Kraków ratalnie

Tutaj możecie zamieszczać opinie dotyczące kursów na prawo jazdy

Moderatorzy: ella, klebek

Kraków ratalnie

Postprzez DeathMan » piątek 17 marca 2006, 21:43

Może mi ktoś polecić jakiś dobry osrodek w Krakowie, żeby można było płacić ratalnie ? Najlepiej gdzieś w centrum, bądz na Podgórzu.
Drugie moje pytanie to jak wyglądają te raty ? Na jaki okres czasu można je rozbić i jakie oprocentowanie ?
DeathMan

Postprzez Vella » piątek 17 marca 2006, 23:25

Wiesz co? Zacznij z innej strony. Znajdź sobie dobry osrodek (poczytaj forum, popytaj znajomych, przejrzyj ofertę różnych ośrodków) i dopiero wtedy zadzwoń do wybranego zapytać jak wyglada u nich kwestia płatności.
Chyba większość osrodków dopuszcza przyjęcie opłaty w ratach, w różnej formie (2-3 równe raty, opłaty sukcesywnie w miarę wyjeżdzania godzin, etc.).

Nie ma sensu szukać osrodka wedle sposobu płatności, zacznij od znalezienia dobrej szkoły, a potem się dogaduj co do opłat.
Powodzenia.
Coś być musi... coś być musi, do cholery, za zakrętem...
Vella

Postprzez ella » sobota 18 marca 2006, 00:59

Drugie moje pytanie to jak wyglądają te raty ? Na jaki okres czasu można je rozbić i jakie oprocentowanie ?

W większości OSK płacić można w jakiś ustalonych ratach. Część przy zapisach, reszta przed jazdami.
Oprocentowanie?? Chyba, że chcesz wziąć kredyt .OSK taki też załatwiają. Rozkłada to się wtedy w małych ratach miesięcznych.

Skorzystaj z rady Velli. Poszukaj najpierw dobrej szkoły a potem pytaj o warunki płatności a nie na odwrót bo wtedy możesz sporo stracić na kupnie dodatkowych jazd.
ella
Moderator

Postprzez Agawa » sobota 18 marca 2006, 11:26

Poczytaj sobie ten temacik:
http://www.prawojazdy.com.pl/forum/viewtopic.php?t=3769
a potem jak Cie którys ośrodek zainteresuje spróbuj skontaktowac sie z osoba która pisała swoja opinię o tym osrodku :D
Agawa

Powrót do Szkolenie kierowców