Jaki wpływ na ocenę OSK ma zdanie/oblanie egzaminu

Tutaj możecie zamieszczać opinie dotyczące kursów na prawo jazdy

Moderatorzy: ella, klebek

Jaki wpływ na ocenę OSK ma zdanie/oblanie egzaminu

Postprzez złośliwy » sobota 07 kwietnia 2007, 15:37

Egzamin, a czynniki wpływające na egzamin.
Czy wynik egzaminu ma jakiś wpływ na naszą ocenę szkoły.

1.Czy na zdawalność ma wpływ wiek zdającego?
2.Czy na zdawalność ma wpływ wykształcenie?
3.Czy na zdawalność ma wpływ instruktor?
4.Czy na zdawalność ma wpływ kursant?
5.Czy na zdawalność ma wpływ egzaminator?
6.Jaka jest zależność instruktora, egzaminatora, kursanta na wynik egzaminu? Porównanie tych trzech czynników razem
7.Czy niezdarzyło się wam jadąc z kierowcą jako pasażer naciskać pedał hamulca ( odruch)? Jaki wpływ na zdawalność mają odczucia egzaminatora? (styl jazdy)
9.Czy przepisy ruchu drogowego są interpretowane tak samo w różnych regionach kraju? ( Czytaj WORD)
10.Jaki wpływ na zdawalność ma samochód egzaminacyjny?
11. Jaki wpływ na egzamin ma miejsce stałego zamieszkania?
złośliwy

Re: Egzamin, a czynniki wpływające na egzamin

Postprzez ella » sobota 14 kwietnia 2007, 23:54

złośliwy napisał(a):1.Czy na zdawalność ma wpływ wiek zdającego?
nie
2.Czy na zdawalność ma wpływ wykształcenie?
nie
3.Czy na zdawalność ma wpływ instruktor?
ma
4.Czy na zdawalność ma wpływ kursant?
ma
5.Czy na zdawalność ma wpływ egzaminator?
ma
6.Jaka jest zależność instruktora, egzaminatora, kursanta na wynik egzaminu? Porównanie tych trzech czynników razem
można to podzielić na trzy równe części
7.Czy niezdarzyło się wam jadąc z kierowcą jako pasażer naciskać pedał hamulca ( odruch)?
zdarzyło i to często zwłaszcza jak jadę ze świeżo upieczonym kierowcą
8.Jaki wpływ na zdawalność mają odczucia egzaminatora? (styl jazdy)
duży
9.Czy przepisy ruchu drogowego są interpretowane tak samo w różnych regionach kraju? ( Czytaj WORD)
Są różnie interpretowane
10.Jaki wpływ na zdawalność ma samochód egzaminacyjny?

dość duży. Zwłaszcza na placu
11. Jaki wpływ na egzamin ma miejsce stałego zamieszkania?

Spory. Kursanci z duzych miast i miast gdzie znajduje się WORD są lepiej przygotowani do egzaminu. Kursanci z małych miejscowości połowę czasu marnują na dojazd do dużych miast. Na naukę jazdy po różnego rodzaju skrzyżowaniach pozostaje mało czasu.

Oczywiście, że wynik egzaminu wpływa na naszą ocenę szkoły. Można zauważyć z ocen wpisywanych w dziale "Oceń OSK" że w przypadku zdania egzaminu za pierwszym razem wpisywany jest od razu suuuuuper komentrarz. Ocena tej samej szkoły i tego samego instruktora przez inną osobę, która zdała dopiero za którymś tam razem jest negatywna.
Ostatnio zmieniony niedziela 15 kwietnia 2007, 11:26 przez ella, łącznie zmieniany 1 raz
ella
Moderator

Re: Jaki wpływ na ocenę OSK ma zdanie/oblanie egzaminu

Postprzez barbra » środa 18 kwietnia 2007, 15:57

złośliwy napisał(a):Egzamin, a czynniki wpływające na egzamin.

Zgadzam się z tym co napisała ella.Dlatego :!: jestem ostrożna w promowaniu wybranego przeze mnie OSK,bo właśnie....,jak się powiedzie za 1-szym podejściem to wszystko jest O.K ,ale jak nie,to "zrąbany"może być ośrodek,instruktorzy i jeszcze w podzięce ja sama.Wystarczy poczytać posty..i nie trzeba tu już żadnego komentarza :dumb:
odpwiedzi:
1._niekoniecznie,chociaż teoria mojego instr."30 godzin kursowych,a jak latek więcej niż 30-ści,to za każdy roczek jedna lekcja dodatkowo" :D ,dostosowałam się do tych porad :roll: ,kaski ubyło,ale się opłaciło.
2_nie,tu raczej zamiłowanie do motoryzacji odgrywają większą rolę
3_o tak,byle nie kazał "wykupić dozywotnich lekcji" i nie musiał odebrać nadziei kursantowi.
4._o tak,im szybciej przekona się jak malo umie,tym owocniejsza będzie współpraca z instruktorami... :learn:
5._o tak,niech będzie po prostu człowiekiem :smoke:
6._współpraca :wink: +wspólpraca :wink: +współpraca :wink:
7._na razie nie ,bo jeżdżę z lepszymi od siebie.
8._nie miałam okazji pogadać o tym z egzaminatorem.
9._w tym temacie nie mam doświadczenia,raczej tak być powinno,ale z tego co czytam na forum,jest jakby inaczej.
10._tu wielkie podziękowanie dla tych,którzy przygotowują je,od technicznej strony"wkładając serce"i profesjonalizm.
11._myślę,że większe doświadczenie jazdy w ruchu miejskim,ułatwia opanowanie na egzaminie,ale trudno o płynność jazdy,jeżdżąc "od świateł do świateł"
Ostatnio zmieniony poniedziałek 23 kwietnia 2007, 00:17 przez barbra, łącznie zmieniany 1 raz
Wszystko jest trudne,dopóki nie stanie się proste..
-----------
Kat. B-marzec 2007
barbra

Postprzez KUBA_1 » środa 18 kwietnia 2007, 19:00

pkt 1
z gołębia nie zrobisz orła - byle jeździł w miare równo, (starszy raczej nie będzie piratem drogowym)
pkt 2
raczej zamiłowania motoryzają
pkt 3
instruktor ma bezpośredni wpływ na całokształt zachowań przyszłego kierowcy. to on jest pierwszym "fachowcem" wprowadzającym w zawiłości motoryzacji. Ma władzę wyszkolić wyszkolić "sapiens-sapiens", a powinien "homo-sapiens"
pkt 4
Kursant stara się wykonać zadanie jak najlepiej (wg zaleceń instruktora), ale każdy inaczej reaguje w sytuacji trudnej (egzamin) i czasem jest nieobliczalny.
pkt 5
egzaminator wykonuje rozporządzenie ( a niech spróbuje nie) a to że niektórzy się rozpaśli w wymaganiach (np. światła odprowadź mnie do domu) jest winą środowiska szkoleniowego (wieczne kłótnie)
pkt 6, 7 , ,
JAZDA MA BYĆ CZYTELNA I ZROZUMIAŁA DLA WSZYSTKICH UCZESTNIKÓW RUCHU,
pkt 8
(...) ?
pkt 9
jak się nie zgadzasz z interpretacją egzaminatora to to uzasadnij (zwykle są bardzo elastyczni).
pkt 10
jak ktoś ma pretensje do pojazdu to niech pisze skargę do Urzędu Marszałkowskiego, chyba że na kursie miał GRATIS-y i jeżdił gratem, takich na egzaminie nie powinno być.
pkt 11
Mieszkańcy dawnych miast wojewódzkich (WORD-y) mogą jeżdzić na pamięć, bo zdają na swoich śmieciach, ale za to mają problem na dużych prędkościach, a co za tym idzie z dynamiką jazdy.
Widziałem dziś ciekawy spór,
Jak z głową dyskutował mur,
KUBA_1

Powrót do Szkolenie kierowców