opel corsa

Tutaj możecie zamieszczać opinie dotyczące kursów na prawo jazdy

Moderatorzy: ella, klebek

opel corsa

Postprzez ulakp » niedziela 12 marca 2006, 19:07

mam pytanie dotyczace skrzyni biegow. nie wiem czy zmieniajac bieg ze wstecznego na jedynke, musze podniesc pierscien dzwigni. jutro mam druga lekcje jazdy i chcialabym, zeby instruktor mial o jeden powod mniej do darcia sie na mnie. :D
ulakp

Postprzez jimorrison » niedziela 12 marca 2006, 19:34

nie musisz
pozdr.
jimorrison

prawo jazdy kat.B, 1 podejście
teoretyczny 1.07.2005=>zdany, praktyczny 21.07.2005=>zdany, odebrane 4.08.2005

Był: FSO Caro 2.0 DOHC, FSO Atu 1.6 OHV, FSO Caro 1.4 DOHC
Jest: FSO Caro 1.6 DOHC
jimorrison

Postprzez ulakp » niedziela 12 marca 2006, 19:40

thx
ulakp

Re: opel corsa

Postprzez Włodek » niedziela 12 marca 2006, 20:25

ulakp napisał(a):mam pytanie dotyczace skrzyni biegow. nie wiem czy zmieniajac bieg ze wstecznego na jedynke, musze podniesc pierscien dzwigni. jutro mam druga lekcje jazdy i chcialabym, zeby instruktor mial o jeden powod mniej do darcia sie na mnie. :D

Rzeczywiście nie musisz. Ale zastanawiam się nad tym "darciem" instruktora.
Jeżeli taki jest styl nauczania Twojego instruktora - to zmień go, Masz prawo - Ty za to płacisz więc wymagaj :wink:
Możesz też zmienić OSK. Poczytaj forum. Tutaj jest dużżżżżżo praktycznych porad. :learn:
Spokojny instruktor,
Pozdrawiam wszystkich na forum a zwłaszcza
Zagłębiaków
Włodek

Postprzez ulakp » niedziela 12 marca 2006, 22:21

najbardziej przeszkadza mi to, ze on nie daje mi prawa do bledu. jezeli powie cos raz, to wydaje mu sie ze powinno to do mnie dotrzec. dam mu jeszcze szanse zawsze mozna trafic gorzej. a moze ja na kolejnych lekcjach okaze sie pojetniejsza uczennica. :roll:
ulakp

Postprzez cappricio » niedziela 12 marca 2006, 22:44

ale nie łudź się przez najbliższe 25 jazd, że może będzie miał lepszy humor. jeśli Ci nie odpowiada to nie bój się zmienić instruktora, czy nawet OSK!
no i warto też chyba poinformować właściciela szkoły, zeby inni kursanci się nie męczyli... :)
cappricio

Postprzez Włodek » niedziela 12 marca 2006, 23:37

cappricio napisał(a):...no i warto też chyba poinformować właściciela szkoły, zeby inni kursanci się nie męczyli... :)

Słusznie! Ale szczerze radzę Ci poszukać lepszego OSK. Co to za kierownik co nie wie jak szkolą jego instruktorzy.
A może Ty jeździsz z samym Panem kierownikiem???? :oops:
Spokojny instruktor,
Pozdrawiam wszystkich na forum a zwłaszcza
Zagłębiaków
Włodek

Postprzez Ciacho » poniedziałek 13 marca 2006, 13:13

Masz prawo do wielu rzeczy o których pewnie nie masz pojęcia. Przeglądnij to forum i jeśli coś ci się nie podoba - ZMIEŃ TO! I pamiętaj o swoje trzeba walczyć. Jak instruktor nieodpowiada to go zmień! I nie bój się mu później spojrzęc w oczy, to on powinien bać się spojrzeć tobie w oczy!
04.01.2006 - zdane za pierwszym razem kat B
18.01.2006 - odebrane 8)
Posiadam
a) Karte pływacką
b) Specjalną kartę pływacją tzw "żółty czepek" - nie wiesz co to? znajdz i poczytaj
Ciacho

Postprzez ulakp » poniedziałek 13 marca 2006, 22:03

dzieki za rady, macie racje.
wychodze z zalozenia, ze zeby sie nauczyc musze sie "spocic". pomimo tego "darcia instruktora" wierze, przynajmniej na razie, ze nauczy mnie jezdzic. ale jezeli stres przed wsiadaniem do samochodu przed lekcja zacznie mi za bardzo przeszkadzac, to bede musiala z nim pogadac. no i wtedy zadecyduje, czy jezdze z nim dalej, czy biore kogos innego.
ulakp

Postprzez Ciacho » poniedziałek 13 marca 2006, 22:27

ulakp napisał(a):dzieki za rady, macie racje.
wychodze z zalozenia, ze zeby sie nauczyc musze sie "spocic". pomimo tego "darcia instruktora" wierze, przynajmniej na razie, ze nauczy mnie jezdzic. ale jezeli stres przed wsiadaniem do samochodu przed lekcja zacznie mi za bardzo przeszkadzac, to bede musiala z nim pogadac. no i wtedy zadecyduje, czy jezdze z nim dalej, czy biore kogos innego.
Dziewczyno... Po co masz sie denerwować przed rozmową z nim i przed jazdami? Poprostu idz jutro i zapisz sie na jazdy z kims innym a te z nim odwołaj, jak będa cos mieli pretensje to zmieniasz OSK a wtedy zmiękkną :D Ja raz sie denerwowałem przej jazda, po tym jak instruktor powiedział "kur**a jak jeździsz" i ogólnie miał pretensje do mnie na pierwszych 10 godzinach czemu nie umiem wszystkiego... Myslałem że sm przeprosi za swoje nie profesjonalne zachowanie - nic z tego, pozniej mnie juz tylko chwalił. moze miał zły dzień? Bo dziś jak pomyśle o tamtych godzinach nie widze rażących błędów. I tak się boje sam jeździć i tak ostatnio jeździłem na egzaminie ;p
18.01.2006 - odebrane 8)
Posiadam
a) Karte pływacką
b) Specjalną kartę pływacją tzw "żółty czepek" - nie wiesz co to? znajdz i poczytaj
Ciacho

Postprzez ulakp » poniedziałek 13 marca 2006, 23:20

Ciacho napisał(a):miał pretensje do mnie na pierwszych 10 godzinach czemu nie umiem wszystkiego...

to dlugo wytrzymales :wink:
ulakp

Postprzez Ciacho » wtorek 14 marca 2006, 08:09

ulakp napisał(a):
Ciacho napisał(a):miał pretensje do mnie na pierwszych 10 godzinach czemu nie umiem wszystkiego...

to dlugo wytrzymales :wink:
i ucz sie na cudzych błędach :) Nie ma co sie denerwować :>
18.01.2006 - odebrane 8)
Posiadam
a) Karte pływacką
Ciacho

Postprzez Vella » wtorek 14 marca 2006, 16:57

Dziś, z perspektywy czasu, żałuje bardzo, że od razu nie zmieniłam instruktora.
Nie darł się na mnie, nie był chamski - bo wtedy bym zdecydowała się od razu
ale długo nie potrafiłam ocenić tego jak mnie uczy. Byłam zielona i myślałam, że "tak ma byc".
Jak już zorientowałam się, ze coś tu nie gra i zaczęłam dojrzewać do decyzji o zmianie instruktora t zostało ledwie kilka godzin kursu i zrezygnowałam. Zainwestowałam sporo w lekcje doszkalające - już z innym instruktorem.

Powiem jedno: nie warto czekać i liczyć "jakoś to będzie", 30 godzin mija bardzo szybko.
Coś być musi... coś być musi, do cholery, za zakrętem...
Vella

Postprzez ulakp » środa 15 marca 2006, 22:17

dzisiaj zglupialam, kiedy instruktor powiedzial, ze pierscien dzwigni nalezy podniesc przy zmianie biegu ze wstecznego na jedynke :shock:, nie wiem moze sie nie zrozumielismy, jutro zapytam jeszcze raz. moj znajomy, ktory jezdzi oplem tez twierdzi, ze nie trzeba tego pierscienia podnosic.
ulakp

Postprzez _Kalik_ » środa 15 marca 2006, 22:45

Teoretycznie nie trzeba zdejmować tego pierścienia, ale mi instruktor mówił, żeby lepiej podnosić bo ten pierścień z tandetnego plastiku zrobiony i już mu się kiedyś rozwalił. Ja się przyzwyczaiłem od początku to podnosiłem :wink:
Kurs: 9.11.2005 - 27.01.2006
Egzamin: 8.03.2006 - ZDANY
Odebrane: 16.03.2006 :D
Jak narazie Kia Sephia 1.5 88KM, po wakacjach może coś swojego i mocniejszego :twisted:
_Kalik_

Następna strona

Powrót do Szkolenie kierowców