zdawalność

Tutaj możecie zamieszczać opinie dotyczące kursów na prawo jazdy

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez Pinger » poniedziałek 19 lutego 2007, 14:12

Gozdek napisał(a):egzaminatorzy moge oblewac nie z takiego powodu ze wiecej zarobia tylko zeby mniej pracy miec bo jak kogos szybko obleje to wraca do osrodka i ma wolne:]

hehehehe:) swietna teoria ;)

o - a propo, ja dzisiaj o 15 mam teorie ;)
Obrazek

Prawko od 10.III.07. Koszt nauki włączania światła przecimgłowego - 112zł :) Reszta rzeczy bezcenna ;)
Pinger

Postprzez KUBA_1 » wtorek 20 lutego 2007, 21:08

Z WORD Kraków
"Ranking powinien być jednak przede wszystkim źródłem wiedzy dla tych z Państwa, którzy noszą się z zamiarem zdawania egzaminu na Prawo Jazdy kategorii B, a nie wiedzą, w którym z krakowskich ośrodków podjąć szkolenie. Może pomóc kandydatom na kierowców w ocenie poziomu szkolenia wybranego ośrodka. Trzeba wszakże pamiętać, że przy wyborze ośrodka również należy zwracać uwagę na pozostałe warunki szkolenia, takie jak dostępność pomocy dydaktycznych, posiadanie placu manewrowego, stan techniczny pojazdów oraz cenę kursu."

Dobry i taki ranking, chociaż znowu napędza ( na pierwszy rzut oka) koniunkturę ośrodkom, które przysyłają dużo klientów (opłat za egzamin) dla WORD-u. Kto na więcej kursantów jest wyżej na liscie, chciaż nie zawsze ma lepszą "zdawalność".

U nas ( Bydgoszcz - Toruń ) nic takiego nie ma i trudno się doprosić o jakieś dane nawet oficjalne średnie zdawalności WORD-ów, a co dopiero dane kolegów konkurentów (Ustawa o ochronie danych osobowych jakoby zabrania i koniec dyskusji... )
Widziałem dziś ciekawy spór,
Jak z głową dyskutował mur,
KUBA_1

Postprzez ella » środa 21 lutego 2007, 09:58

U nas ( Bydgoszcz - Toruń ) nic takiego nie ma i trudno się doprosić o jakieś dane nawet oficjalne średnie zdawalności WORD-ów, a co dopiero dane kolegów konkurentów (Ustawa o ochronie danych osobowych jakoby zabrania i koniec dyskusji... )

Wrocław posiada takie dostępne dane za drugie półrocze 2006.
ella
Moderator

Postprzez ballbinka » środa 28 marca 2007, 11:33

Radwan napisał(a):Wszyscy są cacy tylko egzaminator be i to jest atmosfera do owocnej dyskusji - dziękuję.

a ja się nie zgadzam :D

czasem egzaminatorzy tez są cacy :D

Gozdek napisał(a):
egzaminatorzy moge oblewac nie z takiego powodu ze wiecej zarobia tylko zeby mniej pracy miec bo jak kogos szybko obleje to wraca do osrodka i ma wolne:]

egzaminatorem nie jestem, ale zdawałam niedawno egzamin i czekałam na swoja kolejkę jakieś 70 minut wiec sobie popatrzyłam na to "wolne" po oblanym egzaminie....

i coś mi się widzi, że to jakoś nie ma miejsca, bo każdy z egzaminatorów, także ci, którzy kogoś oblali, za chwilę egzaminowało następną osobę, więc nie wiem gdzie niby to wolne.......

posty scalone przez moderatora edytuj posty
WORD Wwa :) Odlewnicza :)

kurs 7 X -10 XII 06
13 I - teoria - za 1razem :)
24 II - praktyka - za 1razem :)
odbiór -12 III 07- nareszcie:D

DOSZKALAJĄCE U NAJLEPSZEGO INSTRUKTORA NA ŚWIECIE :) dzięki Arku :D
ballbinka

Postprzez barbra » środa 28 marca 2007, 17:26

A w czym?,przepraszam,ma pomóc znajomość statystyki zdawalności,zdającemu egzamin?...chyba tylko w większym stresie na egzaminie!!
Zdałam za pierwszym podejściem i myślę,że jest to zasługa mojej współpracy z Instruktorami przede wszystkim,bo Egzaminator w niczym na egzaminie raczej nie pomaga,jeżeli chodzi o technikę jazdy,bo jego rola w tym momencie jest zupełnie inna.Dla mnie ważne było,że nie czepiał się drobiazgów,a swoje ocenić musiał .A ponieważ widziałam,go pierwszy raz w życiu,i nie oceniał mojego uroku osobistego,ale jazdę,i był wybrany losowo,to mam nadzieję,że nie jest odosobnionym wyjątkiem i przy tej okazji z radością oznajmiam,że miałam szczęście spotkać naprawdę ludzkiego Egzaminatora(z całym szcunkiem do zawodu,dlatego piszę przez duże "E"gzaminator),a wszystkim czekającym na egzamin,życzę by przede wszystkim dobrze do tego egzaminu mogli być przygotowani,a niekoniecznie znali statystykę zdawalności.
Wszystko jest trudne,dopóki nie stanie się proste..
-----------
Kat. B-marzec 2007
barbra

Postprzez KUBA_1 » czwartek 29 marca 2007, 19:19

A w tym aby nie było problemów takich jakie spodkało "pluscztery"
http://www.prawojazdy.com.pl/forum/viewtopic.php?t=8643
wg. mnie jakość usługi szkoleniowej (również godziwa cena za kurs) bezpośrednio wpływa na zdawalność w WORD-ach, a kursant to jak ma się o tym dowiedzieć, jak prawko robi tylko raz w życiu z większym lub mnieszym problemem.
Widziałem dziś ciekawy spór,
Jak z głową dyskutował mur,
KUBA_1

Postprzez Gozdek » czwartek 29 marca 2007, 23:52

Gozdek napisał(a):
egzaminatorzy moge oblewac nie z takiego powodu ze wiecej zarobia tylko zeby mniej pracy miec bo jak kogos szybko obleje to wraca do osrodka i ma wolne:]

egzaminatorem nie jestem, ale zdawałam niedawno egzamin i czekałam na swoja kolejkę jakieś 70 minut wiec sobie popatrzyłam na to "wolne" po oblanym egzaminie....

i coś mi się widzi, że to jakoś nie ma miejsca, bo każdy z egzaminatorów, także ci, którzy kogoś oblali, za chwilę egzaminowało następną osobę, więc nie wiem gdzie niby to wolne.......

posty scalone przez moderatora edytuj posty[/quote]

Nie o to chodzi. Przeciez egzaminy sa na okreslona godzine czyli jak szybko uporaja sie z 1 grupa na okreslona godzine to maja wolne:) hehe ale ja i tak tylko tak zartowalem:] oblewac za byle co moze i oblewaja ale bez przesady nie po to zeby miec czas wolny:P
Gozdek

Poprzednia strona

Powrót do Szkolenie kierowców