Kilka pytań odnośnie egzaminu.

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez wiesniak » niedziela 26 listopada 2006, 16:15

Ludzie, jak można mylić prawą z lewą? Szczególnie w samochodzie, gdzie skręt na skrzyżowaniu w lewo jest zupełnie inny niż w prawo. Czy jak w Polsce jest ruch prawostronny to też nie wiecie, którą stroną jechać :)? Podpowiedź: prawa strona to jest ta, którą jedziecie, lewa to ta, którą jadą z naprzeciwka :).
wiesniak

Postprzez ella » niedziela 26 listopada 2006, 16:26

wiesniak napisał(a):Ludzie, jak można mylić prawą z lewą?

Można :)
http://www.prawojazdy.com.pl/forum/view ... ierunk%F3w
ella
Moderator

Postprzez maciass » niedziela 26 listopada 2006, 19:21

heh, widzialem osoby ktore jak ktoś im powiedział np "musisz iść w prawo" to patrzyly sobie najpierw na ręce - ktora to prawa a która lewa (dosłownie następował rzut oka w dół na dłonie), i dopiero wiedziały w którą stronę mają iść, ale co ciekawe 100% tychże osobników to były kobiety, coś więc w tym musi być :D
prawo jazdy kat. B od grudnia 2006 ;)
maciass

Postprzez Radwan » niedziela 26 listopada 2006, 23:06

Bardzo często widzę, że osoby zdające mają napisane na dłoniach - prawa, lewa i muszę przyznać, że częściej spotykam to u kobiet - zastanawiające.
Radwan

Re: Kilka pytań odnośnie egzaminu.

Postprzez ania18 » poniedziałek 27 listopada 2006, 23:46

herrlich napisał(a):mylę kierunki - jeśli egzaminator karze mi jechać w prawo, a ja pojadę w lewo to obleję? czy nie zaszkodzi mi, gdy go poproszę by do komendy dodawał odpowiedni gest ręka?

Ja bym poprosiła egzaminatora, żeby pokazywał również ręką w którą strone masz jechać. Oczywiście niemożesz powiedzieć, że nierozróżniasz kierunków, bo jeszcze cie ochrzani. Najlepiej wciśnij jakiegoś kita, że bardzo się stresujesz i z tego wszystkiego to można zapomnąć jak sie nazywasz, nie mówiąc o kierunkach. Wiadomo że egzaminator wie o co biega no ale nie ma to jak zachowanie pozorów :]

scorpio44 napisał(a):
shiro napisał(a):Mnie kazał wsiąść na ośrodkowym parkingu na pasażera i mnie podwiózł na łuk.

Ciekawe, czy można już wtedy oblać za niezapięcie pasów. :D

Ja po prostu zapytałam : "zapiąć pas?". A on "nie, przecież tylko na łuk jedziemy" ( tak jakbym nie wiedziała :lol2: ) Przy czym zadając pytanie, zaczęłam już zapinać pas tak na wszelki wypadek jakby miał mnie zj.ebać, jak mogłam zapytać. W końcu lepiej się nie przekreślać na początku :spoko:
ania18

Postprzez ella » czwartek 30 listopada 2006, 00:54

Jeżeli masz kilka pytań do najpierw poszukaj na forum a jeżeli czegoś nie ma załóż do każdego problemu osobny wątek.
Tematy zbiorowe bedą zamykane.
ella
Moderator

Poprzednia strona

Powrót do Egzamin na prawo jazdy