Egzamin Wewnetrzyny

Tutaj możecie zamieszczać opinie dotyczące kursów na prawo jazdy

Moderatorzy: ella, klebek

Egzamin Wewnetrzyny

Postprzez zikos17 » niedziela 01 października 2006, 10:03

mam pytanie związane z egzaminem wewnetrznym, kiedy się on odbywa? i czy to jest teoria i praktyka na tym egzaminie?
zikos17

Postprzez Włodek » niedziela 01 października 2006, 10:17

Egzamin z cz.teoretycznej powinien odbyć się po zakończeniu wykładów.
Niezaliczenie tego egzaminu nie pozwala na rozpoczęcie jazd.
Po zakończeni cz.praktycznej należy zdać egzamin z praktyki, min. taki sam jak państwowy.
Ja robię trudniejszy ze względu na mniejszy stres kursanta wobec własnego, znanego instruktora.
Niezaliczenie tego egzaminu skutkuje nieotrzymaniem zaświadczenia o ukończeniu kursu. :D
Spokojny instruktor,
Pozdrawiam wszystkich na forum a zwłaszcza
Zagłębiaków
Włodek

Postprzez Radwan » niedziela 01 października 2006, 15:56

Witam. Gdyby tak wszyscy traktowali egzamin wewnętrzny, mniej byłoby niespodzianek na egzaminie państwoiwym. Pozdrawiam
Radwan

Postprzez adalberthus » niedziela 01 października 2006, 18:44

Włodek.Weż ustawę i ona mówi ,że egzamin wewnętrzny należy przeprowadzić po zakończeniu szkolenia (tj.po teorii i praktyce).Następnie instruktor sporządza notatkę z tego egzaminu i wpinana ona jest do akt kursanta.Po zaliczeniu teorii odbywa sie egzamin praktyczny,w oparciu o protokół taki jak na egzaminie państwowym.Z tym,że popełniane błędy nie powodują przerwania egzaminu.
Protokół ten jest wręczany kursantowi po omówieniu tegoż.
Tak więc egzamin wewnętrzny z teorii ,zastosowany po cyklu wykładów ma tylko charakter poznawczy.
Dalej ,egzamin wewnętrzny nie jest jednostką lekcyjną,a jest organizowany poza szkoleniem.
Radwan.Masz rację.Ale traktowanie szkolenia kierowców przez róóóóóóóóóóżne podmioty,traktowane jest jak handel pietruszką.
jak chceta to jedźta, ale nie jedźta jak chceta
adalberthus

Postprzez browar19 » niedziela 01 października 2006, 18:59

a u mnie bylo tak przed pierwsza godzina jazdy byl egzamin wewnetrzny >>> teoretyczny>> skala 0-5 bledow = 1 blad normalny 5-10 bledow =2 bledy normalne :D wiec kazdy zdawal i szedl na jazdy :D po jazdach dawali kartke i tyle ;d
browar19

Postprzez Włodek » niedziela 01 października 2006, 19:00

adalberthus napisał(a):Włodek.Weż ustawę i ona mówi ,że egzamin wewnętrzny należy przeprowadzić po zakończeniu szkolenia (tj.po teorii i praktyce)....

§ 10.

1. Po ukończeniu szkolenia podstawowego lub dodatkowego kierownik ośrodka szkolenia kierowców wydaje zaświadczenie o ukończeniu szkolenia dla osób ubiegających się o prawo jazdy odpowiedniej kategorii, zwane dalej "zaświadczeniem", osobom, które:
1) posiadają wiedzę i umiejętności określone w charakterystyce absolwenta kursu;
2) uzyskały pozytywny wynik egzaminu wewnętrznego.
Tutaj (w Ustawie ) nie jest powiedziane, że egzamin przeprowadzasz po zakończeniu szkolenia...
Po zakończeniu szkolenia .....jw.
Spokojny instruktor,
Pozdrawiam wszystkich na forum a zwłaszcza
Zagłębiaków
Włodek

Postprzez marcij » niedziela 01 października 2006, 19:20

browar19 napisał(a):a u mnie bylo tak przed pierwsza godzina jazdy byl egzamin wewnetrzny >>> teoretyczny>> skala 0-5 bledow = 1 blad normalny 5-10 bledow =2 bledy normalne :D wiec kazdy zdawal i szedl na jazdy :D po jazdach dawali kartke i tyle ;d

U mnie i z tego co wiem to w innych OSK w moim miesice wewnetrzny teoretyczny jest przed rozpoczeciem jazdy , natomiast jest on przeprowadzany z normalnym przeliczeniem bledow , czyli mozna miec max 2 bledy , a ci ktorzy nie zdali za pierwszym podejsciem przychodzili za 3 dni na nastepna probe.
Obrazek
marcij

Postprzez röslein » niedziela 01 października 2006, 20:19

:shock: u mnie tez byl to normalny egzamin, z pytaniami identycznymi, jakimi dysponuja WORDy... ten, kto nie zdal, mial problem, bo nie dostawal zaswiadzenia, musial przychodzic w nastepnym terminie (choc sobie sam wyznaczal). I przelicznik tez byl normalny
prawo jazdy kat.B
->zdane za II podejsciem :D
Obrazek
röslein

Postprzez Nazgulek » niedziela 01 października 2006, 21:28

W moim OSK wyglądało to tak, że niby jazdy można było zacząć dopiero po zdaniu teorii. Ale w praktyce kiedy lekrz wydał orzeczenie (czyli 3 dnień wykładów) już można było zapisać się na jazdę. I nie miałam żadnego egzaminu wewnętrznego z jazdy. Co nie oznacza, że olewali naukę. Instruktorzy byli świetni i na ich korzyść niech świadczy fakt, że zostałam bardzo dobrze przygotowana do egzaminu i zdałam za pierwszym razem :D
26.06. - 25.08.2006 - Kurs
26.09.2006 - Pierwsze i jedyne podejście :D
6.10.06 - prawko odebrane

>>Nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu <<
Nazgulek

Postprzez paq » środa 04 października 2006, 18:07

U mnie to wyglądało tak, że po obecności na wszystkich wykładach zacząłęm jazdy i w ciągu dwóch tygodni od zaczęcia jazd musiałem zdać mu wewnętrzny teoretyczne egzamin, który pisałem z tyłu jak druga osoba jeździła. A praktycznego nie było, bo po co. Szkoda czasu, jak i tak na egzamin mnie zapisał już po paru jazdach, bo miesiąc przerwy, gdyby się normalnie to załatwiało, to za długo czekania bez jazd. Więc po paru jazdach zapisał mnie na egzamin i dalej sobie jeździłem, a ostatnią jazdę miałem w dzień egzaminu. I co? I zdałem za pierwszym razem, choć egzaminator chciał mnie BARDZO oblać. Ale grunt to mu się nie dać. Nie robić zawsze tego, co on mówi. 8)
Da się zdać za pierwszym razem!
19.09.06, Tychy
paq

Postprzez maciass » środa 04 października 2006, 23:10

hmm dziwne, u mnie (OSK we Wrocławiu) nic na razie nikt nie mowil o zadnym "egzaminie wewnetrznym", szczerze mowiac dowiedzialem sie dopiero na forum ze istnieje cos takiego :roll: po ok 5-6 lekcjach teoretycznych mozna juz bylo zapisac sie na jazde, tak też uczynilem; wyklady z teorii skonczyly sie juz dawno a 'egzaminu wewnetrznego' ani widu ani slychu :P
prawo jazdy kat. B od grudnia 2006 ;)
maciass

Postprzez Tomek_ » środa 04 października 2006, 23:30

maciass napisał(a):hmm dziwne, u mnie (OSK we Wrocławiu) nic na razie nikt nie mowil o zadnym "egzaminie wewnetrznym", szczerze mowiac dowiedzialem sie dopiero na forum ze istnieje cos takiego

Nikt nic nie mowil, bo wiekszosc tego nie robi, mimo, ze jest obowiazkowe wg rozporzadzenia.
Kat. B i C za pierwszym podejściem.
Testy na prawo jazdy 2013
Tomek_

Postprzez dominikaf » niedziela 22 października 2006, 10:31

Mam pytanie: jaka ustawa reguluje kwestię przeprowadzenia egzaminu wewnętrznego?
dominikaf

Postprzez cman » niedziela 22 października 2006, 10:37

Kwestię przeprowadzenia egzaminu wewnętrznego reguluje rozporządzenie w sprawie szkolenia, egzaminowania i uzyskiwania uprawnień przez kierujących pojazdami, instruktorów i egzaminatorów (Dz. U. z dnia 31 października 2005 r.)

http://www.abc.com.pl/serwis/du/2005/1834.htm
cman

Postprzez Tomek_ » niedziela 22 października 2006, 10:42

cman napisał(a):Kwestię przeprowadzenia egzaminu wewnętrznego reguluje rozporządzenie w sprawie szkolenia, egzaminowania i uzyskiwania uprawnień przez kierujących pojazdami, instruktorów i egzaminatorów (Dz. U. z dnia 31 października 2005 r.)

http://www.abc.com.pl/serwis/du/2005/1834.htm

Aktualna wersja tutaj
Kat. B i C za pierwszym podejściem.
Testy na prawo jazdy 2013
Tomek_

Następna strona

Powrót do Szkolenie kierowców