Egzamin na automacie - co załatwiać w WORDzie?

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Egzamin na automacie - co załatwiać w WORDzie?

Postprzez Outsider » wtorek 05 grudnia 2006, 10:14

Witam na forum!
Mam pilne pytanie.
13.12 zdaję egzamin na automacie (drugie podejście). Kurs i pierwszy egzamin robiłem na manualu, ale poległem na ruszaniu z ręcznego i doszedłem do wniosku, że to nie dla mnie.
WORD nie ma oczywiście wozów z automatem, więc będę zdawał na wozie ze szkoły. Zgłosiłem ten fakt w WORDzie na poczatku listopada. Babka się mocno przeraziła i poleciała do naczalstwa spytać się co robić. Jak przyszła po 10 minutach, to powiedziała, że do 8.12 mam dostarczyć zaśwIadczenie, że wyjeździłem bliżej nieokreśloną (tzn. wg uznania instruktora) liczbę godzin na automacie. Z kolei właściciel szkoły, gdzie mają wóz z automatem, twierdzi, że nie ma podstaw prawnych do wystawiania takich zaświadczeń i mam po prostu przyjść na egzamin i tyle, a on z WORDem już gadał.
Pytanie - co mam zrobić, żeby WORD jednak nie wywinął mi jakiegoś numeru - żądać jednak zaświadczenia?
Outsider

Postprzez disco » wtorek 05 grudnia 2006, 12:25

trudna sprawa, jedni swoje, drudzy swoje, ale mniejsza z tym.

Nie polecałbym Ci zdawania egzaminu na automacie. Nie będziesz miał potem uprawnień do kierowania pojazdami z manualną skrzynią biegów. Zastanów sie dobrze.
(poprawcie mnie jeśli nie mam racji)

PS. witam wszystkich forumowiczów ;)
disco

Postprzez Outsider » wtorek 05 grudnia 2006, 14:52

disco napisał(a):trudna sprawa, jedni swoje, drudzy swoje, ale mniejsza z tym.

Dla mnie to jest "większa z tym" :). Byłem dzisiaj na jeździe i właściciel szkoły powiedział, że choć niechętnie, to jednak wystawi, bo w WORDzie nie odpuścili.

disco napisał(a):Nie polecałbym Ci zdawania egzaminu na automacie. Nie będziesz miał potem uprawnień do kierowania pojazdami z manualną skrzynią biegów. Zastanów sie dobrze.
(poprawcie mnie jeśli nie mam racji)

Masz rację. Problem jest w tym, że cierpię na wyjątkowy brak uzdolnień w tym temacie a prawko (co prawda tylko do celów prywatnych) muszę jednak mieć. Wolę mieć na automat niż wcale.
Outsider

Postprzez disco » wtorek 05 grudnia 2006, 18:02

no to sprawa rozwiazana, ale nurtuje mnie jedna rzecz - skoro zrobiłeś cały kurs na man. skrzyni to chyba nie jest aż tak źle ? ;)
disco

Postprzez Outsider » wtorek 05 grudnia 2006, 20:32

disco napisał(a):no to sprawa rozwiazana, ale nurtuje mnie jedna rzecz - skoro zrobiłeś cały kurs na man. skrzyni to chyba nie jest aż tak źle ? ;)

Niestety jest! Zrobiłem na manualu tylko dlatego, że w porę się nie dowiedziałem, że w mojej okolicy jest szkoła z automatem :(
Outsider

Postprzez fan188 » sobota 16 grudnia 2006, 16:32

to takie prawko jak zdasz to będzie mialo wpis ze mozesz jeździć tylko na automacie więc to zadna rozrywka tzw małe prawo jazdy
fan188

Powrót do Egzamin na prawo jazdy