przewracanie pachołków

Tutaj możecie zamieszczać opinie dotyczące kursów na prawo jazdy

Moderatorzy: ella, klebek

przewracanie pachołków

Postprzez assunta » poniedziałek 19 czerwca 2006, 20:21

Dziś po raz pierwszy jeździłam po rękawie na placu manewrowym... i się podłamałam. Kilka razy wyszło wszystko ok, ale kilka razy (więcej) przewróciłam pachołki i bardzo to przeżywam, bo mam już 13 godzin wyjeżdżonych po mieście i do tej pory podczas jazd nie miałam styczności z żadnym innym obiektem, a tu te słupki przewracały się i głupio się czułam. Czy Wam też zdarzało się przewracać pachołki i jak długo to trwało?
Pozdrawiam serdecznie,
a.
assunta

Postprzez ella » wtorek 20 czerwca 2006, 00:28

Jeżeli przewracałaś pachołki jadąc do tyłu to jest to zupełnie normalne przy pierwszysch próbach jazdy po łuku do tyłu. Do przodu też je przewracałaś?
ella
Moderator

Postprzez Ad_aM » wtorek 20 czerwca 2006, 01:03

Kwestia czasu spokojnie ;)
Ja przez cały kurs nie potrąciłem na łuku pachołka (stawałem, albo najeżdzałem na linię - bo od pachołków uciekałem :P ), za to na ostatniej godzinie przed egzaminem na cofaniu zahamowałem już na ostatnim pachołku... a miałbyć to ostatni łuk bo mi wychodzi :lol: :lol:
Ad_aM

dziś już nie przewracałam

Postprzez assunta » wtorek 20 czerwca 2006, 13:38

Wczoraj przy pierwszych próbach wjeżdżałam w pachołek, gdy jechałam do tyłu, Wygląda na to, że to z tego powodu, że miałam za dużą prędkość przy skręcaniu i nie mogłam dać sobie rady. Dziś, gdy nauczyłam się pilnować siebie, by mieć prędkość bliską 0, to wszystko zaczęło świetnie wychodzić na łuku i w nic nie wjechałam UFFF. Ale w mieście nadal błędy robię (drobne, ale często) a zostało mi tylko 15 godzin
a.
assunta

Postprzez preestonn » czwartek 20 lipca 2006, 22:27

15 godzin to jeszcze calkiem sporo, wiec nie przejmuj, nabierzesz wprawy i wszystko bedzie ok :)
prawko
## kat.B##
##kat.C##
zdane za pierwszym razem
preestonn

Postprzez miss tq » poniedziałek 24 lipca 2006, 17:22

Kochana! Nie martw się :D gdybys widziała co ja robiłam na początku :) jeszcze na starym placu... instruktor wymiękl i zacząl sie drzec na mnie! pomogło mi dopiero jak zaczęlam sama cwiczyc manewry w domu, np jeździć tyłem wokól takiej wysepki "ronda" przy moim domu :) automatyczne skończył sie pogrom słupków...
"nie jest możliwe, aby nagle wszystkie światła na twojej drodze zaświeciły na zielono" - dosłownie i w przenośni ;)

kierowca początkujący...
miss tq

Postprzez Agawa » poniedziałek 24 lipca 2006, 19:39

A jesli 15 godzinek bedzie za mało to sobie dobierzesz jakies dodatkowe godzinki jesli nie bedziesz sie czuc jeszcze na sile przystapic do egzaminu :D
Głowa do góry. Ja robiłam kurs jak obowiazkowe było 20 godzin a nim przystapiłam do egzaminu wyjeździłam 35 godzin (15 wzięłam dodatkowo :lol: )
Agawa

Postprzez as » poniedziałek 24 lipca 2006, 19:46

hmm.... to co ja mam biedna powiedzieć ja mam ogólnie problem z jazdą nie tylko z placem bo tak szczerze to tam jeszcze ne doszłam... boje się że sobie nie poradzę... na parkingu jest jeszcze mniej więcej ok ale jak wyjeżdżam na ulicę to zaczynam się stresować staram się skupic na obsłudze autka to nie zauważam znaków świateł i wogółe to masakra... ale chyba odchodzę od tematu zbytnio.. w każdym badź razie napewno wszystko będzie dobrze troszkę praktyki i się nauczysz... podobno nie ma rzeczy nie możliwych
przyjaciel to ten, który wie o tobie wszystko.... i nadal cię kocha;)
as

Powrót do Szkolenie kierowców