Zapomniałem podać drugiego imienia w prawku

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Zapomniałem podać drugiego imienia w prawku

Postprzez patrico » czwartek 07 września 2006, 21:35

Witam zdałem prawko za 1 razem ale jakos tak sie stało że zapomniałem podac 2 imienia i w dowodzie mam 2 a na prawku tylko jedno czy to jest jakis problem i czy jak bym chciał wymienic za rok np czy bedzie to jakis problem co z lekarskim zaswiadczeniem mam bezterminowo, Czy po roku dopisanie imienia to jakis problem ? :(
patrico

Postprzez Radwan » czwartek 07 września 2006, 22:04

Witam. Może być problem w czasie kontroli drogowej, szczególnie poza krajem. Brak drugiego imienia w prawie jazdy należy zgłosić w Wydziale Komunikacji, przedkładając tylko dowód osobisty i uiścic opłatę za wydanie nowego (poprawionego) prawa jazdy, zaświadczenie lekarskie jest ważne. Pozdrawiam
Radwan

Postprzez patrico » czwartek 07 września 2006, 22:35

Jak odbierałem Pani w okienku zwróciła mi uwage i powiedziała że powinienem też 2 podać ale mówi że szkoda 77zł jak bede dobijał kategorie najwyzej sobei poprawie. Wiec chyba bede jeździł a jak dostane od mikołaja hehe troszke $ to wtedy wymienie w nowym roku chyba nic nie zrobią że tak długo czekałem??? :?:
patrico

Postprzez scorpio44 » piątek 08 września 2006, 00:03

Ja na ten przykład w paszporcie nie mam drugiego imienia i przyznaję, że dotychczas ani przez chwilę nie pomyślałem, że mogą być z tego tytułu jakieś problemy (więc gdyby to dotyczyło prawa jazdy - tak samo bym nie pomyślał). A teraz to sam już nie wiem. :D
scorpio44

Powrót do Luźna gadka