w Łodzi np. trzeba się naprawdę naszukać, chociaż ja mam dobrze zaopatrzone sklepy i u mnie jest :P Specjal należy do browaru żywieckiego, więc tymbardziej jest dziwne czemu tak mało rozpowszechniony, a piwko naprawdę dobre :)

Jeszcze mnie się przypomniało, że na Kaszubach to piłem Koźlaka z browaru Amber...super piwko, ogólnie Amber robi dobre, ale też głownie dostepne na polnocy Polski...
Ostatnio zmieniony czwartek 26 stycznia 2006, 12:23 przez _Kalik_, łącznie zmieniany 1 raz
_Kalik_

Postprzez cappricio » czwartek 26 stycznia 2006, 12:03

scorpio44 napisał(a):
cappricio napisał(a):a ten Special caly to w Łodzi tez dostac mozna? :hmm: w zyciu Macieja o tym nie slyszałam :shock:

Chyba nie bardzo... To jest w sumie też zagadka - w rankingu na najlepsze polskie piwo był w pierwszej piątce chyba nawet, a wciąż pozostaje piwem regionalnym - tak jak koledzy pisali: można dostać na szeroko pojętej Warmii i Mazurach.
A co do Macieja, to przyjedź do Elbląga, to Maciej Cię zabierze na Specjala. ;) :D :D

Elbląg? :hmm: a to w Polsce? :hmm: w zyciu Maryny o tym nie slyszałam ;P:lol2:
no, moze kiedys sie wybierzemy gdzies na zlot jakis :twisted: to nam Maciej przywiezie po Speszjalu :grin2:
a w zaistniałej sytuacji:
_Kalik_ napisał(a):w Łodzi np. trzeba się naprawdę naszukać, chociaż ja mam dobrze zaopatrzone sklepy i u mnie jest

to ja sie do Kalika usmiechne :twisted:

scorpio44 napisał(a):
milena napisał(a):Chyba nie mam ulubionego browarku, jakie jest, takie pije :)

Ja pisałem o moich ulubionych, ale zasadniczo to też piję jakie jest, z wyjątkiem Warki naturalnie. ;)

ja kiedys tez tylko warke lubilam. a potem minelo 7 lat i mi sie smak zmienił :lol2: i od tamtej pory nie lubie pomidorówki i warki właśnie :D

zapomnialam dodac, ze od jakiegos czasu mam ogromną ochotę na degustacje win :D takich dobrych (i drogich :lol2: niestety :( )
cappricio

Postprzez Agawa » czwartek 26 stycznia 2006, 12:30

Miros musimy kiedys na tym zlocie sie spotkac i wypijemy sobie po Wareczce właśnie :lol2:
Nie wiem scorpio i cappricio co wy od tej warki chcecie :hmm: :wink:
Agawa

Postprzez Myslovitz » czwartek 26 stycznia 2006, 12:31

Z wymienionych zaznaczyłam LECHA :D

Bardzo lubię jeszcze Freeqa i Redds'a czerwonego i zielonego :D

Z mocniejszych browarów to dobry jest Amsterdamer Maximator 11,6 % i Amsterdamer Navigator 8,4 % (troszkę słabszy :lol: )
Bardzo mocne, jedno wystarczy :wink:

Poza tym najbardziej lubię gin z tonikiem i cytrynką+lód 8)

A i jeszcze Curacao Blue z Malibu i odrobiną mleka - pyyyycha :D i ten kolor ....
Ostatnio zmieniony czwartek 26 stycznia 2006, 12:46 przez Myslovitz, łącznie zmieniany 1 raz
6.03.2006 - zdane
21.03.2006 - odebrane
Myslovitz

Postprzez jimorrison » czwartek 26 stycznia 2006, 12:43

_Kalik_ napisał(a):Jeszcze mnie się przypomniało, że na Kaszubach to piłem Koźlaka z browaru Amber...super piwko, ogólnie Amber robi dobre, ale też głownie dostepne na polnocy Polski...

Amber robi tez taki specyfik jak "Piwo Żywe" tez niepasteryzowane - dobre w sumie ;).

Jak bylem maly :P czytaj jakies 5 lat temu to upajalem sie Debowym Mocnym, po prostu w deche bylo, z czasem zepsulo sie :/ niestety. Ostatnio zrobili jakis face lifting etykiety i kapsla, zawartosc jednak pozostala ta sama. Potem mialem faze na Lecha zielonego, mocnego jakos w moim sklepie nie bylo za czesto:/.. a w ostatnie wakacje jak juz wspominalem wyzej lal sie strumieniami zuber :].. (tak tak żuber :P, bowiem jak kiedys weszlismy w 20 osob do wiejskiego sklepu podczas przerwy w wioslowaniu:D kobieta za lada wola do drugiej: "o... po żubery przyszli" - no i tak zostal zuber)
pozdr.
jimorrison

prawo jazdy kat.B, 1 podejście
teoretyczny 1.07.2005=>zdany, praktyczny 21.07.2005=>zdany, odebrane 4.08.2005

Był: FSO Caro 2.0 DOHC, FSO Atu 1.6 OHV, FSO Caro 1.4 DOHC
Jest: FSO Caro 1.6 DOHC
jimorrison

Postprzez _Kalik_ » czwartek 26 stycznia 2006, 13:03

A faktycznie zapomniałem o "Żywym" całkiem dobre też...fajnie na butelce jest napisane, że zawiera "żywe kultury drożdży" :lol:
A jeśli brak trochę kasy i są dostępne te ogólnopolskie piwka to faktycznie albo Żuber :wink: albo jeszcze Tatra.
Poza piwkami to dobre jest jeszcze Malibu i jakiś vermout z cytrynką :)

Narobiliście mi smaku na piwko, ale jeżdzę dzisiaj, więc się muszę do wieczora wstrzymać :P
_Kalik_

Postprzez cappricio » czwartek 26 stycznia 2006, 14:10

Agawa napisał(a):Nie wiem scorpio i cappricio co wy od tej warki chcecie :hmm: :wink:

ja tez nie wiem ;P ale ciagle sie spotyka ludzi, ktorzy "gardzą" warka :hmm: tez nie rozumiem za bardzo ;P piwo jak kazde inne ;P
cappricio

Postprzez Thomasso » czwartek 26 stycznia 2006, 18:00

Niestety nie zaznaczyłem żadnej odpowiedzi,bo...musiałbym zaznaczyć wszystkie...no, może oprócz Żubra...choć swego czasu piłem takie piwko jak Dojlidy (kurka nie pamiętam czy tak się to właśnie pisało :hmm: ) Magnat i Żubr. I te mi smakowały.
Podobnie Łomża...jeszcze w tych starych butelkach (tych bardziej pękatych a nie tych smuklejszych obecnych).
Warka i Warka (p)STRONG to dwa smakowo różne piwa. Osobiście "zwykła" Warka mi nie smakuje, żaś Warka Strong...mmm...to jest to!
Okocim Mocne mocno się popsowało... :cry:
Okocim palone...całkiem fajny smaczek...
Thomasso

Postprzez miros » czwartek 26 stycznia 2006, 18:03

Warka Strong...mmm...to jest to

oj to sie scorpio musi teraz gotowac przed monitorem :twisted: :twisted: :twisted:
ja jeszcze raz doleje oliwy do ognia i powiem, ze wareczke strong tez lubie. kiedys pilem ja regularnie, teraz coraz rzadziej ("przepila sie" :D )
na nowym forum od 05 Lip 2002, na starym od 2001
kat B: wydane 15.04.02
zdane za pierwszym.

Obrazek
miros

Postprzez Thomasso » czwartek 26 stycznia 2006, 18:08

miros napisał(a): oj to sie scorpio musi teraz gotowac przed monitorem

Hehe..ma jakiś uraz psychiczny, czy jak? :wink:

Miros--> Mi najlepiej Wareczka smakuje pita z buteleczki...bo z puszeczki...no cóż...zalatuje puszeczką :roll:
Thomasso

Postprzez jimorrison » czwartek 26 stycznia 2006, 18:18

co do naczynka z ktorego sie pije to.... only butelka! nie rozumiem ludzi ktorzy pija piwo z puszki :|..
Co do Warki:> Czerwona niebardzo mi pochodzi Strong juz lepszy, ale bez rewelacji :P.
Okocim Palone smierdzi mi sokiem pomidorowym :ups: zaraz jak je wypuscili na rynek kupilem jedna butelke i ledwo zmeczylem :/. Zawsze jak otwieram piwo to wpierw wacham :D kumple sie smieja, dziwia i pytaja jak mozna wachac piwo? Tez Was to dziwi?
pozdr.
jimorrison

prawo jazdy kat.B, 1 podejście
teoretyczny 1.07.2005=>zdany, praktyczny 21.07.2005=>zdany, odebrane 4.08.2005

Był: FSO Caro 2.0 DOHC, FSO Atu 1.6 OHV, FSO Caro 1.4 DOHC
Jest: FSO Caro 1.6 DOHC
jimorrison

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Luźna gadka