PORD Gdynia- zbieramy informacje i opinie.

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

PORD Gdynia- zbieramy informacje i opinie.

Postprzez nokeyb » wtorek 23 stycznia 2007, 16:19

Witam!

Temat kieruję do wszystkich, którzy zdawali w PORD Gdynia i mają zdanie na temat tego ośrodka albo z innych źródeł posiadają wiedzę na jego temat.

Przede wszystkim chciałbym się dowiedzieć jaką trasą najczęściej kierują egzaminatorzy (bo mają swoje sprawdzone), jaki jest skład egzaminatorów. Chętnie poczytam też o waszych doświadczeniach w PORD Gdynia.

Zapraszam do dyskusji i pozdrawiam.
Nokeyb.
nokeyb

Postprzez funnygirl » wtorek 23 stycznia 2007, 17:32

Sklad egzaminatorow od konca lata sie nie zmienil, jest tak jak wszedzie: kilku gburow ktorzy chca Cie uwalic na miejscu i kilku bardzo fajnych, ktorzy chca bys zdal i nawet w miare mozliwosci pomagaja. Czy trasy maja ustalone tego nie wiem, ja opisalam jedna w temacie 'zdane', raczej baaardzo prosta trasa to byla, wiec przypuszczam ze rzadko stosowana.

Kiedy masz egzamin?
Kategoria B
- plac (-) miasto (-)
- plac (+) miasto (+)

Kategoria A
- plac (+) miasto (+)
--------------------------------------
Pani instruktor. Finally!
funnygirl

Postprzez draxgsp » wtorek 23 stycznia 2007, 20:24

Wystarczy spojrzeć na sam ośrodek- wygląda jak w typowym PRL-u. Co do tras to praktycznie cały czas w lewo :) Myślę że o wiele łatwiej zdawać w Gdańsku. Tam się czeka na egzamin ze 4 tygodnie a nie 8 :D
draxgsp

Postprzez nokeyb » wtorek 23 stycznia 2007, 21:32

Ja jestem w trakcie kursu, egzamin czeka mnie pewnie w kwietniu.

Dlaczego uważasz że łatwiej zdać w Gdańsku niż w Gdyni? Podaj przykład różnicy.
Jaki masz punkt odniesienia, tzn. czy zdawałeś w jednym z tych ośrodków ?
nokeyb

Postprzez draxgsp » wtorek 23 stycznia 2007, 22:06

Z relacji większości moich znajomych którzy w Gdańsku zdawali za pierwszym razem w Gdyni niestety bywa gorzej ze zdawalnością. Egzaminatorzy jeżdżą raczej po głównych drogach a nie po ciasnych, jednokierunkowych uliczkach w centrum.
draxgsp

Postprzez kubagdy » czwartek 25 stycznia 2007, 16:18

Witam...

Zdaje niedługo. Może osoby, które "mają to za sobą" byłyby tak miłe i przedstawiły trasy,jakimi przebiagały ich egzaminy. Optymistycznie zakładam,że uda mi się wyjechać z placu...co potem? Zobaczymy...przejechanie "chorego" skrzyżowania na węglowej będzie 1/4 sukcesu:)

Może stwórzmy (np. na bazie mapek dostępnych na portalu www.trojmiasto.pl) mapy przebiegu tras egzaminacyjnych?

Gdy ostatnio byłem na węglowej egzaminowała gdańska ekipa-oblali przy mnie(dosłownie) 3 osoby...
ehhh

pzdr
kubagdy

Postprzez funnygirl » czwartek 25 stycznia 2007, 17:17

kubagdy, tutaj jest przebieg mojej trasy :
http://www.prawojazdy.com.pl/forum/view ... ght=#77705
Kategoria B
- plac (-) miasto (-)
- plac (+) miasto (+)

Kategoria A
- plac (+) miasto (+)
--------------------------------------
Pani instruktor. Finally!
funnygirl

Postprzez ella » czwartek 25 stycznia 2007, 18:31

W relacjach z egzaminów jest jeszcze sporo innych opisów osób, które nie wstępują już na forum.
ella
Moderator

Postprzez Wersik » środa 07 lutego 2007, 17:56

Witam. Zdałem wczoraj w Gdyni. Moja trasa wyglądała tak:
Z ośrodka na węglowej w lewo, na następnym skrzyżowaniu z zakazem ruchu w jedną z ulic w lewo na długą ślepą uliczkę - tam miałem zawracanie z wykorzystaniem bramy wjazdowej. Następnie węglową prosto przez to chore skrzyżowanie i zaraz za nim w lewo. Pokręciliśmy się po tych uliczkach w pobliżu ul Waszyngtona i wyjechaliśmy na skwerze koło tego dużego pomnika. Przejechaliśmy koło teatru muzycznego i do góry na kamienną górę. Potem prosto przez skrzyżowanie z wysepką. Wyjechaliśmy na drodze prowadzącej z urzędu miasta na bulwar (na takim dość dużym placu gdzie jest pętla autobusowa) i potem w lewo na bulwar. Tam parkowanie prostopadłe i z powrotem w kierunku urzędu miasta na węzeł Franciszki Cegielskiej. Potem w lewo do Geanta, tam 3 ronda i znalazłem się w redłowie koło SKM'ki. Następnie prosto przez skrzyżowanie gdzie pojechałem na Legionów i wzdłuż legionów w stronę centrum. Wyjechałem na (Al. Piłsudskiego? (Tam gdzie ta pętla autobusowa)). Przed urzędem skręciliśmy w ulicę Bema (koło teatru miejskiego), tam prosto i według nakazu skrętu w lewo na świętojańską i prosto z powrotem do ośrodka :-) Tak to wyglądało :)
Początek kursu : 09.09.2006
Koniec kursu : 17.12.2006
Egzamin 06.02.2007
teoria 100%
plac 100%
miasto +
Za pierwszym razem :->
Obrazek

http://www.doradca-zawodowy.pl/
Wersik

Powrót do Egzamin na prawo jazdy