Wzrost Cen?

Tutaj możecie zamieszczać opinie dotyczące kursów na prawo jazdy

Moderatorzy: ella, klebek

Wzrost Cen?

Postprzez pmb » środa 11 kwietnia 2007, 20:42

Witam, doszła do mnie taka informacja , że cena prawka ma wzrosnąć do nawet 2400zł. (kat. B) Mam dylemat czy jest to prawda i zapisywać sie na prawko póki są jeszcze obecne ceny, czy jest to tylko zwykły chwyt aby przyciągnąć klientów...

pozdrawiam
pmb

Re: Wzrost Cen?

Postprzez studi » środa 11 kwietnia 2007, 21:24

pmb napisał(a):...Witam, doszła do mnie taka informacja , że cena prawka ma wzrosnąć do nawet 2400zł. (kat. B) ...

Masz na myśli chyba cenę kursu, bo egzamin wg. projektu ustawy ma kosztować odpowiednio do 50PLN za teorię i do 200PLN za praktyczny (dla kat. B)

Co do ceny kursu to z jednej strony, jeśli OSK będą musiały zatrudnić/wynająć wykładowcę do zajęć praktycznych z pierwszej pomocy, wzrośnie też zużycie paliwa oraz aut (przejechane kilometry) bo będzie obowiązek w ramach kursu jazd poza terenem zabudowanym i jeszcze parę innych takich kwiatków, które szykuje ustawodawca dla OSK to jest całkiem prawdopodobne, że w tym momencie cena kursów wzrośnie, czy aż do takiej kwoty rynek pokaże, bo jeśli cena będzie za wysoka to nikt się nie będzie zapisywał poza tymi, dla których jest to naprawdę konieczne.

Pozdrawiam
ObrazekObrazek

No i jestem dwuliterowy AB ;-)
studi

Postprzez Milana » środa 11 kwietnia 2007, 21:36

Myslę, że słuchy, które cię doszły okażą się prawdziwe. Poprzedni wzrost cen kursów też był poprzedzony takimi plotkami. Okazały sie trafione w 10- tkę. Nie posłuchałam wtedy męża, i płaciłam już nowe stawki, Tak za kurs jak i za egzamin. Zapisuj się, co masz do stracenia. Na pewno łatwiej i taniej w przyszłoście nie będzie.
25.11.2006
plac + miasto -
25.01.2007
plac + miasto -
05.04.2007
plac + miasto +
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Milana

Postprzez pmb » środa 11 kwietnia 2007, 22:22

dziękuje za odpowiedzi :) pozdrawiam
pmb

Kursy zbyt tanie, by były dobre,

Postprzez ella » środa 18 kwietnia 2007, 08:45

Kursy zbyt tanie, by były dobre,

TOMASZÓW. Ceny kursów nauki jazdy, bezpieczeństwo kursantów i ich instruktorów to tylko niektóre tematy, jakie były poruszane podczas X Zjazdu Polskiej Federacji Stowarzyszeń Szkół Kierowców. Przyjechali na niego instruktorzy z całej Polski. Podczas spotkania powołane zostały trzy komisje. Pierwsza będzie się zajmować opiniowaniem aktów prawnych, dotyczących wszystkich zmian w szkoleniu. Druga przyznawać będzie najlepszym szkoleniowcom odznaczenia.
Ostatni zespół ma za zadanie przygotowywanie spotkań kierowców z różnych regionów kraju. Podczas zjazdu przedstawiono wiele problemów, z jakimi szkoły nauki jazdy muszą się borykać na co dzień. - Naszą największą bolączką są wciąż za niskie ceny kursów - mówi Krzysztof Szymański, prezes PFSSK. - Obecne, podyktowane wolnym rynkiem, nie pozwalają na prowadzenie szkoleń w pełnym wymiarze - dodaje. Jak twierdzi Szymański, kursy na najbardziej popularną kategorię B powinny kosztować w granicach 2 tys. zł. Na zakończenie spotkania przedstawione zostały najnowsze rozwiązania wyposażenia aut, mające wpływ na poprawę bezpieczeństwa jazdy.

http://archiwum.naszemiasto.pl/archiwum ... zdy&g=1013
ella
Moderator

Powrót do Szkolenie kierowców