ZE WSZYSTKICH KATEGORII ZABRANO B

Tutaj możecie zamieszczać opinie dotyczące kursów na prawo jazdy

Moderatorzy: ella, klebek

ZE WSZYSTKICH KATEGORII ZABRANO B

Postprzez BERNARD » sobota 23 września 2006, 14:07

MIAŁEM WSZYSTKIE KATEGORIE. TRACĘ B. CZY MOGĘ PROWADZIĆ SAMOCHÓD ZAREJESTROWNY JAKO CIĘŻAROWY-Z KRATKĄ?
BERNARD

Postprzez Tomek_ » sobota 23 września 2006, 15:57

Wazne jest tylko, jaka DMC ma pojazd, jesli ponizej 3.5 tony (a tak pewnie jesli z kratka) to nie mozesz prowadzic pojazdow ponizej 3.5 tony majac inne kategorie,a nie majac B.
Kat. B i C za pierwszym podejściem.
Testy na prawo jazdy 2013
Tomek_

Postprzez BERNARD » sobota 23 września 2006, 16:20

[quote="Tomek_"] Wazne jest tylko, jaka DMC ma pojazd, jesli ponizej 3.5 tony (a tak pewnie jesli z kratka) to nie mozesz prowadzic pojazdow ponizej 3.5 tony majac inne kategorie,a nie majac B.[/quote]

BARDZO DZIĘKUJE ZA INFO;A DRUGA OPCJA;MAM D- CZY AUTOBUS MUSI MIEĆ W DOWODZIE CO NAJMNIEJ 9 OSÓB, CZY TYLKO AUTOBUS, WTEDY KUPIŁ BYM NAJMNIEJSZY Z MOŻLIWYCH AUTOBUSÓW
BERNARD

Postprzez Tomek_ » sobota 23 września 2006, 17:22

BERNARD napisał(a):BARDZO DZIĘKUJE ZA INFO;A DRUGA OPCJA;MAM D- CZY AUTOBUS MUSI MIEĆ W DOWODZIE CO NAJMNIEJ 9 OSÓB, CZY TYLKO AUTOBUS, WTEDY KUPIŁ BYM NAJMNIEJSZY Z MOŻLIWYCH AUTOBUS.

Prawo jazdy kategorii D uprawnia do kierowania autobusem, definicja autobusu to:

autobus - pojazd samochodowy przeznaczony konstrukcyjnie do przewozu więcej niż 9 osób łącznie z kierowcą; Tak wiec, czy w dowodzie bedzie wpisane autobus, czy 9 (lub wiecej osob) na jedno wychodzi, bo to w obu przypadkach bedzie autobus.

Inna opcja jest zakupienie samochodu, ktory ma DMC nieznacznie przekraczajace 3.5 tony, np jakis van. Sam samochod moze miec mniejsza mase wlasna, grunt, zeby DMC mial wieksza.
Kat. B i C za pierwszym podejściem.
Testy na prawo jazdy 2013
Tomek_

Powrót do Szkolenie kierowców