Po jakim placu sie uczyliscie jezdzic ?

Tutaj możecie zamieszczać opinie dotyczące kursów na prawo jazdy

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez marcij » poniedziałek 18 września 2006, 17:25

ja mam placyk z kostki brukowej , linie dobrze wymalowane , dobre slupki , tyle ze nie bylo wzniesienia i ruszanie cwicze w miescie.
Obrazek
marcij

Postprzez scorpio44 » poniedziałek 18 września 2006, 18:51

marcij napisał(a):nie bylo wzniesienia i ruszanie cwicze w miescie.

O właśnie, o tym zapomniałem - u mnie też na placu nie było górki i też ruszania uczyli w mieście, ale w jednym stałym miejscu (zresztą kilkaset metrów od WORD-u :D).
scorpio44

Postprzez Nazgulek » poniedziałek 18 września 2006, 19:02

U mnie plac wyglądał następująco: żeby na niego bezpośrednio wjechać, trzeba przeprawić się przez istne pole minowe z mnóstwem dziór wielkości lejów po bombie :wink: Ale łuki z wyraźnie wymalowanymi liniami, raczej bez miejsc wykopaliskowych, chociaż 2 łuki na początku (końcu?) byly delikatnie z górki, więc cofając trzeba było pożądnie gazować, żeby silnik nie zgasł. A górka dość sporej wielkości, więc nie straszne dla mnie to liche wzniesienie w MORD-zie :D
26.06. - 25.08.2006 - Kurs
26.09.2006 - Pierwsze i jedyne podejście :D
6.10.06 - prawko odebrane

>>Nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu <<
Nazgulek

Postprzez invx » poniedziałek 18 września 2006, 19:31

BTW: te gorki w wordach to naprawde sa niewielkie ... w codziennej jezdzie mozna spotkac n razy wieksze - nawet na trasie egzaminacyjnej
invx

Postprzez miss tq » środa 20 września 2006, 12:46

ja mój plac podczas kursu wspominam dobrze bo był wprost idealny :) szkoda że mi te manewry tak idealnie nie wychodziły ;) gorzej że nie było górki i dopiero pod koniec kursu dowiedziałam się że takowy manewr też jest kiedy instruktor zabrał mnie na górke na 2 końcu miasta tak całkiem przy okazji :) tam wyszło mi to nawet gorzej było poten na egzaminie :D hehe podczas jazd doszkalających jeździłam na placu podobnym w opisie do waszych dziurawych i koślawych. Ale było juz ok bo opanowałam jazdę w większym stopniu :)) wniosek jest chyba taki że na każdym placu można się nauczyć choc komfort jazdy jest nieporównywalny :D
"nie jest możliwe, aby nagle wszystkie światła na twojej drodze zaświeciły na zielono" - dosłownie i w przenośni ;)

kierowca początkujący...
miss tq

Postprzez milena » niedziela 24 września 2006, 11:59

Placyk :?:
Hmm...
Nie był idelany, ale nie był nagorszy.
Słupki jkies takie... nijakie...
No i był on pod lekkim spadkiem.
Jak sie robiło parkowanie, to na poczatku cięzko było wyjechac ;)
Feci, quod potui, faciant meliora potentes.
milena

Postprzez röslein » niedziela 24 września 2006, 13:33

placyk w sumie kojarzy mi sie b.dobrze (nie liczac utraty cierpliwosci, jak po raz kolejny musialam powtarzac luk :lol: ) Nie mial dziur, posiadal ponadto nowiutkie pacholki, linie dobrze wymalowanie... Tylko wzniesienia brak- i to tez przyszlo mi cwiczyc na miescie.
Przynam jednak, ze boje sie placyku na egzaminie- najbardziej luku :( Bo on tak srednio mi wychodzi...a egzamin za 2 dni :(
prawo jazdy kat.B
->zdane za II podejsciem :D
Obrazek
röslein

Postprzez Deliusz » środa 28 marca 2007, 00:23

JAko, że niedawno zdałem prawko to może reaktywuję ten temacik...

Jeśli chodzi o placyk w OSK to jest on wynajmowany na dużym bosiku betonowym w jakiejś wyższej szkole. Podłoże nawet równe, linie proste malowane farbą, słupki w porządku = zgodnie z placykiem WORD Gorzów Wlkp.
(2007-03-17) Kat. "B" - egzamin ZDANY - WORD Gorzów Wlkp.
(2007-03-20) Prawo Jazdy: przyjęto wniosek, trwa postępowanie administracyjne.
(2007-03-27) Prawo Jazdy do odbioru w Urzędzie / odbiór 5 kwietnia
Deliusz

Postprzez ballbinka » środa 28 marca 2007, 11:27

Mmnie placyk kojarzy się różnie....

Ten na którym się męczyłam ;) jest na Żeraniu, koło FSO.

Łuków tu jak "mrówków", każdy inaczej wyboisty, jedne krótsze inne dłuższe .... na każdym inaczej ustawiało się autko, ale ogólnie widziałam wiele gorszych warunków do nauki :)

a i tak to wszystko kwestia wyćwiczenia:) bo przecież teraz jeżdżąc nie ma co liczyć, że zawsze ten manewr wykonam na idealnie równej nawierzchni jak w WORDzie :)

ale przydaje się ten łuk oj przydaje..... :D

a co do górki... to porażka.... na placu manewrowym górka zwana przez instruktorów „popierdółką” zwłaszcza zima gdy się uczyłam jeździć była omijana szerokim łukiem :D wjazd na nią graniczył z cudem, a jak już się wjechało można było z niej spaść :D dlatego górkę ćwiczyło się np. w Lidlu (ale szybko stanął znak (!!!!!) zakaz wjazdu dla [L]) :)
WORD Wwa :) Odlewnicza :)

kurs 7 X -10 XII 06
13 I - teoria - za 1razem :)
24 II - praktyka - za 1razem :)
odbiór -12 III 07- nareszcie:D

DOSZKALAJĄCE U NAJLEPSZEGO INSTRUKTORA NA ŚWIECIE :) dzięki Arku :D
ballbinka

Poprzednia strona

Powrót do Szkolenie kierowców