Kamery i mikrofony w samochodach egzaminacyjnych ??

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Kamery i mikrofony w samochodach egzaminacyjnych ??

Postprzez Hunterus » sobota 22 listopada 2003, 13:48

zakładam ten temat by sie dokładniej dowiedzieć czy ktoś wie o kamerach w samochodach egzaminacyjnych które mają zapobiec korupcji czy usadzania za byle pierdołe np: za szybko nacisniety pedał sprzegła. Słyszałem za tekie coś zrobili w kilku miastach jak np w Gorzowie i odrazu tam zdawalność wzrosła nawet dwukrotnie, i łapuwek tam nie dają bo strach jak cholera na kasecie wszystko widac i słychać (bo mikrofoy terz są) to o łapówkach nawet tam mowy niema ;] chyba ze przed jazdą :)
A tak pozatym korupcja by była lepiej zwalczana w takich ośrodkach gdyby podstawiali pod jakiegoś młodego gościa dawali mu koperte z mikrofonem lub czymś co łatwo znaleśc :) takiego łapówkarza by odrazu ścigneli i inni by sie brali puźniej brać te łapówki ale nie moja wina że w tym ządzie nie myślą :P oczywiście młodego zagadują że wszystko pod kontrolą :lol: i młody bez stresowo daje koperte to facet se pomysli że wszystko oki a tu wysiada z samochodu w kajdanki go i do radiowozu :lol: a czy młody zdał czy nie to jusz bedzie zależało od niego po ogłoszeniu werdytku oczywiście go powijają :)
Pifko Furka i Ładna Kobitka
To zupełnie do szczęścia wystarczy :D
Hunterus

Postprzez Snuj ze Szczecina » niedziela 11 kwietnia 2004, 14:58

Nie wyobrażam sobie sytuacji że w samochodzie na Egzaminie jade pod baczną obserwacją kamery i mikrofonu.Nie dość że czuł bym się zestresowany samym egzaminem to jeszcze tym że jestem rejestrowany.No chyba że taki sprzęt był by zamontowany bez wiedzy kursanta i egzaminatora, wtedy tak.Jestem za wdrożeniem tego pomysłu do użyteczności, jeśli był by montowany i użytkowany takim właśnie sposobem.

ps.Szkoda że na TVN nie leci już ten program, w którym samochód z kamerą, mikrofonem, kursantem i instruktorem - przemierzał ulice.Dość ciekawe to było.

Pozdr.
Pozdrawiam Serdecznie
Snuj ze Szczecina

Postprzez miros » poniedziałek 12 kwietnia 2004, 10:17

takie kamery nie beda mialy na celu wpatrywania sie w ciebie, stresowania i wylapywania wszystkich twoich bledow. beda one przeznaczone do nadzorowania egzaminu, ze w razie czego jak bedziesz mial jakies pretensje do egzaminatora to na kamerze bedzie wszystko zarejestrowane.
miros

Postprzez Robik » środa 25 sierpnia 2004, 21:14

Ja jestem za. W ogóle jestem zwolennikiem szerokiego stosowania kamer przemysłowych(CCTV) do różnych celów, np. poprawy bezpieczeństwa na ulicach. Jestem przekonany, że 1 kamera lepiej się przysłuży bezpieczeństwu ulicznemu niż 5 policjantów na patrolu.

Obrazek

Obrazek
Robik

Postprzez miros » czwartek 26 sierpnia 2004, 01:05

tylko zeby taka kamera byla uzyteczna to za monitorkiem musi siedziec odpowiedzialna osoba, ktora rzeczywiscie bedzie sie wpatrywac w ten monitorek a nie popijac kawke i ogladac tv albo czytac gazetke. tylko wtedy ma to jakis sens, bo co da kamera jesli za monitorem bedzie siedzial gosc ktory ma to wszystko w dupie.
na nowym forum od 05 Lip 2002, na starym od 2001
kat B: wydane 15.04.02
zdane za pierwszym.

Obrazek
miros

Postprzez Mmeva » czwartek 26 sierpnia 2004, 12:10

No właśnie, często jest tak, że są kamery monitorujące ulice, ale nie ma ludzi bo mamy za mało policjiantów itp, kończy sie to tak, że jedna osoba obserwuje obraz z x kamer i działa to jak działa...
Mmeva

Postprzez bodek541 » czwartek 26 sierpnia 2004, 13:56

W Olsztynie podobno były kamery i mikrofony w samochodach. A tak pytanie przy okazij. Mój kolega kiedyś tam zdawał egzamin i egzaminator mu powiedział że chce łapówke a on zaczął sie wydzierac na egzaminatora że jak pojedzie do ośrodka to będzie inna rozmowa i ze 2 razy sie tak przesiadał bo chciał go uwalić. A dodam że jeździł jak miał 12 lat. Potem jechał i znowu go chciał uwalić a kolega powiedział że porozmawiamy jak dojedziemy do ośrodka. I jak dojechali to mu zaliczył. Kolega sie strasznie wydzierał i chyba by zrobił awanture. Co sądzicie o takiej sytuacji.
NIGDY NIE KŁÓĆ SIE Z IDIOTAMI....SPROWADZĄ CIE DO SWOJEGO POZIOMU I POKONAJĄ DOŚWIADCZENIEM..
bodek541

Postprzez Robik » czwartek 26 sierpnia 2004, 13:56

Oczywiście ktoś powinien siedzieć cały czas przed monitorem i obserwować obraz z kamer, ale nawet jeśli tak się nie dzieje, to kamery i tak się przydają, bo obraz jest prawie zawsze(prawie, bo tak nie jest np. na Dworcu Centralnym w Warszawie) archiwizowany. Dlatego każdy mieszkaniec w swoim własnym interesie powinien wiedzieć, gdzie w mieście są kamery, żeby potem nie okazało się, że okradziono go pod okiem kamer a on nawet o tym nie wiedział i obraz po kilkudziesięciu godzinach skasowano. Niestety u nas w Lublinie są tylko 4 kamery w centrum(mają już na swoim koncie sukcesy) oraz kilka na Tatarach- niebezpiecznej dzielicy Lublina. Tam zresztą jest nasz WORD.
Robik

Postprzez bialy » piątek 27 sierpnia 2004, 15:30

Ja jestem przeciwny stosowaniu kamer, ktore maja byc stawiane na kazdym skrzyzowaniu, instalowane na co drugim budynku. Kojarzy mi sie to z panstwam policyjnym oraz z rokiem 1984.
bialy

Postprzez bodek541 » piątek 27 sierpnia 2004, 17:25

a co sadzicie co napisalem o moim koledze że tak zaatwił sprawe
NIGDY NIE KŁÓĆ SIE Z IDIOTAMI....SPROWADZĄ CIE DO SWOJEGO POZIOMU I POKONAJĄ DOŚWIADCZENIEM..
bodek541

Postprzez Cubaza » sobota 28 sierpnia 2004, 06:51

U mnie w mieście (Tarnów) są kamery w centrum(10) i na osiedlach i w drodze do dworca autobusowego. Razem jest ich około 24 jak się nie myle. Niby stało się bezpieczniej ale nie mogę i tak zrozumieć jednej kradzieży. Jak można było ukraść parasol z ogródka przy PUBIE pod samą kamerą i kamerka tego nie wiedziała. TO znowu nie jest takie małe, ale jednak się udało.
Cubaza

Postprzez gabi121 » sobota 28 sierpnia 2004, 17:53

Snuj ze Szczecina napisał(a):ps.Szkoda że na TVN nie leci już ten program, w którym samochód z kamerą, mikrofonem, kursantem i instruktorem - przemierzał ulice.Dość ciekawe to było.

wlasnie dzis ogladalam ten program na tvn siedem:) to chyba jekies powtorki, ale kobieta...blondynka... kaleczyla samochod jak mogla, poczawszy od mylenia pedalu gazu z hamulcem, az do nawet kilkumetrowej jazdy w podskakiwaniu:)))) dopiero wtedy mozna sie pocieszyc...ze w czasie nauki nie jezdzilo sie tak zle!
gabi
gabi121

Postprzez sharky » sobota 28 sierpnia 2004, 20:51

gabi121 napisał(a):wlasnie dzis ogladalam ten program na tvn siedem:)

Tez mi sie dzis udalo trafic na "nauke jazdy" :) Ubaw mialam ogromny :P :P :P :P :P Nie ma jak to chciec wjechac na rondo pod prad :wink: ale kiedys ogladalam odcinek i jakiejs kobiecie sie to udalo :shock: na szczescie rondo bylo puste...

gabi121 napisał(a):az do nawet kilkumetrowej jazdy w podskakiwaniu:))))

Tylko pozazdroscic takiej "zdolnosci" :lol: :wink: mi sie to nigdy nie udalo :P zazwyczaj tylko skoczyl i zgasl. :lol:

---------------------------------------
EDIT :wink:

ella napisał(a):Kamery i mikrofony w samochodach egzaminacyjnych ??

To jest tutaj tematem. Chyba niektórzy nie zauważyli :wink:

Oj zauwazyli, zauwazyli :D :D :D Skoro ma byc o kamerach to bedzie o kamerach 8)
Mysle, ze kamery byly by dla czesci osob dodatkowym stresem. Jednak jak sie czlowiek skoncentruje na tym co sie dzeje na drodze i poleceniach egzaminatora to latwo zapomniec o kamerach :) Kazdy zdajacy po oblanym egzaminie powinien miec prawo do obejrzenia nagrania. Dzieki kamerom na pewno skonczylo by sie oblewanie na glupotach.

Czy Pani Moderator sie juz nie gniewa? :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:
Ostatnio zmieniony niedziela 29 sierpnia 2004, 01:26 przez sharky, łącznie zmieniany 1 raz
Obrazek
sharky

Postprzez Aarienka » czwartek 09 września 2004, 20:29

dla mnie kamery itp w trakcie egzaminu to glupota!! Nie dosc,ze przyslzi kierowcy strasuja sie juz tym samym faktem,ze sa na egzaminie i egzaminatorem a co dopiero taka kamera co jest w samochodzie..dajcie spokoj przeciez to czysta glupizna...okej rozumeim,ze to niby ma zapobiec korupcji itp ale bez przesady...zlitujcie sie nad nami biednymi kursantami,ktorzy tak bardzo pragna byc kierowcami... :wink:
Aarienka

Postprzez zoltan » czwartek 09 września 2004, 20:56

Bez przesady, przecież obraz z kamer nie będzie przeglądany pod kątem Twojej jazdy, tylko pod kątem tego czy nie było próby wręczenia łapówki... Nie ma się czym stresować...
zoltan

Następna strona

Powrót do Egzamin na prawo jazdy