Godzina egzaminu?

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez ania18 » środa 20 września 2006, 22:33

preestonn napisał(a):mysle ze egzamin najlepiej zdawac z rana, ja swoj mialem o 10 00, a co do pogody to polecalbym pochmurny dzien ale na to juz niestety nie mamy wplywu

A dlaczego akurat pochmurny? ja jakoś niezbyt sie czuje pewnie w autku jak pada deszcz.

A ja będę miała egzamin o 9.30 :wink:
Mówiłam że najlepsza jest godz z samego rana ale wybrałam troszeczke późniejsze rano bo podobno najmnieszy ruch jest między 10 a 12 i o to mi właśnie chodzi.

Najbardziej bym niechciała egzaminu w wielkim korkach niewiem czemu ale łapie schize że jak się szybko niebede wciskać z podporządkowanych to zdenerwuje ezaminatora i już mam pozaminatane :)

Jak niezdam tego egzaminu to wezme następny o 7.30 kolejny o 11 a potem o 18 aż któryś mi podejdzie :D
ania18

Postprzez miss tq » czwartek 21 września 2006, 15:42

a ja zdaje w samo południe. Nie wiem czy to dobrze :( ale boje sie rano żeby nie było za dużego ruchu jak ludzie jadą do pracy i boje sie wieczorem jak juz sie robi ciemno bo wtedy z moja wadą wzroku gorzej widzę :P ehh
"nie jest możliwe, aby nagle wszystkie światła na twojej drodze zaświeciły na zielono" - dosłownie i w przenośni ;)

kierowca początkujący...
miss tq

Postprzez kostian » czwartek 28 września 2006, 15:02

Z mojego doświadczenia to poniedziałek 8 rano (testy i praktyka).
Na 7.00 nie polecam bo egzaminator wkurzony że nie dospał , natomiast ta godzina jest w sam raz - chłop wyspany i zrelaksowany, jeszcze jak będziecie jako pierwsi to prawie sukces - nie będzie miał punktu odniesienia do umiejętności innych zdających w tym dniu.
Wasza postawa "uległa" i "wystraszona" (aby czuł władzę), nie dyskutować z nim nawet jeżeli nie ma racji, przyjmować wszystko na "klatę" - jak sobie pogada to mu będzie lżej . :lol:
Powodzenia.
kostian

Postprzez kamiles » czwartek 28 września 2006, 16:59

kostian napisał(a):Wasza postawa "uległa" i "wystraszona" (aby czuł władzę), nie dyskutować z nim nawet jeżeli nie ma racji...

To nie jest metoda, w każdym bądź razie nie na wszystkich egzaminatorów - ja gdybym nie "walczyła" o swoje, pewnie musiałabym poprawiać egzamin. Było kilka sytuacji, w których egzaminator próbował mi wmówić, że popełniłam błąd, m. in. dojeżdżałam do ronda, w tym czasie z lewej dojeżdżał samochód (można powiedzieć, że byliśmy w tej samej odległości), więc ustąpiłam mu pierwszeństwa. Egzaminator (jedna z największych kos w moim WORDzie), nie bez satysfakcji, powiedział, że chyba nie znam zasad pierwszeństwa, bo miałam wolne rondo i mogłam wjeżdżać. Na to ja grzecznie odpowiedziałam, że skoro tak uważa, to trudno, ale moim zdaniem gdybym nie zwolniła, mogłabym wjechać na rondo tuż po tym z lewej i niektórzy egzaminatorzy uznaliby to za wymuszenie pierwszeństwa (notabene dokładnie taką samą sytuację widziałam 2 dni temu na tym samym rondzie i egzaminator postąpił tak jak powiedziałam - chwilę później przesiadał się z dziewczyną, która prowadziła). Mój egzaminator nic na to nie odpowiedział... Potem jeszcze dwa razy komentowałam jego uwagi - za każdym razem grzecznie i rzeczowo.... on ani razu nie skomentował tego, co mówię, ale... egzamin mi zaliczył! Myślę, że zauważył, że znam zasady i wiem, jak bronić swoich racji. Dlatego moim zdaniem postawa zastraszonego i uległego egzaminowanego może często przynieść odwrotny skutek! Życzę powodzenia wszystkim zdającym!!!
kamiles

Postprzez malina19 » niedziela 01 października 2006, 18:17

a co myslicie o egzaminie w sobote o 11 30?????
malina19

Postprzez kgab » niedziela 01 października 2006, 19:01

w porzadku :) wyspisz sie.
WORD Łódź
13.08.2006 zdany egzamin :)
kgab

Postprzez marcij » niedziela 01 października 2006, 19:25

ja nie bralem rano , bo rano to jestem nieprzytomny, pozniej mam szkole i egzamin mam o 12:30. Nie mialbym chyba nic przeciwko korkom , bo stoisz w korku , czas leci , a malo sytuacji gdzie mozn popelnic blad :P Natomiast balbym sie rowerzytow ktorzy calymi chmarami wyjezdzaja na ulice po 15.
Obrazek
marcij

Postprzez kgab » piątek 06 października 2006, 23:33

Nie mialbym chyba nic przeciwko korkom"

nie jest to dobry patent, ponieważ:
1. egzaminatorzy staraja sie wybierac trasy, na ktorych dlugo sie nei stoi (przeciez znaja te miasta jako tako ;])
2. korki = duzy ruch = szybko trzeba podejmowac decyzje = mozna latwo wymusic pierwszenstwo (np. przy zmianie pasow ruchu) i oblac egzamin...

Lepiej jednak jezdzic uczciwie te 40 minut w srednim ruchu, a korki zostawic sobie na potem :P
WORD Łódź
13.08.2006 zdany egzamin :)
kgab

Postprzez bartek24m » czwartek 12 października 2006, 23:03

buuu a ja mam 13 listopada !
o godzinie 15:00 (zaczynam od teori potem gdzies godzina czekania na praktyke ! )

ale dół !

pewnie wyjdzie mi na miasto o 17
niedosc ze ludzie z pracy wracają to jeszcze szarawka wrrrr

a no i do tego egzaminator wkurzony !

a ja tym bardziej niepewny z powodu 13 dnia ( pechowa liczba )

boje sie wordu

czekam 2 miesiace na egzamin i jak go obleje to sie zdenerwuje
13.11.06 - Teoria: 0 błędów, FAIL: na mieście
05.01.07 - FAIL: na mieście.
13.01.07 - FAIL: na mieście.
26.02.07 - FAIL: na mieście.
14.04.07 - FAIL: na mieście.
30.04.07 - FAIL: na miescie
20.06.07 - Teoretyczny: 1 błąd, Praktyczny: PASS !
bartek24m

Postprzez Marika79 » piątek 13 października 2006, 07:46

bartek24m napisał(a):buuu a ja mam 13 listopada !
o godzinie 15:00 (zaczynam od teori potem gdzies godzina czekania na praktyke ! )

ale dół !

pewnie wyjdzie mi na miasto o 17
niedosc ze ludzie z pracy wracają to jeszcze szarawka wrrrr

Dobrze rozumiem Twoje obawy. Tydzień temu (5 października 2006r.) byłam zapisana na egzamin na 15.30. Niestety - byłam przedostatnia w kolejności i wyszło w rezultacie na to, że zdawałam dopiero o 18.30.. To było okropne. Nie dość, że 3 godziny wymarzłam na placu, denerwowałam się, to jeszcze ten zmierzch... Na łuku nie zauważyłam (nie zobaczyłam-bo ciemno) jednego pachołka i zahaczyłam o niego lusterkiem. Egzamin natychmiast został przerwany :cry: A pan egzaminator był bardzo miły..

Na swoje 4 podejście wybrałam godzinę 8.00, ale niestety dopiero 29 listopada. Przraża mnie to czekanie oraz fakt, ze juz moze być śnieg.
IV podejście 29 listopada ZDANE :-)
8 grudnia - prawko odebrane :-)
Marika79

Postprzez wilmia1 » niedziela 29 października 2006, 11:35

Mój pierwszy egzamin miałam o 15.30, ale nawet nie wyjechałam z placu...Na drugi egzamin zapisałam się rano-na 7.45, ale wywołano mnie o 9.20-byłam przedostatnia z grupy.Wyjechałam do miasta i muszę przyznać,że rano świetnie się jeździło, bo ani ruch za wielki, egzaminator jeszcze wypoczęty, nie zdenerwowany :), miejsca do parkowania dużo...A ponadto i ja też byłam mniej zdenerwowana, bo nie musiałam czekać na egzamin cały dzień i myśleć o inm tyle czasu.Jeśli miałabym polecać godzinę egzaminu, to zdecydowanie rano.
wilmia1

Postprzez Ad_aM » niedziela 29 października 2006, 12:44

Wczoraj jechałem samochodem ul. Strykowską k/cmentarza i ulicy Smutnej gdzie znajduje się łódzki WORD. Nigdy w życiu mieć egzamin w okolicach 1 listopada. Auta przeciskają się na lusterka, miejsc do parkowania praktycznie nie ma, a jeśli nawet już są to mikroskopijne zapasy. I tempo trzeba mieć niezłe, żeby ie blokować ruchu. Współczuje wszystkim zdającym ;)
Kat. B 21 IV 2006 -> Zdane za pierwszym podejściem :)
Kat. C -> może zrobię? :)

Daewoo Nexia :)
Ad_aM

Postprzez NIKITA » niedziela 29 października 2006, 23:38

dobra pora... rano... egzaminator jeszcze nie wkurzony 8) ale też nie za wcześnie
A - 2006r ... B - 1999r
... WORD Warszawa ...
... STOP Wariatom drogowym ... Obrazek

www.cheri.webpark.pl Obrazek
NIKITA

Postprzez jolkaka1 » poniedziałek 30 października 2006, 09:50

napewno egzamin rano około 8.00do 10.00 .jest mały ruch i dobrze widać pieszych i rowerzystów, ale wieczór ma również swoje zalety .jazda na światłach -lepiej widać hamujące przed sobą samochody i kierunkowskazy są bardziej widoczne a to jest ważne podczas jazdy-powodzenia :lol:
pozdrawiam - życzę szerokiej drogi
jolkaka1

Postprzez NIKITA » poniedziałek 30 października 2006, 09:58

Są tacy którzy wolą stac w korkach :wink: w godzinach szczytu,
to też jakieś rozwiązanie jeśli chodzi o czas egzaminu.
Pozdrawiam
A - 2006r ... B - 1999r
... WORD Warszawa ...
... STOP Wariatom drogowym ... Obrazek

www.cheri.webpark.pl Obrazek
NIKITA

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Luźna gadka